THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 July 2013

Berbisnes Berhemah Ye Ada Style

Kalau aku suh teka sapa empunya pic kat bawah ni agak agak leh teka tak?? tak pun bila aku cakap gambar bawah ni adalah aku...ada yang tersembur tak...sukar nak percaya...kalau percaya pun sure ada yang cakap soseh ala ini gambar lama....hukhuk ....ye sebenarnya ini gambar terbaru di bulan puasa...weehooo hakak dah menguruskah....cepat gile kurus tahap gini kan...apa yang ko makan minum pakai ...nak jugak lettewwwwwwww....

Ini sebenarnya penipuan ilusi optik..nah ko aku bagi...sebenarnya aku sekadar mencuba korset dari satu produk dotdot ....wooooo sedap mengila pakai...aku dah pernah cuba korset lain tapi tak sebest ini...memang superb best sedap pakai...harga lebih kurang sama je...kalau dah kata korset bisnes bisnes ni kan,....memang ribu la..sorry eh tak main ratus...pastu dah konpom ada installment...

Selingan dari cerita ...huhu dapat la merasa kurus 2 jam eheheh....kurus kak ton...tapi nak beli memang tak la...harga menakutkan....tak mampu milik....tunjuk kat somi pun sentap bukan dapat pujian lagi nak beli kan...bagitau harga pun dah membebel tak habis...see tu belum beli lagi...dah beli mau sebulan bebel tak habis...takpela redha la perut berlapis hukhuhk...nak pregnant..eh tetiba



Bila dengar ribu awal awal aku minta maaf dan ampun dipinta....tidak sesekali aku melabur duit ke korset harga ribu riban...sebab aku tau diri aku bukan konsisten dan disiplin...sehari dua memang ye ko pakai...pastu jadi tukun peliharaan...merata tempat aku humban...so jangan buat perangai membazir tak tentu arah sebelum laki aku si abam garang tu jadi singa lapar....sebulan bebel tak berhenti mengungkit..kenal sangat dah :))

Kesimpulan di pendek kan citer...aku tak minat sebarang promosi barangan MLM tak kira apa produk dari rumah ke rumah....please..dah banyak kali aku kena tipah tertipu...ajak jumpa kenalan lama..dah lama tak jumpa....sembang gebang tup tup tu diaaaaaaa...pastu datang rumah tak kira masa, keadaan, waktu...aku pernah kena sampai kul 12 malam masih tak balik lagi....apakah ini?? tak hormat ke limit time tuan rumah.???

Soal jual beli barang adalah hak individu..if aku memang minat nak beli barang aku akan cari sendiri penjual ...betul tak?? cuma aku tak berapa suka cara approach tu datang rumah orang pada waktu yang tak kena. kira masa dan tempat....pastu kondem keje aku....hahhh ye memang aku tak suke...bisnes stylo eh...please bisnes ada style sikit...kat sini pun aku bukan nak  kondem memana produk MLM malah aku sendiri akui ada beberapa produk MLM yang bagus dan  memang menggunakan produk...kat opis aku ada je yang bisnes MLM tapi aku respek cara diorang...very style...sampai aku sendiri pun beli barang dari diorang...tapi jangan harap la ye nak suh aku sign up bisnes....terus terang aku cakap...aku tak minat.....support beli barang boleh..why not if barang tu memang bagus ada kegunaan nya....ok dah tu je nak luah...kang ada pulak MLM boo kat aku..takpe ar...yang penting aku terus terang telus melus...bye...















Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

hayati hashim said...

Nak like post ni.
tapi sy dh terbeli korset tu dan korset tu dh jadi tukun..huahuahua

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

fulamak cutting kerengga siottt ! Tapi yelah mmg mahal kan kalau ribu2, orang konsisten berbaloi lah beli.. dapat yg jenis macam Yana pakai sekejap je pastu dah malas memang mengundang mala petaka.. hehee


Akak, emailkan alamat, nak pos kad raya ni : yanapinggiran@yahoo.com.my

Queen said...

satu2nya MLM yang saya join adalah cosway..itupunsbb selalu benor pakai barang cosway..haha...



selim yuhh.
samalah..kita.. tak disiplin.. cane nak cantek ye dop

chuya - the mother of A's said...

kan kan.. bab datang umah tak ikut time tu adeh.. lemau....

