THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 October 2012

Fayel Poshek 8 Bulan dan Ragam nya...

Semalam adalah 8 bulan budak poshek kesayangan....oh my poshek sudah 8 bulan anakanda beta arjuna intan payung ...yeayyy...setiap ibu bapa maukan kesempurnaan segala aspek untuk anak anak nya..begitu lah kami jugak...Alhamdulillah mama papa doakan semoga Fayel sihat tubuh badan dikurniakan akal cerdik bijaksana...hari ni aku tak bawa kabel..so aku cilok gambar dari instagram sajo...bagus gak instagram ni...merangkumi all in 1 dalam gambar...hepi besday 8 month old my baby poshek...di usia 8 bulan ini banyak jugak perangai baru ..antaranya paling ketara adalah kuat melasak, notty cheeky, sentap, merajuk, mengamuk...haishhh ikut sapa la ni...jeng jeng...hahaha papa ur son is sebijik macam awak tau not me kay...

Fayel ni dah pandai demanding/mengada ngada...kadang aku tak sabar aku boo layan je dia...asik nak ikut cakap dia je...bila kita tak ikut cakap dia mula la dia melenting kepala nak hantuk guling guling..aduyaii...pastu aku sound la dia.."mama tak nak kawan"...lagi la dia naik hangin sambil meliuk lentok badan ...meraung jeritan dia...aku memang garang sikit..heheheh...aku sound je lagi.."mama tak nak kawan sebab fayel mengada"...wah lagi kuat sound system dia kali ni nak guling hentak kepala ke belakang lak......kesian pulak aku pujuk peluk jap...then kacau lagi.."mama tak nak kawan fayel la."...sound sistem dah start dah berbunyik hahahaha...at last papa nya datang..."takpe papa kawan Fayel"..terus senyap ko ...errrrr memang banyak auta tau ini budak..hehe..kelakarrrrrrrr....kadang nak marah tak jadi tengok gelagat..tu belum lagi dia kacau aku lipat kain..aku lipat dia kirai...aduyaiiiii assistant ni...enjpy ur 8 months baby...4/10 ni ada checkup hope sihat la yer progress..



Jom follow mama gi car groceries kat Giant...dah senang hangkut duk dalam troli je...melilau mata tengok kiri kanan risau nak keluar je...episod food fayel 8 month dah boleh introduce western..yeayyyyy


Tengok kat bahagian atas mata dia tu...ada garis..tak sedar pun bila kena ..."budak baik " sangatttttt...ni pun tertido selepas mengamuk ntah apa tak kena...kena sound la ngan mama tak nak kawan...syiann dia


Celebrate 8 bulan kelahiran...papa bawa main kat Jusco Wangsa Maju bahagian games...ceh macam tau tau je semua benda tu...tak nak turun weh...habis bunyi main dia sentap ...masuk token lagi...bikin bankrap lol

Bonding time our little family...my sweetness time ...konon nak celebrate budak kecik ni..apa la sangat dia tahu makna makan makan ni..heheh mama papa dia la membedal food heheh

Kesayangan kemanjaan papa nya...tak leh berenggang kalau jumpa...mama pun dia tak layan..grrr

kena marah sebab tak nak sabar...hehehe..sorry sayang...mama marah sebab mama sayang..jangan mengada sangat tau...love u muahh

Okeh sayang mama kay....muahhh...macam nak gigit je tu

Dan lagi..pantang jumpa anak beranak ni...ni papa dia baru je balik main futsal...baring landing atas tilam terus berpelukan...pehhhhhhhhh stail la fayel sedap eh tilam vono...hehehe..so cute..love uolls



AFTER TAK SIHAT 2 WEEKS...
...8 BULAN FAYEL NAMPAK SLIM SIKIT...TUNGGU PROGRESS CHECKUP NYA NANTI..HOPE JANGAN TURUN BANYAK SANGAT LA..KURANG 1 INCI BANTAL PELUK MAMA TAU..HIHI




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

*SiRibenMerah said...

gewammm tgk fayel!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aloloo.. kena marah sampai cebik tidur.

Siti Shuhadah said...

comel la dak fayel ni... gigit kang kalau jumpa nanti..

Rasp said...

ooooo mama suka sakat fayel ek...
ciannnn dia....

CikNaa said...

akak bg susu pe ek? cer buat entry cket..sedap nengok bdn fayel nih.. huhu.

Ann Ishak said...

biasalah anak...lepas ni lawan main bola pulak ek

SURIA AMANDA said...

dia dah sangat lasak la Mimy...confirm susut berat badan..

aTy _faRed~ said...

8 bulan kemain semangat si fayel ni..:) suker ar ayat ko "mama tak nak kawan" hahaha..cerdik pulak die macam paham biler papanye pujuk macam tu ek..;)

Kella said...

subhanallah... aku sangat geramnya dengan dia.. dah besar dah makin comey.. dia ni mesti hensem bila dah besar ni! ciri ciri dah ada.. =)
im happy for u fren.. aku dapat rasa kebahagiaan yang kau kecapi sekarang..
aku tumpang gembira.. tumpang seronok... =)

Nolly Dolly said...

k.mimy! comelnye fayel ni. geram sgt tgk dia. tp tak pernah lg jumpa face to face ngn dia. rasa kejap sgt masa berlalu...rasa mcm baru tahun lepas g kenduri k.mimy. :D

Google