THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 July 2013

Fenomena Cheesekut Terjebak "Geng Mommies"

Wah fenomena gitu ye makanan…memang pun…start sorang buat dah sana sini buat…sapa yang buat…majority geng gojes mommies terjebak ..korang gi ar blog memasing..tak sah takde citer pasal cheesekut ni…start dari Nadia Hairi mama saif pencetus….nadt bawa masa gathering kidzoona...terus dah semua terjebak…terbuat jugak….salah sorang terjebak adalah aku..huhuhuh..TQ yer nadt jadi pencetus...kalau tak memang tak ke dapur la nak hasil kan resepi gojes ni

Tengok memasing up gambar…aku sabar je la nengok…gigih diorang bercheesekut…sebab tak beli bahan so aku diam aje….tunggu beli bahan nanti aku tayang jugak…erkk apakah…dah memacam version diorang buat …terbaik ar….sedap makan cheesekut lagi lagi tang sejuk …oh nyaman…cakap pasal cheesekut ni kan…sebenarnya aku dah pernah rasa dulu order dengan MimiedeliciousCuppies….tapi versi mimie nama dia Marie Lapis Cheese…wah boleh buat jual gak ni eh...hihihi...bila dah buat baru ku tau cheesekut dan marie lapis cheese adalah benda yang sama …yang membezakan jenis biskut…lol senang gitu nak buat nya…

Nah nak feeling mommies gojes…tak buat rasa tak geng ar kan kekeke...siap sedia beli bahan…sekali beli double punya…huhuhu…cream cheese aku beli 2 brand…tartura n philadephia…saja nak mix..biskut deluxe crackers aku dah tersalah beli jenis vegetable hukhuk…so ganti biskut marie yang sedia ada kat rumah tu….dan fresh milk…sebenarnya kan…fresh milk ni boleh jugak digantikan dengan whipped cream hasil google…oh boleh pelbagai rupanya…boleh ganti milo, oreo….eh nice la resepi ni..dah la simple mudah..nyummy…dah senang tu aku memang suka ar…



Bahan bahan dah sedia....jom projek fenomena cheesekut....excited punya pasal sekali beli double pastu deluxe crackers salah beli jenis sayur....aduhaii...nasib ada marie dalam laci...

Mixer kat rumah mak aku...so plan B pakai blender sajo....eh menjadi ar....resepi mudah...hanya mix kan semua cream cheese + susu pekat ikut manis + susu fresh mill 2 sudu.( boleh pakai whipped cream) ..mix sampai rasa tak pekat tak cair...yang sedang sedang saja...siappp

Dah siap susun dalam bekas..celup biskut dalam fresh milk susun pastu sapu bahan cream cheese tadi...ulang buat sampai la lapisan atas

Sejukkan ....lepas tu boleh potong....oh nyummy cheese ku meleleh...yer memang aku letak cream cheese terlebih sebab nak creamy...sedap jugak di makan bersama aiskrim....










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

~ NANA ~ said...

sampai meleleh tu! mmg sedappp

Cik Eka said...

eka pun baru lepas buat tapi tak dan nak tangkap gambo. habis kene ngap. hahahaha

eka tengok resepi kat blog kak yana101.

PuanSyimaSyaz said...

ha ah mimy.. kawan dgn molly since form 4.. kawan gak dgn dia ke?

D Yatie said...

Meleleh Meleleh Meleleh Slluurrpp!

intandayani said...

Ok ngaku nak try..kalah tol tgk cheese ni tau

Teena Tna said...

Corak dia mcm kek batik lah tp dlm versi cheese

With Julia said...

Terbayang2 lg kesedapannya....weeeeeeeee semua dah terjebak....nextttt hahahha

Emynz said...


nampak sangat nom nom nom

Google