THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 December 2013

Penangan Kartun

Kalau budak lain lama dah addicted tv...tapi Fayel tak...dia baru je bergelumang dengan dunia tv....agak lambat mengenal kartun heheheh...sian dia...dul fayel kurang aku dedahkan dengan kartun..sebab tak langgan channel astro kartun...dan faktor lain lagi...EA suka ngadap tv..kalau dah dia  pegang remote ..citer dia aje memanjang...

Bukan la tak bagi tengok langsung kartun..biasa buka je gadget tunjuk apa cerita...tapi masa tu Fayel cenderung sing a song sampai bosan..hari hari siang malam sing a song...sampai la dah nak masuk 2 tahun bulan 1 ni...dia dah kurang berminat dengan sing a song...tunjuk pun dia campak...hmm kami pun melanggan chanel kartun...hmm kalau dah memang budak tu budak jugak la...sudahnya sekarang dia kemaruk citer kartun..channel kegemaran buat masa ni...Disney Junior.. hari hari la disney junior...takde chance chanel lain..sampai aku pun sama kena joget citer hi5..semua song theme aku pun dah hafal nyanyi...heheh.

Dasat tul penangan kartun ni kan...kenapa aku kata dasat...Fayel sampai tak boleh control satu citer next dia dah boleh hafal..habis pocoyo, elmo, pastu mickey pulak...adehh...dah tak boleh control...huwaaaaa...nampaknya dah nak menginjak 2 tahun ni kena cari solution baru dia tak addict sangat kartun...so far channel disney junior ni pun ada bagus nya gak...dari segi pembelajaran memang nampak positif...fayel dah boleh ikut simple word english dalam kartun tu...ada pro n kontra...apapun selagi kartun tu tak merosakkan minda ...ok je...apa la sangat kan disney junior...yang aku takut akan datang suka ultraman ...huhuhu pitam



Kemain landing baring atas sofa ngadap tv...ngadap tv kurang la lasak nya sikit


Elmo world keluar je berjoget sakan..jam 11.30 malam eh

Dia tahu papa dia memang kaki tekan remote..sambil ngadap peluk remote tak lepas

Fokus fokus...



Amboi sampai kaki naik tu....



Elmo lagi..sampai hafal theme nya lalalalalala elmo world

Sedang berjoget sakan Hi5..ronggeng yehaaaaaaaaa

 Ini protes kat rumah tok mak sebab tak buka channel kartun...adehhh






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

S.n.Fariza said...

comel fayel. kemain tgk kartun dia suka. :)

diana aziz said...

gambar last tu klaka.. hahaha...

Mar Mansor said...

anak saya pon baru kemaruk tengok kartun..(baru pandai nak mengaruk tengok kartun)..

Amanda Suria said...

si kembar tu plak tgh gilakan HI-5..hari2 duk bukak itu jer sampai dah hafal lagu dan tarian...

Chekgu Azrine said...

Boleh gang ngn aish ni..aish suka tayo ngn chiro

e k i n ♥ y u s r i said...

zara sume cite die layan kat tv
even hindustan pon

ZazaMyMoon said...

sikit hari lagi bila dah pandai bercakap mesti dia akan kata 'TV ni Fayel yang punya'.. haha

Anak Lebah Comot said...

chomel la fayel..panjang akal tau

aznor ibrahim said...

hahaha..yg bediri depan tv tokmak tu mmg rase nak geget..

CikNaa said...

hahaha..pandai betul fayel. duk hadap tv mama boleh buat keje..

ctmah said...

hihi!comel ah fayel ni..pandai peluk remote tv yek..alisha je xpndai nak layan tv lg..dia lebih suka menyepahkan rumah

~Lieza~ said...

Sofiyya xpandai lg tgk tv.. Kalu kt umah nenek dia bkk kartun 5 minit je tgk...pastu wat keje lain... Hehehe.. Dh besor cam Fayel kot br dia pandai nk tgk TV... Protes dpn TV tue mmg lawak la Fayel...hehehe..

YanaUjang said...

kemaennn layan kartun..zafirah jenis xsuka tgk tv..unless cite tu ada lagu² br dia tgk..tu pun 10 minit je dia hadap..pastu dia buat benda lain..huhu~

Google