THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 July 2013

Hari Sentap Sabtu dan Playroom Baru Fayel


Hari sabtu adalah hari sentap aku…huhuhu…sentap pasal apa…yer aku sentap tak dapat pegi join event masak masak Philips bersama Diya Nadia…mak stress hokeh…dah elok nak berentap memasak semangat bersama…awal tau plan nya  pun…tup tup mak aku lak hari sabtu ada hal nak gi kenduri kawen….so tak dapat la nak tinggal kan Fayel…ok fine… Tanya la pada EA…kot kot dia leh jaga Fayel…EA kata keje la…kena hantar barang la…apa la…ok ok…takpe ar terpaksa gak muka malu petang jumaat sms nad tak dapat join…so dia kena la cari pengganti…ampun di pinta nad….sob sob…tak sangka jadi last minit…

FIneeeee..eh fine lagi…yer ar kata sentap kan…pagi sabtu aku tengok jam 8.30 pagi…ada aje EA kat sebelah aku ni duk sedap tido…biasa time ni dia dah gerak keje…hmmm aku kejut dia…keje tak…dia tak jawab lagi sedap dia peluk bantal…fineeeeee….ok aku bangun dengan sentap nya pun …buat la breakfast mee goreng….sentap ni yer aku tau EA confirm tak keje ni….tetiba dengar bunyi tv confirm ar EA bangun…aku tanya…tak keje eh..EA cakap tak la…sakit kaki…gi la PJ tu kata ada event…ehh sedap aje dia cakap aku dah cancel…majuk ar gini…

Aku memang datang angin sentap malas nk cakap apa dah…berbulu hati ni…EA nak pujuk aku tak reti jadi dia pujuk aku dengan mengubahsuai deko playroom Fayel…habis semua rak dia kasi angkat…keluar…sapu menyapu…aku ?? tengok je ar…tak kose la nak tolong….hati sentap kan…gigih la dia buat itu ini…alih barang sana sini…nak dekat satu hari gak ar….semua dia buat…playroom fayel ruang nya terhad la…yang dulu boleh rujuk entry http://nurmimy.blogspot.com/2013/06/ruang-simpan-mainan-selambak.html…kecik aje pun…ngam ngam soi…..bila EA ubah nampak nice pulak...nampak tak serabut…hari sentap jadi lembut balik hhuhuhu…hikmah sentap Fayel la best dapat playroom baru…huhuh…lapang hati nengok rumah baru Fayel….Tengkiu abg…pasni I buat sentap lagi la kot kot nk kemas dapur, bilik pulak kannnnnnn….ngeeeeee



 Papa Fayel dah start mendeko playroom anak bujang dia..amik hati bini yang sentap huhuhuh...aku tengok je jadi mem besar...

Sebab aku mem besar...aku main ngan Fayel aje....huhuhu peel mak budak gini la...ni tengah berebut microphone ngan Fayel ...haha tak senonoh


 Fayel kemain menyanyi...shakalakala....feel penuh perasaan...pembawakan hasil masa preggy giler karaoke...hamik koooooo anak ngikut



 Omgeeeee hampir siap sudahhhhhhh...teruja uolls

 Ruang sempit terhad setakat ni je la deko nya...tapi nice what...

Ruang bermain Fayel yang baru.....inspirasi ummi aqilah Sue...EA tengok playroom aqilah terus berkenan

 Walau ada playroom tetap la menyepahkan mainan no.1....aku siap sound fayel ...dah main kemassssssssssss

Huyooo anak mama dah pandai main slide sendiri.....hati hati takut terhantuk kepala okay










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Teena Tna said...

Wahh, colorful nya bilik dia...

D Yatie said...

Kite nakkkk sgt deco utk arissa tp ye la... kt umh mak tok pn bilik tumpang.. kang deco sentap pulak mak ngah nya.. dah skali lagi d copa ksygn tok.. wahaha

PinKy MoMMa said...

meriah bilik fayel huhu..ini macam tak yah lah gi main kat luar dah..

eh tak pe lah..tak de rejeki namanyer hehe..next time okeh bebeh ;)

Diana Aziz said...

Cantikkk.... kaler2 lg..

Nk kne pegi jgk rmh mimy skali nih.. hehehe..

hayati hashim said...

Kalerful fayel!!!

CikNaa said...

gambar fayel karok tu ciknaa tunjuk kat papa afiq.. kelakar oke, dia ckp amboi nyanyi dalam pool! :))

Cik Puan Rara said...

oooo sbb ni lah eh.hehehe.alololo xpelah.sentap sekali.trus kemas tmpt fayel.sentap lg skali.dpt perabot dapur baru.mana tau kan.

With Julia said...

Yeyyyy cantik lah bilik fayel....mesti best main indoor dlm rumah jek....selamat tau....best2...rajin lah akak nih :)

Aeen said...

bagus la kan kalo sentap je husband amek hati dok tolong mengemas....mcm tu tiap2 minggu la nk sentap...minggu ni kemas playroom..minggu depan kemas dapur lak..hehehe

Aty_Fared said...

Tah biler aku nak belikan slide tuk qaleef....haaiihh..

~ NANA ~ said...

bestnya! i suka tgk colorful macam tu...pandai u susun

mrs kayrul said...

kreatif jugak ye EA tue..bila la nak deco bila anak cantik macam tue...

nurul izayani said...

Pandainya papa fayeel kemas!

Google