~ NANA ~ said...

pantang mak nenek i kalau dtg rumah org mlm2 lepas tu tak reti nak balik rumah...adoiii nak jual tak salah tp hormat la tuan rumah kn...mana boleh paksa2 org beli...hehe

NM03 said...

betul tu. aku setuju sgt. kalu betol kitew nak, kompem kita sendiri yang gigeh mencari kan. tak payah ko nak bezikir sampai berejam kat ngumah kite semata nak promote barang yg kau dah labo duit sendiri. eh... ye ye, aku pun penah kena. konon dah lama tak jumpa, jom pekena teh tarik sembang kenangan lama. sekali... nah...MLM... sori, terus aku jd nyampah. hahaha

ameris said...

kalu kena kat saya nak jual korset bagai...dh lama saya halau wehhh...tak reti2 tgk jam ke???
*mimy, awk sgt baik..

Mrs. Ady Firdaus said...

hahah betui tu kak mimy ikut napsu ni semua nak beli semua nak pakai pehtu tak reti nak konsisten n disiplin last2 tercongok ja benda tu ihihih nice entry

Diana Aziz said...

alaan standard, jmpe kwn lama nk tnye khbr... Memule ckp dtg sorang, last2 dia bwk kawan. Pnh tkena, last2 dpn upline dia nana tnye soalan smpai diorg xleh jwb... Tp 1 je prangai diorg yg nana suke... GIGIH. Diorg bpegang kuat pd usaha tgga kjayaan...

Mommy_Cha said...

tayah carik penyakit kak. pakai bamboo corset dah baru rm40. hahahahaha

Nurul Aziz said...

Dulu masa dalam pantang mak mertua adala belikan PB.. tu pun pakai sekejap sekejap aje.. bila rasa perut buncit. Hahaha sekarang pb tu dah memang tersimpan dalam almari buat pekasam. kalau nak beli sendiri memang takla....

Amalina Hussain said...

heheehe...mcm mcm..tp mcm saya tahu je korset jenama MLM mana tu..kena disiplin baru berbaloi dengan harga yang di laburkan..kan?..;)

e.t.t.y said...

agak agak aaaaa nk berumah tangga kt umah orang malam malam kan. lain kali tanya dulu, kalau saya nk jual benda ni, akak nk dengar tak...barulah kita respect dia kan....ni dtg umah, anak nk tido pun kena bagi hint bagai...

Miss Moon said...

umak ai ramping gilers pinggang u mimie oooiii

ai pun beli corset tew ..masa rajin mmg pakai ...masa malas mmg duk gantung je .

Tapi bila perut nampak muncit pakai balik seminggu n bila kempis terus lupa diri tak pakai ...acam maner tew

tapi masa nak conceive balik ai pakai dlm sebulan jugaks . Sebab ai jumpa doc n dia kata kalau nak preggy kena kurang kan lemak tang perut ...sebab tew ai gigih pakai balik

tak tahu la kebetulan ke apa after 2 months ai conceive ...tapi plus mcm2 jugaks la buat plus kurang kan berat badan n jaga pemakanan

Jom la mimie tambah baby

mrs_nazir (Maz) said...

btol tu kak mimi, saya pon pernah terkena.. ingt yelah nak melwat me n bb baru,. rupanya ada udang d sebalik mee... dtg dahla lewat time bln pose. promote brg ye2,..pastu xreti nak balik. baby sy melalak2 la hint nak tido pun xpaham2 lg utk berambus..grrr... geram

Miss Moon said...

Cukup takut kalau org menjual ajak jumpa

Bila kita tolak elok elok kata kita sombong ...aiseymennn

PinKy MoMMa said...

aku pun bukan jenis yang displin huhu..jadi jangan cari saya yer peniaga MLM hehehe..lg pun saya tak de modal nak beli ribu2 itu huhuhu

Google