THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 July 2013

Berbuka Puasa Hari ke 16 bersama Ayam Masak Lemak Kanda Pinta dan Hari ke 17 Call Ngoder Pizza Hut Delivery Yo...


Eh kelmarin takde update menu eh....ok ok...entry backdated ...citer berbuka puasa utuk hari ke 16 dan 17....hari ke 16 aku masak plus beli...masak memang kena sebab hari sebelum tu kan EA dah request nak ayam masak lemak tapi aku giler Tempoyak Daun..so ganti balik hari ke 16 aku masak Ayam Masak Lemak Cili Api khas untuk kanda pinta....ngeeeee....pastu buat sup telur tofu fishball Fayel...gi Bazar opis nampak kerabu manja...nyumsss...terjebak beli buat buka

Ayam Masak Lemak Kanda telah dimakan oleh kanda ku suami ku EA dengan berselera sekali...siap tambah 2 kali cedok nasi tambah....bini terus angkat kening...mata ke atas tangan kat bahu....aku lak putus selera makan nasi sebab bangga tak memasal....bluerkk...aku just makan menu raya...ketupat palas cicah rendang....best beb....makan pepuas nanti raya Tganu tak jumpa rendang...sobssssss

Menu ke 17 adalah semalam...apa benda masak...tak de benda....buat nasi goreng tomyam haje.....sebab 25 haribulan hari gaji semalaysia call delivery pizza hut ngoder saja..wahhh mood malas menjadi la ko ye sekarang...hahahah....moh kita makan pizza sempena Ramadhan...terliur sejak dapat pamplet lagi benarnya....tapi kanda ai tu pizza depan mata pun tak heran...tetap la nasi pujaan ...tekak melayu sejati...aku ngan Fayel la berlumba makan Pizza...give me five Fayel...geng mama....


Menu ke 16 Ramadhan 

Siap hidang nasi dan lauk...Ayam Masak Lemak utama ehhhhhh kanda suami berkehendakkan dari hari sebelum

Ayam Masak Lemak CIli Api Kanda punye.....sila la makan....dinda masak....puii kanda dinda pulakkkkkkkk

Kemain kan mencedok nasi tambah ...yer tambah lagi....bini dah kembang hidong ni....


Aku meratah kerabu mangga nyumss...bukan homemade...beli aje...
Terlebih rajin masak untuk Fayel....errrr kuah aje dia hirup....

 Budak yang berbuka puasa jugak....

 Dia kalau dapat makan family memang suka....hal dia aje la memang tak kaco...lantak le sepah ke hapa janji tak crancky ye





Menu ke 17 Ramadhan 


whoot whoot pizza hut delivery....pengaruh pamplet...

 Pizza Hut offer untuk Ramadhan...apa nama ntah pizza ni...pizza baru

Walau begitu nasi tetap ada...khas untuk EA...Nasi Goreng Tomyam

Ini saja menu semalam..simple tapi sedapp meriah sebab ada pizza yeayyyyyy



Aku berbuka makan ini aje...pizza uollls

 Tetap la laki ku makan Nasi walau menghadap pizza depan mata...tak heran der pizza...nasi tetap pujaan tekak melayu sejati nya

 My geng makan pizza ...yeayy give me 5 fayel

 Tu dia kemain menghirup sup cendawan....ayam peha  mesti ada eh...pengaruh upin ipin











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

Diana Aziz said...

bsungguh tgk fayel makan... bgus mimy tayang menu2 bbuke. mlm ni nana masak nc goreng je la. sng.... :)

m@m@yAyA said...

nak makan pizza la ni akk la nie g tnjuk..huhu

seb baik br gji tp xda bonus.. ;(

Haslinda Sadiken said...

sodap tak pizza baru tu?

::Cik Azie:: said...

telan air liur jap nieee.... adoihai..

Umi Qi said...

Sedap tgk fayel mkn weeee

Emynz said...


bersungguh fayel hirup mushroom soupppp hahaha

Softtouch [Hanim] said...

Waaaa pizza...sedapnya...bagusla fayel share taste sama mama mkn pizza suka western.....ayam msk lemak mimy tu pekatla, menarik......

Nur Hareza said...

tajuk kemain panjang ye.. nak order pizza juga!!!

anis abdullah said...

Mcm2 dah ko masak. Bagus...

mamyharraz said...

samalh suami sy pun mimy..takde nasik tak boleh.
yg kita ni konon nak berdiet makan apa ajer sudahnya diet kemana apa kemana makan jelah berjemaah dgn dia hehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

orang laki mmg lebihkan nasi, kata nya makan bedan2 lain tak kenyang.. macam suami saya kak

Google