THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 July 2013

Hari Ke 13 Berbuka Yang Simple...Tak Tau Nak Masak Apa Dah

Macam biasa semalam masak berbuka untuk 13 Ramadhan pastu tayang Instagram, Facebook pastu BLogpsot heheheh...kekdah menjual gambar rupa...update must be update ..ecehhhhhh....masuk hari ke 13 puasa aku dah buntu nak masak apa....tu yang tetiba di rasuk perasaan nak beli...hohoho sabar sabar nafsu nafsi je beli tu..bukanla aku ni kedek sangat nak beli pun...tapi memandang kan tak nak ada unsur pembaziran bulan puasa...bak kata EA barang basah semua ada dalam esbok...pastu nak beli lagi...kalau gitubaik kita tak yah soping groceris...huhuhuu kena setepek...

Okla hakak masih gigih memasak dik non...walau tengok udang, sotong , ayam, ikan termenung sudah ....ayam ada seekor lagi tak buat apa...sebab hari tu beli 2 ekor...makan nya 2 orang jimat giler la...udang beli 1/2 kilo pun cukup sangat...ada lagi 10 ketul...sotong beli 1/2 kilo gak ada 5 ketul lagi...Ikan Kembung ada 2..Ikan Pari pun ada 2 ketul besar...Ikan Merah jugak huhuhu ni la masalah bila bahan ada terus blur apa nak makan....

Sudahnya semalam menu jadi sesimple mungkin...Ikan Kembung sudaaaaaa...dengan semalam my anak bujang buat perangai cantikkkkkkkkk sangat..mata ke atas tangan kat bahu....sibuk mama dia masak dia mesti turun dapur ...sibuk gak keje lain...dia boleh tumpah kan buat pulau susu sesenyap..nak jadi angin hot kontrol...mampu kah senyum saja dan tengok....huwaaaaaaa....menguji sabar di bulan puasa....suara memang nak naik terpekik dah...tapi ku tahan jebat oh anak.....aku rekod video khas untuk papa dia nengok perangai anak bujang ...kang aku je salah..hukhuk...so semalam hakak mampu masak Sambal Ikan dan Singgang Ikan ...dah tu je menu semalam...alasan Fayel kaco hehehe...yang benar tak tau masak lain kena selak buku resepi ...hehehe lariiiiiiiiiii


Video anak bujang dan perangai "cantik nyaaaaaaaaaaaa" la sangat.......sibuk membantu di dapur jugak...ye membantu tambah keje mama 
video


Fayel !!!!!!!!!! eh tak adik !!!!! panggil adik baru stop kan apakah???


Hari ke 13 yang simple...Sambal Ikan dan Singgang Ikan....apapun Singgang simple tu la tetap laris di mata EA...dah makan negeri dia kan.....feberet laju dia hirup












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Queen said...

sedapnyaaa singgang,,..

tadi tgk org masak taucu teras anak masak taucu..
tgk org masak singgang nak masaksinggang

haha.. takde pendirian

singgang.. pastu ada ulam cicah budu.. itulah pengubat hati terbaikk

ameris said...

ikut pada lauk basah yg ada tu.
ikan merah buat sup boleh, kari pun ok jugak. ayam leh buat ayam kicap,potong kecik wak ayam grg kunyit. sotong leh wak singgang kuah hitam tu, udang goreng gitu jer...
simple dimple...

intandayani said...

tau xpekan da pening pk nak msk pe..last mst msk yg plg simple..singgang tu letak bendi byk meletopss

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana nasib baik tinggal ngan mertua so balik kerja dia masak dah hehee.. tp thn dpn duk rumah sendiri kena siap sedia jugak ni menu2 segala. Alahai Fayel, pandai nya tambah kerja kan. Kalau Yana anak wat camni dah hilang sabar kena jentik kot tangan dia. nasib baik mama Fayel penyabarrr hehe

Liyana said...

Ok la fayel x kacau masak..dia wat keje sendiri. Klu faiq sibuk nk bergayut kat mak dia. Adeh xleh wat keje.

Aty_Fared said...

Aku pon lemau dah taktau masak aper..termenung pndng lauk kat sinki..huhu

m@m@yAyA said...

ait fayel teringin nak adik ke nak jd adik 4ever?
dalam maksud tue kak..hihi

singgang paling senang kan msak kak..lm da xmkn singgang lau dlu ms lam pantang mama rjin gak mask singgang nie..

puan.mila said...

singgang ikan fav hubs mila, dh org ganuu..sdp ooo cicah budu ulam, nuymms

ainnoraini said...

salam ramadhan.,,
Singgang pun sedapkan...

Qhaifa Nur said...

masak singgang pun sedap juga..
fev ni...

With Julia said...

Sis mimy...betol tuh...my fil and mil pun suka sgt bersahur atau berbuka mkn ikan singgang....sgt berkhasiat sbb no minyak2 or santan...pastu mudah plak nk buat kan heheh

MimahAjil said...

singgang ni lawan dia sambal tu terbaek.ade budu lagi mantop kn...semalam pun buat singgang utk diri sendiri mkn...

CikNaa said...

sudah nye gini la kak.. makin hari makin blur nk msk pe..

Miss N and Mr N said...

alahai.. comelnye fayel ni.
elok je dia lap tu. hihih.. dgn penuh kesabaran k.mimy record. hihihi

Mama Likha said...

fayel fayel...... huuuuu

Google