THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 July 2013

Citer Buka Puasa Hari ke 17, 18, 19 Ramadhan Yang Dah Makin Slow Menunya

Update menu berbuka ye...huhuhu hari ni dah 20 Ramadhan...sekejap nya rasa Ramadhan nak pergi dah...sobss...so camana...isteri gojes masih ada mood kah memasak di dapur...aku nak ngaku ni mood aku makin hari makin malas dah ni weh...tahap mengada ngada nak makan luar je...tapi masih belum lagi...asik tak berkesempatan...ada je la alasan EA...keje la ada anak la...haishhhhhhhh gigih gak la aku turun dapur masak...

Weekend baru baru ini aku agak dah menculas sikit...start hari jumaat tu balik keje...EA cuti tapi dia keluar jap...jumaat tu jem menggila ya amat gara gara cuti nuzul quran...jalan sesak ke Jalan Tar la ni...aku biasa balik kul 4.30 petang leh sampai rumah 5.15 petang gitu..kali ni 6.30 petang baru sampai yeeeeeee...tensi tensi ...dah la kete manual oiiiiii...brek clutch ..brek clutch...

Penat punya pasal jumaat tu aku sms EA tak leh masak sebab jammed...jadi berbuka la rumah mak aku sebab mak aku ajak...adik beradik aku semua ada...katanya ajak berkumpul....seronok gak sesekali makan ramai ramai...Fayel rumah atok takde baby chair jadi kena duk ngan papa ye...ye nak sebelah papa ..siap nak riba sekali ...alahai manja bebenor...plan patutnya balik kampung Tganu tapi tak jadi..masih berbuka di KL saje

Sabtu pulak aku lewat bangun sahur dan tak sempat makan apa...hanya makan ubat dan minum air terus..memang patut la padahnya kena gastrik, migrain sepanjang hari..melepek la kebaringan..satu keje hapa tak leh buat..tapi aku tetap puasa..sayang la nak tinggal....sms EA dia keje sabtu tak dapat masak jugak...ajak buka luar...dia kata ok...bila EA balik aku tak sedar pun...EA kejut suh berbuka...masak simple je Maggi Goreng tapi sedap weh...senang laki pndai masak...pandai urus diri nak makan apa.....katanya lepas maghrib buka luar...aduyai meamng tak larat la hari tu...berbuka luar tido je la...

Ahad ada waktu kat rumah...teringin nak makan ketam...nyumss sedapp...so aku hanya masak Ketam Masak Lemak Cili Api je...itu je naik selera...EA lagi best dia dah ke Pasar Ramadhan beli Nasi Tomato..aku nak buat dia tak kasi rugi nanti bazir sapa nak makan...iyo la...memang mood berbuka weekend dah malas malas kann..ada 9 hari lagi untuk pikir menu apa nak masak...hmm bertabahla aku...EA ni suka makan rumah...seboleh la dia elak makan luar...huhuhu alaaaaaaa sesekali bang...boleh la eh minggu ni makan luar arrrrrrr...huhu please please...


Jumaat buka rumah mak makan bosar adik beradik

Hai kita buka umah atok kite...papa ada dia riba kita..ngadeeeeee

Sebab mengaco kena duk kerusi tengah


Sabtu yang dugaan sebab wifey sakit..maka suami turun dapur memasak...

Maggi  Goreng sedap siap cepat...serius EA sampai kul 7 ptg..sempat siap buka....kalau aku terkial dah


Dan ahad menu ni aje....menu ngidam bulan pose ...Ketam Masak Lemak Cili Api....besttttttt terangakat









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

5 comments:

Aty_Fared said...

Aku lemau dah tak tau nak masak ape...jemu pon satu hal gak...
Laki ko teror eh masak n duduk dapur...

mamyharraz said...

Untung mimy suami pandai masak.
Sedapnya masak lemak ketam tu.

Softtouch [Hanim] said...

nak ujung2 ni dh xde idea nk msk apa....asik repeat menu je.....meriahnya buka umah mak mimy.....

Untungnya EA pndai msk....ringan tulang....

MimahAjil said...

ade mood ke tkde mood ke kena turun ke dapur jugak.habiskn lauk.minggu ni dah las masak2 kat rumah...hehe

m@m@yAyA said...

cedapnya maggi goreng,dah lm xdpt makan maggi goreng nie~

Betul kak bila dah nak ujung2 nie mulala da buntu nak smk apala..Mama pun ritu merungut pening nk masak apa baikla 3ari berturut2 bk luar jumaat piza,sabtu kfc,ahd nasi mahbub bangsar~

amboi ank papa tue..kemain eh cam dia posa jer tue..

Google