THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 July 2013

My Baju Raya Baju Gaya Part 2 by ZUCO Fashion

 Sambungan citer my baju raya baju gaya...kena sambung balik sebab ramai yang bertanya kat mana aku beli baju raya baju gaya ni...sebab aku baik hati sharing is caring...meh la aku tayang beberapa baju raya baju gaya...nampaknya sudah basi la di mata ramai ...ahh takpe la...tak suprise pun ....raya nanti pakai gak kan kan....aku beli baju baju ni semua kat ZUCO Fashion.....ZUCO ni selalu ada je buka booth kat bawah opis ni...baru baru ni nak raya bukak lagi booth...saja je terjah..ZUCO ni baju dia harga standard la RM200++...design cantik...ala ala designer gitu...yang penting ada size aku plus plus ni....size ada aje hujung tambahan hehehe

Sapa yang berkenan leh la terjah Zuco Fashion nya website ye..oh ye kat Zalora pun ada gak....tak semestinya badan plus size je..size start dari S - 5 XL ikut patern....aku dari nak beli sehelai dah jadi berhelai....bencikk..habis duit labur...tapi tak pe la pelaburan baju pegi keje gak...beli baju banyak bagi aku tak membazir rasa nya asalkan ko memang pakai...macam aku aku memang pakai gi opis sampai la sampai lenjan...kain kain pun sedap di pakai...jenis material lycra berat...oh ye aku memang suka baju lycra...lycra je la kot yang mampu sarung untuk plus size ni...beza lycra dia sedap jenis tebal so tak la rasa melekap ke apa....

Sempena raya aku ada beli beberapa koleksi untuk dibuat raya dan seterus nya baju keje....memula nak beli sehelai je...melampau la kan nak beli banyak terus....harga dah la RM200++..tuptup ada clearance sale RM100...terus jadi rambang mata ...hangkut hangkut tak sedar diri kan.....pastu nak bayo gigil...tapi bila acu pakai eh nice..hahaha..ok la tak jadi gigil...pejam mata...reward my self katanya....bukan selalu ye dak beli baju sendiri lagi ada anak ...untuk dia sesaja kalau gi memana...sesekali mak gak nak kasi tukar baru..hehehe...bagi chance ye..hihihi..sila la jamu mata tengok baju raya baju gaya ku..tak perlu bayar nengok aje kannnnnnn ...sila




 Dress ala jubah...try acu test je tetiba kesedap pakai adehhh...nasib la lawa...ok size 2XL.....pitam bayo



Aku berkenan tang lip lap dada...taraa butang ultraman kekdahnya...sebab clearance sale RM100 terus ku grab...waduhhhhhhhhhhh size 3XL..ehh


 Yang ni pun clearance sale gak RM100 beli sebab memang warna tema raya Hitam...berkenan tang bahu ada lip lap pangkat sarjan heheh...size 4XL..giler besar hehehe


Hah yang ni bukan beli sekali dah lama beli sebelum baju di atas...aku tak pernah pakai tapi NAK JUAL....LET GO RM 100 saja...reason jual sebab Encik Awak tak suka design baju ni...asik la komplen sakit telinga aku..dia tak suka reben terjurai tu...plan asal ini la baju raya tema..hitam lawan merah kan cun...haishh..so untuk di jual ye..tak pernah pakai ..tag pun tak buang lagi...harga asal RM250 tau....size 5XL...



boleh la email saya ...nak nego ke apa eh pasal baju merah ni nor.zmy@gmail.com







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Diana Aziz said...

wah... byknye sambar baju... nana pon x sbar nak tmbh koleksi baju.. tggu gaji dulu. hehe

NM03 said...

harus aku terjah ni beb.... hahaha

Nadine said...

wah, raya sakan you tahun nie. cun semua baju u :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah baju purple tu cantik ada cutting curvy gitu

ameris said...

byk wehh baju raya mimy.saya baru selai rembat kt BAK ritu. cecah rm250 gak sepasang. nangesss..

Mrs. Ady Firdaus said...

cantek2 semua kak mimy tinggai lagi nak bergaya pagi raya ja ihih

Chekgu Azrine said...

Semua lawa2 gilos..mmg raya sakan!!

puan.mila said...

sakan k.mimi beraya..nape nak letgo bju last tu, lawa apa..pakai wat g kja kak,hehe

Miss N and Mr N said...

aw...cantiknye baju purple and hitam corak putih tu. sesuai sgt2.

ctmah said...

wah kak mimi..mmg mommy gojes betul ni..hihi

m@m@yAyA said...

amboi kemain akak daku nie raya sakan taon nie..hihi

nti kita raya sm2 eh kak..

Haslinda Sadiken said...

awat bang megat x pekenan..lawa apa baju tu..hehehe

anis abdullah said...

Sejak berlaki ni nak beli baju kena ajak laki teman. Sebab risau kes tak berkenan dengan pilihan kita...adus laki mmg cerewet

With Julia said...

Cantik betui baju2 sis mimy...pandai sis pilih...ehehehehhe

Aty_Fared said...

Alahai..ape lah tenet aku ni slow mcm siput..tak leytngk baju yg ko nak let go tuh...kalau ok..nak gak aku amik beli tuk mak mertua aku...

Google