THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 July 2013

3In 1 : Checkup HKL + Soping Berdua + Kasut Raya Anak Bujang

Holaaa....salam semua...ni update baru punyaa...kisah semalam...aku kan MC dah bagitau pun dalam entry lepas...ada checkup...ala rutin checkup penyakit aku tu....awal pagi dah keluar sama macam nak gi opis gak semata nak kejar parking HKL yang hazab azerbaijan tu...sampai sana dalam 7.30 pagi pun still tak de parking :((... jenuh la duk pusing satu HKL..biasa gi checkup EA hantar drop...nanti balik naik teksi...tapi semalam aku tak nak naik teksi sebab balik senang nak memusing menyinggah memana....HKL sekarang pulak tengah renovate...memang kena sabar la eh korang yang memana nak datang HKL ni...HKL dah lain..biasa ar tengah nak upgrade naik bangunan baru ..tunggu ar 2015 katanya jangka siap...fuhh ada masa 2 tahun lagi aku nak kena hadap masalah belenggu parking HKL ni..dah la checkup dah jadi kerap 4 bulan....pasrah aje la...yang penting checkup tetap checkup...setel checkup semalam kul 10 pagi...yahoo doc bagi MC yawwwwww

Alhamdulillah cepat pulak amik ubat then boleh balik...dah dapat ubat senang hati nak pikir raya...kalau tak aku asik pikir ubat tak cukup aje ni camana nak beraya...sebab ubat ngam ngam sebulan je stok untuk bulan puasa....cuak gak aku ......maklumla hidup memang dengan ubat gini ar...banyak la agenda aku semalam...setel semua aku singgah bank tukar duit raya ...gi amik kuih raya...pastu gi Cosway jap beli barang household stok....then balik lepak rumah mak aku ...tido jap...lepas tu kejutkan Fayel ada misi nak soping bersama anak bujang ku berdua....berdua saja la..EA bzz sangat la...kita berdua aje la anak ye ...dekat dekat bolehla...jauh aku tak konfiden lagi..so ke Tesco Jalan Kuching kite...jom Fayel

Misi soping apa lagi ko ni hahhh...sudah sudah la untuk Fayel kata dah beli semua...huhuuh..aku nak cari songkok sebenarnya...jumpa songkok semalam size 19...aku acu test payah nay Fayel aku assume la size tu tapi malangnya balik rumah papa fayel test kena tukar daaaaa...hukhuk repeat balik la..patut kena amik 19 1/4...hmm ok la weekend ni la tukar.....jalan jalan pusing...nampak la bahagian kasut...bahaya pengila kasut macam aku ni...semua kasut nampak cantik....hadoii...sudahnya aku terjebak membeli satu lagi kasut untuk Fayel....dah kenan sangat oii...sebab memang nak cari high cut shoes...EA nak beli converse sebenarnya..gulpp converse mahal tau...luckily jumpa Superman Man of Steel terus whatsapp pic ...papa Fayel terus agreed la...yeayyyyyyyy.....mama beli claim balik ....

Maka sesi memilih pun terjadi ....confuse antara color kelabu dan merah....kelabu ke merah...acu merah cun gak...acu kelabu pun smart gak..haishhh confuse...tanya suara ramai insta, fb ..pilihan sama banyak merah dan kelabu..sudah nya aku pilih merah saja yang ada size...Fayel pakai size 27...tapi nak pakai lama aku beli 28..takpe boleh pakai stokin...ni kategori kasut raya la kot...hihi aku memang penggila kasut peturun kat anak...dan kebetulan kawan aku bagi Free pulak kasut NIKE kat Fayel color block...ni kasut anak anak dia masa kecik...aku grab ar ...buat tukar pakai pastu color block pulak...match ngan seluar color color pehhhhhhhhh lawa....kikiki kemain kan mama nya nak menstyle anak bujang...geleng kepala la papa ko nak...

