THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 October 2012

Checkup Fayel 8 Bulan

Setiap bulan update perkembangan Fayel is a must...wajib...imunisasi untuk umur sehingga 6 bulan pun dah setel...masuk 7 bulan dah tak de checkup...datang semula untuk 8 bulan...woo rasa lama tak jejak klinik KK...datang pun takde jab jab..cuma nak tengok progress...7 bulan takde checkup aku pi klinik swasta je...sekadar nak tau perkembangan hero bujang...ramai yang tanya hero bujang poshek dah pandai apa...dia dah crancky sikit...dah kenal persekitaran..8 bulan masih tak boleh duduk dan berdiri...baru ligat lasak mengesot menyelar ke hulu ke hilir...celik mata nak merayau buat pusingan serata alam...sebab tu dipanggil budak askar...semalam checkup bersama laki aku sekali...tanya la jugak ...lambat ke progress dia...nurse bagitau normal..start 8-9 bulan dia dah mula nak buat keje satu persatu..so tak payah nak dirisau kan...apatah lagi Fayel berat agak moolat...dia pun proses nak slim kan badan...badan dari 10 kg dah turun ke 9.7kg...badan pun dah memanjang...faktor Fayel ni suka berdukung pun salah satu sebab lambat nak movement....aku memang tak dukung tapi papa dan tok nenek dia memang sah la dukung dia...yer aku rasa ada betulnya...ok after ni no dukung dukung yer...nangis pun baring la situ...syukur semua nya sihat...tak kisah lambat ke cepat yang penting Fayel aktif ..Alhamdulillah...sekejap nya 8 bulan...tuptup dah setahun...time flies


Mood bangun pagi awal macam ni la...biasa kan bangun lewat..

Fayel poshek yang monyok...memekap je..tak inject pun Fayel ..ceria sikit

Tunggu giliran...dia papa ada memang tak pandang mama....fine

Memekap aje bersama..tak menoleh langsung mama ye

Hai Fayel..mama sini...papa nya saja larat dukung...aku sakit tangan lenguh bahu dukung

Dah lama tak kena baring...buat nangis pulak..apa daaaaaaa

Berbogel nak timbang...Fayel turun kg la...10kg ke 9.7kg..takpe masih normal

Tiba masa nak checkup pun memekap lagi..dushhhhhhhhhhhh Fayel...



Summary Checkup 8 Bulan



Berat - 9.7 kg


Panjang  - 74 cm


Ukur Lilit Kepala - 50cm


Tindakbalas - Aktif, Respon,







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

~♥ iella ♥~ said...

Bila anak sihat, kita akn gumbira kan..

aTy _faRed~ said...

Anak aku pon berat turun ritu..sbb die melasak nak meniarap guling2 ni nak merangkak pulak...dah la kecit..betambah kecit lg..huhu

mrs kayrul said...

last check-up dulu masa umur 6 bulan...sekarang dah 10 bulan...tunggu 12 bulan baru check-up semula...nak tengok perkembangan baby terpaksa la usha babycenter

safiyyah osman said...

Fayel bila nak jmpa marka ni????hahaha...semoga fayel sentiasa diberi kesihatan y baik.

Nnt kta jmp ye fayel.

m@m@yAyA said...

yaya br nak checkup ujung bulan nie,patutnya bulan nie checkup tuk 6bulan tp sb kn raya kk da skip date jaoh sgt jdnya hjung bulan nie cjeckup tuk 5 bulan kot..
yaya pun msti berat trun sb skrg da byk akl ada jer bnda nk pndai susu da jrang sgt nak mnum..
xkisahla jnji ank2 sht kn kak~

Fainie said...

fayel pandai wt muka, sabotaj taknak cek-up ea..(",)

Cho Zila said...

fayel dah besarpun... dah lama akak tak singgah sini... comeljer dia melekap... best der cerita perkembangan anak2ni...

-cinta soFiaSafiya- said...

pic hat no.2 tuh tak menahan rs...geramm nenGok

yea fayel dah besar...alhamduLillah makin sihat dan membesar

Google