THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 October 2012

Random Bergambar Instagram Weekenders

Cecite weekend cuti hujung minggu...macam biasa untuk yang bekerja 5 hari macam aku ni memang menunggu sesangat kedatangan weekend...seronok tak terkata bila hari jumaat...yeayyyyyyy....tak payah nak tunggu esok nya sabtu...jumaat malam tu dah ada agenda...hewhew...panjang langkah bak kata laki aku...hahaha...lagi dah ada anak ni...weekend aje la waktu nak spend time puas puas golek santai gomol gomol anak..Fayel pun macam tau je..kalau sabtu ahad tu mengada lebih...memang dia duk ngendeng la 24 jam...tido memang kurang la...pastu dia asik tengok pintu...haaaa nak ajak keluar le..apa lagi...dia tau kot mama papa dia tak keje....selalu tok mak dia duk ajar "papa work mama work, dont cry cry"...oh my english..

Agenda weekenders bermula hari jumaat malam..bukan malam jumaat yer..malam jumaat hari khamis...huhuhu itu aktiviti lain yer....aktiviti lebih berfaedah ...heppp otak pikir lain eh...no no...tak baik.....ni hari jumaat malam tak nyempat nyempat...dalam kehujanan...geng GXIXG aku buat tournament bola tampar...tapi aku tak main wakilkan EA ...dia memang suka la aktiviti menjurus ke arah kesukanan ni...aktiviti sihat katanya....cuma bini je tak semangat kesukanan...sebab tu la gen gems..lalala....jumaat malam dalam kehujanan kebasahan pun sanggup tu meredah court bola tampar kat titiwangsa...ngan Fayel sekali ikut...haahaha nasib la...pakai kan topi...takpe eh Fayel hujan sikit je..strong sikit eh kena sesipi hujan...hope tak demam la...hujan renyai tak benti...seronok la nengok geng main bola tampar...aku tengok je la sambil berpayung...bagi support sikit kannnnnnnnnn....

Sabtu aku cuti ...tapi EA keje half day..oh takde masalah..dia gi keje lambat balik cepat...pagi pagi sabtu bangun dah ada keje rumah menanti...masak untuk Fayel...oh putera itu dah mula nak makan homemade mama nya syukur..menu sabtu Nasi Lenyek with Sup Ayam Kentang..then extra work nak kemas umah akan diduduki...waaa ramai tanya umah baru ke?? tak la..belum lagi nak pindah umah baru nun jauh itu tunggu Fayel dah boleh berjalan besar sikit Insya Allah pindah sana....sebelah umah aku kosong...kebetulan nak buat sewa...grab la...dah la sebelah umah mak...umah laman taman lak tu...ada hall...harga sewa pun berpatutan...mana nak caikkkk...yang penting sebelah menyebelah ...jerit aje...huiii...rezeki Fayel jugak ni...punya la ramai duk tanya umah sebelah ni at last dapat kat kitaorang ....kemain suka la semua Fayel tak pindah jauh...rasa nak jenguk datang je sebelah...heheheh..setel kemas petang tu EA macam biasa hari sabtu je ada game bola sepak....haruslah bawa bini dan anak kan....mesti kena ikut...pastu merayap merata la balik sampai malam...balik umah tido zzz...

Ahad tak plan aktiviti...just duduk umah menyakat Fayel...hahaha sampai dia naik hot lalalala..EA kata siang duk umah je la...nak gi memana malam nanti...balik terus zzzzzz....mana boleh tak keluar...si putera hero tu kalau tak berjalan ngan papa mama dia mau la dia merengek sentap aje...bawa berjalan memang sukeeeee..santai santai tengok tv...oh roh rajin masak untuk Fayel datang lagi..semangat sebab Fayel dah suka makan ...menu ahad..pagi tu dah buat Puding Kukus Oat Siram Yogurt...pastu tengahari masak Sup Ikan Merah Kentang makan bersama Nasi Lenyek...putera ni sekarang suka Nasi lak..ubah selera tak nak bubur...ok setel masak ..kita tido dulu...ok malam nya lapar nak makan KFC...kelaparan lol sebab cuaca sejuk....bengang dengan zinger double down yang hampa...penggemar tegar zinger burger eva dan terbayang kerangupan keenakan egg tart...pehh layan...sampai umah tido zzzzz...ok habis sudah weekend...Isnin keje...


Jumaat Malam 

Penonton setia dalam hujan berpayung nak bagi support kat geng GXIXG dan papa main bola tampar....

Ini budak asik la nak nengok ibu mengandung ...pastu tersengeh...ngan orang lain muka masam

Mommy Jan geram ngan dia..hahaha sebab muka masam habis...mata tu asik la duk pandang iu mengandung..motip?? nak adik ke Fayel


Tangan mesti ada makanan...baru reti duk diam

Sabtu


Superbaby muka masam ..kenapa ntah.....hello dik now kita kat Padang bola nak tengok papa main bola


Superbaby ada hati nak berjalan tapi berdiri pun tak lepas ..huk aloh...tahtih tahtih


Ahad 


Nak makan kena umpan dengan tab...pengaruh budak sekarang

Tu dia sampai menyok gitu sekali.....nak tengok Tab punya pasal...mulut cemomot



Ni apa punya pesen ni hisap susu gini...dah start perangai ...nampak tak elok je air kat tepi tu..dia punya lentuk liuk nak ke papa dia...jap eh tunggu apa dia buat

Tu diaaa...tak sampai baper minit dah berjaya ditumpahkan...geram tul memang terus jadi suara mak tiri la mama ko kan.."pegi lap balikkkkkkkkkkkkkkk"....yer dia nak pegi situ dan nak berenang kat air tu...haiyoooooooooo



Sejuk sejuk nak yang panas...ketagih Egg Tart Kehepsi...sedap wehh

Aku la penggemar tegar Zinger Burger....nyumehhhh ..tak pernah puas la makan zinger ni haishh sedappp tul la

Si kecik tu pun sama berebut nak kotak burger king ngan papa dia...hahahaha...




WAKE UP WAKE UP...ISNIN KEMBALI SEMULA...NASIB LA MINGGU NI KEJE 4 HARI JE...YEAYYY NAK BALIK KG TGANU





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

5 comments:

nUR_rOsALiNdA said...

Fayel sama la cam Khaleef..Ada makanan baru dok diam..Kalau tak masayaallah...Boleh kurus aku kejar dia..Dia lari lagi laju dari aku ok..Hahahahaha~ Aritu pon aku ajak Khaleef makan KFC..Tp Khaleef suka kentang jeks..Lain dia xmo..Lain Mommy dia yg sebat.. Aku pon suka Egg Tart tu...Maveles kan

Mooniqueen said...

Budak2 nowadays, cepat betul dgn gadget ni kan?
Ade iPad or tab baru la reti dok diam...
MQ pun skrg keluar mmg kena angkut sekali iPad...
Senang kalau buat perangai, rasuah je iPad tu..
Terus behave... ;)

Mila Ahmad said...

terliur tengok burger tu mentang2 lah puasa hari ni tergugat iman hehe...

Girl Girl said...

update la psl rmh bru.. heheh... egg tart tu sedap eh? nana mmg suke egg tart. tp kat ganu la.. kt kl ni xjmpe lg egg tart yg sdp...

imhana said...

turn raya kat tganu ek.sure jem nanti..akak pun balik kuantan khamis lps keja..

Google