THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 October 2012

Fayel Food : Sarapan YOGURTLICIOUS OAT KIWICADO

Tiap kali datang weekend ...aku dah start membzz pikir apa nak bagi Fayel makan...konon weekend nak bangun lewat sikit....nan hado tak de makna...sebelum Fayel bangun aku dah kena bangun..kang dia bangun satu keje hapa tak leh buat..dia tahu bangun nak makan je...dah la kalau makan tak menyabar...nanti dia hilang sabar dia tak de mood nak makan..serius spoilt..fayel oo fayel...grrr...mood makan Fayel now tak menentu..dia dah start makan main main..oh tidak...i must do something...baru 8 bulan dah makan gitu eh...so weekend ni nekad nak serve breakfast kat dia homemade food berkhasiat sedap...

Episod 8 bulan pengenalan untuk yogurt...hamboi gitu...baby 8 bulan dah boleh start makan yogurt kalau tak  alah...macam biasa kena follow 4 days rules..takut alergic..yogurt kan sumber dairy food...so far dah cuba 4 hari bermula sabtu, ahad, isnin dan semalam...yeahh lulus...dia okay...lagi berselera...yogurt makan bersama buah adalah so yummy...bukan Fayel je berselera...ni mak budak pun tumpang sekaki sama tumpang suap hehehe...panduan untuk memilih yogurt...pastikan bukan low fat dan natural...ramai rekomen brand Farm Fresh...pehhh nak cari tu payah benor...akhirnya berjaya jumpa di hypermarket Giant...nak bagi berkhasiat sikit tambah serat boleh la tambah Rolled Oat...Oat yang jenis masak yer bukan instant..seeloknya organic...yeayyy mari kita makan sarapan pagi Fayel...Good morning anak mama...


Bahan bahan untuk sarapan pagi berkhasiat YOGURTLICIOUS OAT KIWICADO...Rolled Oats, Yogurt, Buah Kiwi, Avocado

Rolled Oat yang di masak terlebih dahulu...biasa aku buat stok blend halus dulu rendam baru masak...

Yogurt fresh berserta buah kiwi dan avocado yang dah di kupas..buah boleh ganti buah lain eh...apa saja buah

Inilah dia YOGURTLICIOUS OAT KIWICADO yang sudah diblend untuk breakfast Fayel

Bismillah dulu ...yeayyy terus terkam mama nak makan...pembangkit selera pagi anak yang makan main main je...



WEEKEND LUNCH MASAK LAGI. FAYEL FOOD...NEXT





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

5 comments:

CikNaa said...

yogurt ke tu? laa..ingatkan eskrim tadi..hehe.

SURIA AMANDA said...

tgok fayel makan sedap jer kan...kalau kiwi + avocado confirm penghadaman dia bagus kan mimi?

nUR_rOsALiNdA said...

Rajin nyer kau ni nok

aTy _faRed~ said...

ni kalau aku makan ni pon tak cukup...tak ley kongsi ngan anak..heheh

m@m@yAyA said...

Ish la akk,awatla sume sdp2 food fayel nie..~
xsbr da nie nak wat food tuk yaya..
nti pape lau xfhm zura tny akk lg eh..

Google