Apapun untuk diri sendiri hanya selipar tesco aje...tak apa la.....tak kisah sangat pun....pakai selipar sudah...senang nak mengejor Fayel...cuma papa Fayel ni puas la pujuk suh beli baju, ke kasut baru...semua tak nak...bini nak belanja ni...EA tolak..tak apa la...yang penting isteri dan anak di utamakan hukhuk tetiba touching...yang benornya road tax kete mati dia expired di hari raya jadi duit kena jimat la...heheheh..takpe sayang itu lagi utama.......nak balik kampung beraya tuuu





Holaaa otw gi HKL sempat snap pic eh...aku pakai tudung style baru..saja cuba...hoodie style...ok ke ...agak rimas kat atas tu...

Budak busuk masam kena paksa rela ikut mama gi soping...hahaha tengah tido angkut masuk kete..eh terjaga pulak

Hai manja...wake up nak jalan ni....

Yeayy dah sampai tesco berdua weeeeee...

Sejak toodler ni susah nak snap pic...

Duk jenuh la aku panggil Fayel Fayel...ehemm bibir merah lipstcik baru...muahahaha itupun nak bagi tau khennnnnnn

Hmmm...pic pic ni semua whatsapps kat papa inform ...kami di tesco

Baru la nampak sikit tapi pandangan mata ke lain...haishh susah tul dapat mama yang over hahaha

Terjebak satu lagi kasut adehhh...hahaha...whatsapps kt EA dapat approval yeayy boleh beli claim balik pastu confuse color pulak hahaha..kang amik dua dua kang





Buat yang bertanya harganya....jimat duit papa ko ye nak sangat converse...hehehe..so tak jadi converse..superman sudahh

Pilihan kesudahan adalah merah sebab hanya ini je ada size...maaf geng kelabu 

Balik rumah matchy matcy dengan baju superman baru beli gak ...EA beli..yeayyy Fayel terbang di hari raya

Mama beli ini je jadi la selipar raya cap tesco..sedap gak pakai..mengejar Fayel pun sesuai ni hahaha...

Satu lagi kasut tapi ni bukan beli....kawan aku bagi kat Fayel...tengkiu mummy diana....kasut anak anak dia let go..nak buang sayang so aku chop la....nak yang colourfull ...yeayy boleh melaram dengan seluar color block....












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Queen said...

bukan converse pun rm50 jugak tuh..
boleh jimat jimat jela kan.. hehe
sbb budak2 ni .. pakai ape pun tetap menten comel..



mmg.. dah toddler mmg susahnak amik gmbr.. tgk je hasilnya dgn sufiyyah.. haha

intandayani said...

ktrg yg keje kt HKL ni lagi la ari-ari ngadap.Da la blok ktrg btl2 sblh construction ni..Bergegar je ari2..takuit

missayu said...

Nia ada 1 kasut converse,hadiah hari jadi hari tu...mama dah pikir2 mcm2 style nak gayakan NIa..hahaha... tp mamanya pun shopping sandal and baju kat tesco je..hahaha...nyaris nak buy dah jovian mandagie nye kat tesco tu..huhuhu

Softtouch [Hanim] said...

Smart la kasut fayel....bertambah ensem la fayel.. baausla HKL nk upgrade leps ni masalah parking xde lah...

e k i n ♥ y u s r i said...

waaa...
smart kasut fayel!

Wawa said...

Smlm tak sempat nk belinkasut naila.tak berkenan...hihi

fifi said...

bestnya kuar berdua.good boy fayel..

miazara ina said...

wah shoping sakan kak..kasut akhir tu mia berkenan

Allene said...

baju superman.... wow... da soping raya. lin blum lagi la... sedih!

Chekgu Azrine said...

untungnya fayelll..jeles auntie!!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ooh mama dah berani bawak Fayel keluar berdua. yelah dah besar kan, senang handle.. Superman lah Fayel ye

Miss N and Mr N said...

eee..geramnye tgk fayel ni. comel sgt2!

Diana Aziz said...

Tgk fayel cam putih melepak pulakk... comel...

~ NANA ~ said...

lawa kasut fayel...fayel dah la hensem, mmg sesuai la dgn kasut tu..tapi i suka greyyyyy! hihik

Aty_Fared said...

Laki ko same ngan laki aku part nih..soh shopink beli brg sndiri kemain payah..heran aku...

Google