THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 July 2013

Sahur Di Temani Fayel

Sahur aku pagi tadi di temani Fayel yeayy ada kawan nak makan...biasa aku sahur sorang aje la sempoii..EA dia sahur air kosong n kurma je...aku sahur pun bangun lewat dalam kul 4.45 pagi baru bangun..kadang terlajak kul 5.15 pagi tapi still rasa ok sebab aku biasa jarang makan nasi berlauk pagi...biasa aku suka yang simple macam roti...

Masuk hari ketiga bersahur masih belum makan nasi berlauk..tak de selera la pagi pagi...meriah nengok ada yang makan besar time sahur...tekak aku tak leh terima...tekak aku suka muntah belahak kalau menu tak kena...pagi tadi aku makan ketupat palas cicah serunding...sedappp...makan satu pun dah senak apakah...so kena la makan aiskrim takut meloya muntah...stok aiskrim memang banyak...aku beli kat Giant...ada la dalm 20 jenis..hahaha dasar gile aiskrim kan...nak makan sorok tak sampai hati...dah Fayel pun kegilaan aiskrim jugak...nak nak...hahaha...niat makan memoga takde batuk selsema eh Fayel...buat ubat 

Seronok nya sahur semalam..di temani anak bujang ku Fayel...tengah makan tup tup Fayel datang ke dapur ngan muka masam monyok...pandai eh cari mama kat dapur...berjaga ni mesti nak susu...buat susu sebotol letak baby chair dia teman la mama dia makan..sambil tu sembang sembang la ngan dia...Fayel berjaga sebab malam tadi dia tertido awal sama aku jam 9 malam...tu yang sedar pun sesama....mata dah segar tu jangan harap la tido balik kan...aku kalau Fayel dah bangun pagi aku ada problem liat nak keje huhuh..liat tak liat terpaksa ar mandi sambil Fayel nengok aku mandi huhuhu..nasib kecik lagi...besar memang tak boleh...hahah...solat..bersiap start enjin hantar Fayel rumah tok mak...menangis dia..huk aloh jangan gitu anak..nanti mama balik keje eh


 Good morning manje...busuk masam nya iyeee

Susu sebotol dan bunga hehehe sambil teman mama sahur

 Hidangan mama sahur hari ni...ketupat palas seketul cicah serunding...dappppp

Dan jugak wajib aiskrim...ubat muntah loya...tak de isi ye harap maklum
 

Tetiba ada si kecik rampasan kuasa nak aiskrim jugak...
 

Terus cemomot hahaha...tak sah kalau tak comot tau dia ni








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

ameris said...

kite kalu bebudak tu bangun masa sahur mmg huru hara laaa...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

behave je Fayel ye duk dalam kerusi tu tgok mama makan

MimahAjil said...

Fayel bangun sahur behave...anakku bangun sahur asik la nk berkepit....tak tenang nak bersahur...huhu..tapi anak kan...layankan jela

Ann Ishak said...

isap susu sambil pegang bunga...oh mat bunga rupanya hiksss :)

hayati hashim said...

Behave nya fayel dok dlm high chair tu klu aisy tergeliat pinggang nk kluarkan diri..
mari mana ketupat tu kmimy.. raya pun blom ni...hihi

hayati hashim said...

Behave nya fayel dok dlm high chair tu klu aisy tergeliat pinggang nk kluarkan diri..
mari mana ketupat tu kmimy.. raya pun blom ni...hihi

~ NANA ~ said...

wahhh syoknye fayel sahur makan ice cream! i nasib baik la sepanjang puasa ni hubby cuti, so ayish berkepit dgn papa je la...kalau tak, susah jugak nak masak utk sahur sbb dia suka berkepit

miazara ina said...

wah ada ketupat dah...aiskrim...sedap2x

Haslinda Sadiken said...

bagus fayell..setakat nie SB terbangun time sahur 2 kali..sbb time 4.30 tu time dia menyusu..so x nak kasi dia bangun cecepat bg susu kt dia..

m@m@yAyA said...

akk bole eh mkn sejuk2 ais nie pagi2..
lau zura kan nti lom kul 10am da cam berlendir tekak lak..

amboi abg fayel pun sm eh mamam eskrim,smla ngn yaya lau mkn msti dabel comot tp cute..grrr

tetibe teringat ketupat palas mak mertua buat..sedapnyala hai dpt mkn time cengginie..krorrhh

♥ ROS ♥ said...

Ros memang dua2 jaga..grr..lpas subuh dua2 sambung tdo.hahhaha

With Julia said...

Ya Allahhhh menu simple lg sodap...lama yer x mkn ketupat palas....huwaaaaaaa

Google