THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 July 2013

Weekenders Berbuka Puasa Hari 10, 11, 12

Nak jugak tu update lauk berbuka puasa weekend...heheheh saja buat tayangan heheh..oppss tak baik...sorry bukan tayangan gulp air liur eh...tayangan resepi rujukan akan datang...slot resepi akan menyusul nanti...aku masih lagi gigih jadi isteri aka bibik gojes memasak di dapur...sampai satu tahap aku tak tau nak masak apa dah.....asik la mengoogle keje nya kat opis hahaha...so aku list out pic sekaligus la eh untuk juadah weekend di hari berpuasa ke 10, 11 dan 12....


Jumaat

Hoiii roh rajin menjelma...2 pot nasi terus aku masak...ehhh..ada Asam Pedas Ikan Pari, Kacang Panjang Goreng, dan Paru Kuah Kacang ( ni orang bagi)....kuih muih popia basah ku

Kepuasannya bila tengok 3 pinggan licin...burpp Alhamdulillah syukur nikmat



Sabtu 

Anak bujang susah tido pencak silat buat sepah kecah rumah ...penat aku satu hari nak kemas

Masih gigih memasak untuk keluarga ecehhhhhhhhh......Ayam Masak Cili Kering patut nya gajus tapi tak ada...dan lauk kering pilihan tekak aku ...eh sedapp Terung Goreng dan Udang Mentega



Ahad

Akhirnya tumpas mood malas datang...hari ahad hari lemau...letih nyaaaa...tak tahan rasa...menunngu detik berbuka macam hapa je aku....so segala kuali hitam hikmat sudip kasi gantung...

Ke Pasar Ramadhan kiteeeeee...moh la beli sajo...kami dah muak nasi...laki bini sesama tukar selera makan laksa aje...








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Cik Eka said...

EKa pun suka lauk2 kering. Sedappp. kan. Hehehe

Queen said...

laksa.. hoih sedapnyaaaaa

ameris said...

finally mimy surrender...
esok lusa caner plak?

miazara ina said...

laksa?mia tgh ngidam mkn laksam lani

yUmiE AzuRa said...

huhu kte weekend ni 2-2 hr gantung periuk kuali.sabtu pasar ramadhan,ahad buke kt luar je.huhu

Softtouch [Hanim] said...

sy pun kalu mcm dh bosan msk pun beli jgk...tp stakat ni lebih byk masak dari beli....pencapain terbaik tahun ni...yeayyyyyyyy

MimahAjil said...

hari2 masak pening fikir menu kn?sesekali beli la pulak ye...ade 2mmgu lagi ni nk fikir menu..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seminggu skali gantung periuk belanga apa salah nya kan :)

Miss N and Mr N said...

wah.. tgk udang mentega tu.. terus rasa nk masak esok. hihi.bulan posa ni.. jrg sgt mkn nasi..

With Julia said...

Laksaaaaaaaaaa waduh2 best tuh sis....suka tgk dishes hahaha

Google