THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 October 2012

Weekend Yang Demam dan Pengubat Kete Control

Maaf lambat bersiaran langsung di hari isnin ...petang nak balik baru menjengah blog kesayangan...weekend sibuk ngan Fayel demam la pulop...dah start panas hari jumaat petang...nasib la jumaat petang esok nya dah weekend...dapat la spend time menjaga si poshek ni...baru je 2 minggu lepas baik demam kan..ni demam semula...rasanya Fayel berjangkit dari budak babysitter..ada 2 budak demam...Fayel demam panas bahang badan dan kepala dia...memang tak tido malam la aku laki bini duk menjaram lap lap badan kepala....Fayel pulak demam manja..nak dakap dukung...memang kalau part dakap dukung..serah pada papa dia la...konpom ar sepanjang malam berdodoi...penat tu jangan cakap la...inilah dugaan pengorbanan anak sakit...kebetulan demam dia on weekend...macam tau je nak spend time mama papa dia...

Demam malam jumaat sampai la ahad...makan ubat demam still jugak panas bahang..kesiannya fayel tido merengek...tak tahan panas sangat tu...makan ubat pun tak jalan...habis dia muntahkan balik...Fayel ni demam dia selera susu kemain...lepas susu nak lagi susu..makan nak jugak tapi adala 4-5 suap...dia lagi suka susu...pastu makan ubat muntah...haishh tak leh jadi...ahad pagi bawa ke Klinik ...Klinik swasta panel yang biasa pegi...Klinik Alam Medik Sentul...hope la Dr Ramesh ada..Fayel dah biasa dengan dia...Fayel masuk je dia dah kenal...dia tau history...dan jeng jeng...aku jumpa geng blogger Neena dan hubby dia Anuar...hahahah leh pulak jumpa kat situ ...lama gak la kitaorang sembang..Neena teman Nuar check telinga ada problem...dengar kitaorang potpet je la...sampai kesudah nama Fayel panggil pun kitaorang duk sembang...tu la kalau dah jumpa...kat klinik pun riuh..ada je benda nak cakap....hahaha ...pompuan!!

Setel bawa Fayel klinik...aku minta doc masuk kan ubat dalam bontot since dia asik muntah je makan ubat...suhu dia dalam 37.8..masih ok..pantau dalam 6 jam untuk next ubat...balik tu dia tido setido nya sambil berpeluh...selesa agaknya..setelah 2 malam tak lena tido...dalam kul 2 nak gi wedding lak...Alhamdulillah kejut dia siap gi wedding demam nampak nya kebah..suhu turun dah 35..owh legaa...boleh la bawa pi jalan jalan weekend...kengkonon nak buat pengubat jiwa lara anakanda la...nasib la Fayel...mama ko ni weekend mesti nak jalan...tak beli apapun takpe janji jalan amik angin..puas hati...hahhaah..

Balik Wedding jalan jalan Tesco Jalan Kuching..nak cari barang sikit...dan tujuan utama nak bawa Fayel pusing amik angin...dia kan suka berjalan..duk umah macam hapa...kalau dapat keluar senyap jadi budak baik...ikut sapa..sebijik aku..hehe..i likee...kat situ ada mainan kete/motor control..Fayel macam teruja je..dia duk ralit tengok orang main..so papa Fayel duduk kan dalam kete..oh dia suka..tak nak keluar..nasib la 5minit RM5..boleh sangat...kalau beli mau beratus kete minan control ni....hah pasni senang la ..rasa nak main kete control bawa saja ke Tesco ngeh ngeh...jimat duit..tak yah membazir..Fayel pun kemain suka duk main kete ni...sedap la dia ..dia duduk je..yang control papa dia...eksited...Alhamdulillah Fayel dah sembuh...lega tengok dah aktif...


Budak rambut pacak nak gi kenduri kawen...tapi muka masham je...

Mood ke laut...Ya Allah buat muka masam gini sebijik la macam muka papa dia..persis habis

Apa pandang pandang..hahahah..abg ketak muka serius

Terbaring keletihan...baru nak kebah demam kan

Naik kete tengok atas kiri kanan..mata tak duk diam

Akhirnya tersandar ketiduran ..letih malam berjaga tak lena tido sebab demam


Jalan jalan Tesco jumpa kete mainan control..duduk terus tak nak bangun

Asik la duk tengok budak budak main...tu dia teruja tu

Eceh ceh tengok tangan macam reti je nak handle stereng..kete ni smart lol

Harap maklum terpaksa naik kete pink sajo..sebab kete ni ada seat belt...hehehe macam gegurl

Papa dia control ..dia duduk aje la ngikut arah..

GI Tesco dapat habuan umur 8 bulan...hehehe...anak ooh anak...untuk mu



SEKIAN CERITA WEEKEND BERSAMA HERO KECIL KU




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

tembamnye fayel

Noli@Ibu Wafa said...

almdulillah dh sihat..kacaknye dia :)

Ina Khairina said...

mimi,meh jln2 kedah beli keta kontrol kat fayel...sini murah

Ann Ishak said...

hi pink boy...cantik, eh silap hensem ;p

Cikgu Sarah said...

sama cam en awak.ha2

Riri Yoorin said...

fuyooo fayel walaupon baik demam tapi still nampak hensem n gagah..

AIN NAZRI said...

mimi kete control tu murah je sebenarnya.. dalam 150 dah leh dapat dah.. kalau saiz kecik mcm kete pink tu.. ain pon ada belikan auf kete tuh.. main sampai jemu..

Cik Eka said...

comelnya fayel..

geram eka tengok..

*selamat berkenalan kak..hehehe

Kella said...

garangnya muka dia masa seriusss... hihihi..takut...
cepat dia membesar.. badan dah ketak ketak.. =)

Mrs. Norrie said...

HABUAN FAYEL TUH MASA DIA NAIK KENE JAGA2...KETE NIH SELALU TERBALIK KE BELAKANG...HEHEHEH

Google