THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 October 2012

Fayel Food : Kudap Kudapan BREAD BUTTER CRUNCHY

Setel lunch minum petang pulak...ok Hi Tea Time Fayel...meh meh ...mama rajin terlebih weekend so mama nak buat something untuk minum petang..yer di sini nak share satu resepi inspired dari roti keras...yer idea resepi bukan aku yang create...aku pun dapat hasil google , review solid food group...nak anak rajin makan air tangan sendirikena gigih la mencari resepi.....resepi yang patut dicuba..dan mesti buat tau ...sebab menarik, mudah dan senang....

Menu minum petang Fayel weekend adalah BREAD BUTTER CRUNCHY..hamboi kemain nama tak hengat..padahal roti kering jek..hahahah kasi la best sikit nama...baru la berselera Fayel makan..erkkk Fayel kisah ke...hahaha janji dia masuk mulut ngup ngap....bukan anak suka...seisi keluarga suka...sebab best lelemak je rasanya...wah wah ..ini untuk Fayel yer bukan semua duk pulun makan...nak buat sendiri...lalalala..cara nak buat senang je...semudah cara...mari mari ai tunjukkan kay...



Perlukan roti ...potong tepi kerak..aku macam biasa suka roti massimo

Pencetak untuk tekap...dan sapuan butter UNSALTED ye..ingat...jangan keliru dengan salted yer..

Sapu butter rata rata pastu terap kan cetak...comel tak cetak Fayel gambar bear

Susun dalam loyang untuk bakar...yang ada bentuk bukan bear tu aku gunting gunting je sayang nak buang...jangan membazir kay

Bakar dalam oven bulat..oldskool bebeh hahaha...oven ni cepat panas ...ikut rujukan kena 120 darjah celcius paras 1 jam...ini setengah jam dah panas membahang...cepat tul masak..

Yer sudah siap bakar jadi la roti keras ...simpan buat stok dalam tupperware...boleh makan jadi finger food...atau rendam susu...sedap rasa lelemak butter

Sangat best bila bawa untuk travel...sambil tengok bola sambil makan kan Fayel

Yeahhh masuk mulut kemain tak lepas...santai tengok bola bersama BREAD BUTTER CRUNCHY..aummmm



NAK LAGI TAK FAYEL FOOD ?




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Rasp said...

simple food nye TAPI i tgk pun leh terkecur hehehehe

Me, Myself and I said...

simple nyer ek.. yg penting kena rajin kan???
nape lah i tak rajin mcm u..
kena rajinkan diri ni..

Ros Anis Rusli said...

sdpnya nmpk fayel mkn..xsbr nk tgu airiell leh mkn..nk wat ceni gakla..thanx k.mimi share cr wat biskut ni...eh biskut ke?hehe...

e k i n ♥ y u s r i said...

wah, boleh cube buat nnti utk zara ble zara dah mule makan....
yeay!

Deqna said...

aku memang respek lah kat ko dalam penyediaan makanan anak nie... satu hari nanti mesti aku jadikan blog ko ni sebagai panduan, masa anak aku dah start nak makan solid food nanti....

eLLy said...

rajin ko wat kudapan for baby Fayel .. nanti akak nak wat for baby Zarul la pulak

aTy _faRed~ said...

weeiihh...mak aku ade oven bilat macam ko tuh..sampai sekarang gune lagi...:)

m@m@yAyA said...

hurm sedapnya cookies fayel tue,meh bg kat mama yaya ckit leh x?
nk bg kat yaya dia xleh mamam lg..hihi

Mrs. Norrie said...

besar nnti mau demand mkn sedap2 budak nih...hehehhe

mrs kayrul said...

thanks mimy sebab rajin share resepi yg best2 untuk baby...hari tue kayrul try wat puding roti untuk hadif, licin dia makan...senang hati tengok..lepas nie boleh cuba yg nie plak

::puan ungu:: said...

K.mimy cutter bear tu beli kt mn...thanx slalu share resipi...

eamy milea said...

Come cutter bear tu mane mimi beli ye?

Google