THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 July 2013

14 Ramadhan Dah Start Beli huhuh

Semalam hari ke 14 berpuasa...semalam cubaan memikir apa nak masak...dan semalam jugak terjebak membeli juadah hehehe...biasa ar tanya EA dulu nak makan apa petang ni ..dia kata nak makan Ayam Masak Lemak...hmm ok la senang je pun..

Tengahari semalam turun jenguk cuci mata bazar Ramadhan Menara TM..turun sini hati kena kental...banyak nau benda nak beli...macam macam ada jual...pastikan bawa duit sikit eh...tetiba nampak orang beratur...jenguk la...bau sedap...my favourite...ye ada jual Tempoyak Daun..oh melting...terus aku call EA..."syg,ayam masak lemak masak esok eh..hari ni ayg nak beli Tempoyak Daun..syg makan kan" ..haah terpaksa rela je EA cakap...ok la...

Gigih beratur beli 2 bekas...1 bekas untuk aku ..1 bekas untuk rumah mak...sebekas baru RM3...makan sebekas pun dah cukup...banyak....ok jalan lagi pastu nampak lemang, ketupat dah siap jual ...rendang pun ada...teringin nya pasal...beli!!!!!..haha so juadah semalam banyak membeli la ye..

Balik rumah tengok macam simple kosong je...nak lawan sedap maka Tempoyak Daun aku buat Sambal Sotong...Ayam Goreng untuk Fayel sebab pengaruh upin ipin...sekarang ni asik nak makan ayam peha je...macam macam la ragam budak kecik ni....ok setel memasak tak penat sangat semalam..

Excited nak berbuka...tak sabar nak makan Tempoyak Daun ...sekali nak cedok nasi...tepuk dahi...hoiii la aku tak tekan suis....jam dah 7.15..hahah....lagi berapa minit je nak buka...memang tak sempat berbuka nasi....EA berbuka kena nasi dulu....hadoi la .....hahaha serius lupa...asik ingat Tempoyak Daun je kan...lupa lupa...sorryyyyy....

EA pun terpaksa ar makan lemang cicah rendang...takpe ar fefeeling raya la...huhuhu..sudahnya...solat maghrib dulu la...hikmah sebenarnya kalau tak solat kul 8.00 malam sebab makan dulu kan....setel sementara tunggu nasi masak ...dalam kul 8.30 malam baru kitaorng makan...lelaju EA makan nak gi Tarawikh...heheh burpppppppp dapat jugak menikmati kesedapan Tempoyak Daun...nak masak tak reti..beli aje la berbaloi baloi..ok hari ni masak balik Ayam Masak Lemak kanda pinta....ehhh



2 bekas tempoyak daun yang mengiurkan seksi...1 untuk rumah mak..1 untuk kitaorg melantak....pehh sedappppps..hari ni nak beli lagi la

Juadah simple je semalam...banyak membeli aje...just masak Sambal Sotong dan Ayam Goreng untuk Fayel

Nasi lupa tekan suis berbuka ni dulu la...feeling raya..nasib baik ada side dish tau

Lapar lapar...teringat Tempoyak Daun...kul 8.30 malam baru makan....wehooo sedapsssssssssss









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 comments:

~Lieza~ said...

sedapnyer...liza smp dh ari ke 14 pose pn xpenah masak lg..huhu.. Ari2 mak yg msk... Mengada kan..

erin said...

mak oiiii sedapnya, serius kecur air liur ni kak..adoiii mana nk cari tempoyak ni..haha

Aeen said...

kalau xde side dish buka minum air dulu je lah kak..heheh

as ♥ Leenda said...

saya mkn tempoyak, tp siyes tak reti makan tempoyak daun ni..nk kena try jgk lah kalau mcm ni..kecorrr ailio..hihi

cikpingu said...

tempoyak daun ni buh daun ape kak?
xpenah nengok..

Chekgu Azrine said...

Sedapnya tempoyak daun tu..lama dah my mom tak buat..uhuk

Qhaifa Nur said...

kalau along aiman dengar masak tempoyak sukanya dia...

yUmiE AzuRa said...

owh balik nk raya nt hr last pose kne suh mak buat.selalu mak buat tmbh terung pipit.perghhh lg mengancam!!ok terliur.bye

ciksuen said...

ghupe tempoyak tu mmg agak menggiurkan lidah..hehe..kecur!!

ameris said...

alaaa cian.nasib baik suami ok.
rice kuker kite pun prob jugak. dah tekan suis tetiba boleh naik semula...

CikNaa said...

mengigil pale lutut tengok lemang tu kak oiii..

Queen said...

tempotak daun..sedap. tapi yabangtak suka.. die makantempoyak ikan bilis je.. wajib masak.. ikan bilis dah le mahal lening..

Mila Ahmad said...

Baru baca entry dah terliur belum rasa lagi kalau rasa confirm berkali-kali makan.

~ NANA ~ said...

sbb nampak akak pos tempoyak tu kat fb, tak pasal2 petang tu jugak i pegi cari kat kedai tau! terliur punye pasal...hihi

Mrs. Ady Firdaus said...

macam sedap je tempoyak daun walopon bukan penggemar tapi kecur air liur jugak nehhhhh

Liyana said...

Terbau gak td. Tgk2 cik bos ade kt situ. X jadi la beli. Hashtag terjebak. Hahha

Syida said...

memang sedap tempoyak daun tu...sy sgt suke...tapi tu la nak memasaknye....malas nak meracik daun2 tu...dah la daun2 yang ade dalam tu xbape nk kenal...hihi

Syida said...

memang sedap tempoyak daun tu...sy sgt suke...tapi tu la nak memasaknye....malas nak meracik daun2 tu...dah la daun2 yang ade dalam tu xbape nk kenal...hihi

Erna Nordiana Zamri said...

hahah kak mimi syok syok baca dari atas..tetiba lupa tekan suis pulak. lawak la kak mimi ni. kalau suami erna,mahu dah tarik muka tak de selera nak feeling raya makan lemang time buka.hehehe

Umi Qi said...

Nasib baik ada lemang kan sis...penyelamat besar tuh hehehhe biasa dah kes terlupa bukak butang suis hehhehe

PinKy MoMMa said...

aku dapat bayangkan kesedapan nyer itu huhu..sabar sabar..cuba cuba buat tak paham sbb kena control diet ni uhuks..

stress mak nak makan sedap2 tau!

Softtouch [Hanim] said...

Tempoyak daun sedap ni...ssh dpt ni...ada ye jual...xpernah pla jumpe...mmg sedap

Softtouch [Hanim] said...

Tempoyak daun sedap ni...ssh dpt ni...ada ye jual...xpernah pla jumpe...mmg sedap

Google