THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 December 2015

Cabaran Memedaskan Lidah Sampai Menangis Bersama Mamee Cool Tea

** sticky post **

Sapa suka pedas ...angkat tangan....aku bukan pemakan pedas...memang tak makan langsung...tak tahan lol..tergigit cili padi pun menangis tahap nak putus urat...uhuhu punya la tak suka pedas....then sampai la baru ni Mamee Cool Tea mencabar kan diri dalam challenge makan pedas...euwwwwww....debar rasa...

Bertempat di Chili Rush, Jaya One Petaling Jaya...seramai 20 orang antara kami telah terpilih untuk cabaran pedas ...mak oii bila dia sebut cili tu lagi pedas dari cili padi aku dah panik...boleh ke makan ni....debar dup dap tauuuuuuuuuuuuuu...huwaaa










Memula kami di berikan air chili...yang rasa dia macam air gula cili padi tapi versi warna putih...erkk rasa nyaaaaaaaaaaa..very the pedas panas sampai ke tekak....rasa la bahang nya badan..pijar rasa....kami di berikan air terbaru dari Mamee Cool Tea...

Semua peserta diberikan cabaran makan Ayam pedas tahap level paling pedas...memula kami di bahagi kepada 6 orang...setiap 6 orang akan bertarung menghabiskan ayam dalam masa 1 minit...nampak senangkan makan aje...tapi cabaran nya aayam tu pedas gile....setiap pemenang dari kumpulan akan ke final pusingan...tak sangka aku masuk final pusingan....dalam pada tak suka makan pedas tu kan...makan jugak pedas nya.,..bantai 2 ketul ayam hhuhu...tapi takpe Mamee Cool Tea kan ada.......hehe serius memang best..minum je rasa sejuk badan....kurang rasa kepedasan....automatik badan dineutralkan kembali...


Round pertama...huyoo mak menang tu..pis terus..boleh la kan level 7 kot ni ni..yeayy juaraaa

Ayam cili babeng pedas...ko mampu cabaran ini

Lepas rasa lega badan dah sejuk semula kan…memang betul la minum Mamee Cool Tea tu badan jadi okey semula..dah tak rasa pedas, pijar bahang…ok aku terpilih untuk final pusingan…maka nya kami kena makan ayam paling pedas ramuan chili paling terpedas di dunia…huwaa dengar je macam nak nangis..boleh ke ni?? 


Lepas minum Mamee Cool Tea dah leh tarik nafas ..pasni nak masuk final lak...


Sahut cabaran…kita redah je….cabaran nya makan ayam sedozen  Level 100 selama 5 minit…lamaaaaa…tapi kena makan jugak….pengalaman makan pedas seumur hidup huwaaaaaaaaaaaaaa……berjaya habis kan 2 ½ ketul…yeayyyyyyyyy …lepas tu kita redakan dengan minum Mamee Cool Tea…oh cool so nyaman lega selega nya..release sekejao badan…memang berbaloi makan pedas sulam air Mamee Cool Tea….suka sangat…rasa dia pun best….tekak sejuk…


Eleh eleh memula tu sakan la ko yek..siap pasni

Huwawaaaa cili dia tahap meresap mata...mas ani memang aku menangis...tq dayu tolong lap kan mata...tangisan ku berbaloi dapat mini fridge heheh

Mamee Cool Tea yang terbaru ini terdiri dari Teh Herba da antara isi kandungan nya Kebaikan Teh ni ada banyak kebaikannya...Mesona Chinensis, Mulberry Leaf, Grosvenor Momordica Fruit, Selfheal, Chrysanthemum Flower, Honeysuckle Flower, Lotus Leaf dan Liquorice Root sebab Cool Tea ni sangat sesuai diminum masa cuaca panas.. Selain faktor cuaca panas Cool Tea ini juga dapat membantu 'penyejukan perut kita' ketika kita makan makanan pedas..Untuk aktiviti lepas bersukan pon boleh juga minum Cool Tea ni..


Cuba la Mamee Cool Tea..ada 3 perisa..ku paling suka yang kuning sebab aku peminat chyransantemum


Minum Cool Tea ni ada ekstrak herba yang dapat membantu menyejukkan badan..so takyah risau la lepas makan tekak perit, perut pedih tak selesa, memulas ker apa ker sebab Cool Tea ni akan buat perut korang rasa lega dan nyaman..korang boleh dapatkan produk ini di any 7-Eleven stores, Aeon, Tesco, The Store, Giant, Aeon Big, Econsave, KK Mart, Shell and Mydin.  


Nak tahu lebih lanjut pasal produk Cool Tea ni korang boleh klik kat bawah ni

Facebook Mamee Cool Tea : www.facebook.com/mameecooltea
Instagram Mamee Cool Tea : www.instagram.com/mameecooltea/


















1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Google