THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 November 2011

Kisah Cuti Pendek Ke ILham PD - BBQ Di Malam Final Piala Malaysia


Sambung kisah aktiviti malam...tak de lain tak bukan BBQ time...standard ar kalau dah pegi berfamily..BBQ ni acara wajib...kul 8 malam semua dah ready mandi wangi ke padang untuk BBQ,,,menariknya kat Ilham ni...diorang ada sediakan pakej BBQ dan kita kena bakar sendiri...pihak resort akan book kan tempat membbq,  bahan binatang yang dah marinate nak bakar pun diorang sediakan...pakej yang Abg Awie amik Ayam, Ikan Jaket, Nasi Goreng, Mee Goreng, Air Sarsi, Buah....pakej ini harga rasanya tak salah dalam RM100....Kak Faies tambah sosej dan ayam marinate sikit takut tak cukup kan...tapi melambak lambak wooo...

Bab kipas mengipas bahan malam tu sepatutnya kena tunggu pakar datang..sapa lagi si EA la...tapi malam tu kelewatan teknikal telah berlaku...EA sesat barat timur laut nak mencari Ilham Resort...tempat dia agak ke dalam terpencil sikit...kalau sapa tau rumah api senang la...EA asik la duk calling baper kali tanya mana nak masuk..terus aku gak tak lalu nak makan apa...selagi EA tak sampai susah hati hukhuk...sementara tu keje mengipas kita bagi orang baru la buat...si Zufar malam tu bertungkus lumus mengipas ngipas...huhuhu...sian lak aku nengok...pasal dia tak layan bola dia kena buat la...

Abg Awie, Abah semua dah sebok nak layan bola tengah padang...best wooo ada skrin besar...macam dulu dulu lak tengok wayang reramai tengah padang....malam tu Final Piala Malaysia N9 vs Tganu.....oppsss masuk tempat nogori penuh la hobin jang hobin...Final Piala Malaysia habis baru la EA sampai...dalam kul 10 camtu la...hikhik dan dan itu juga la Tganu kalah..oppsss terus sentap hati kennn dah la kesesatan.....sampai tak leh nak makan la frust nya pasal...huhu daulat tu org Tganu turun N9...


aku tak sabar menanti EA datang...snap skett...

susun atur siap kat meja untuk BBQ..meja kerusi pihak Ilham sediakan termasuk pakej

Sudah dibooking oleh Abg Awie...siap nasi goreng mee goreng....

kami susun makanan junk junk semua...sabar ek susun cantik dulu...bahan bakar tak siap lagi

tayang menu makan malam Mee goreng dan Nasi Goreng nak makan ngan bahan bakar BBQ

Ayam marinate standby dari umah takut tak cukup nya pasal

readyy to bakar bakar....bangsal khas siap sedia untuk ber BBQ...

bahan binantang pembakaran BBQ untuk malam tu
 
kami yang duduk sajoo...hihihi apapun tak buat...bolehhhhhhhhhhh

orang kuat tengah proses bakar dan mengipas..

eleh Ekin tu macam la pandai kipas...buat buat jekkkkkkkk....

dua dua kena buat keje menkipas....masak la korang...

kipas oi jangan tak kipas....


ramainya menjenguk BBQ..tukang kipas nya sorang..nan ado je

resah gelisah dengan henpon je...EA asik tepon kejap sana kejap sini...risauuuuu huhuuh

lagikkkkkkk yer...malam tu henpon tak leh berenggang...EA asik je la call nak cari tempat....

kita celebrate besday anak baby sitter mak aku si Aina...hukhuk aku nya takde pun kannnnnnnn...sedeyy

Happy besday Aina @ Qamarina...13 yrs old sudahhhh tapi comel kecik je org nya

memula ingat nak makan ramai ramai ngan EA sekali...nampak nya bedal dulu la...kaki bola nak nengok bola...EA lambat sgt...

makan makan borak borak kaum wanita...sementara nak tunggu EA sampai yang dari kul 7ptg gerak tak sampai sampai...sesat smpi ke sempadan melaka ...hehehe

finally lelaki ini sampai..hoyehhh...tapi terus ke tengah padang tengok bola last minit...saat dia sampai saja N9 jaringkan gol...hahaha punya la sentap hati..daulat kot..oppss

dah nampak laki aku harus la terkam...aummmm..lalala menenangkan hari orang jiwa lara Tganu kalah...serius beb EA sangat panassssssss..siap cakap ...tak mo jejak N9 dah...sabarrrrrr...kita makan duluuu


PASNI STORY MORY ADA SUPRISEEEEEEEEEEE....YEAYYY SENYUM SIMPUL :))



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

dah lama xbuat xtvt barbeque nie....bestnya....

Kella said...

beb! ko punya citer ni, harus aku nak tahu lebih lanjut! plz.. detail aku nak tahu.. nak bawa famly aku gi sini jugak!! ohh..

SURIA AMANDA said...

sentap nyer EA..adui la..siap ckp x nak jejak NS dah..jgn mcm tu ..next along nak kahwin nanti mimy nak dtg caner..

Liyana said...

eeee seronok nye bbq, nak jgk!

Mrs. Norrie said...

sedap pulak tgk bbq tuh

PinKy MoMMa said...

sygnyer mak ko ngan budak yang dia jaga tu nox..nak jadi anak angkat jugak boleh tak huhu..

pesanan utk EA dari encit papa..dak per..tahun depang ganu nelang lagi..ngeh ngeh ngeh..

Softtouch [Hanim] said...

wa...bestnya....sy suka ramai2 mcm tu....sy pun dah lama xberbbq...

aduiii sian EA..tgganu kalah..xpe next musim cube lg ok...

Bitt2 said...

happy birthday to birthday gurl yg berkek angry bird.. :)
lama jugak tak berBBQ nehh

Shu Shinju said...

bestnye berBBQ...:)

Google