THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 October 2012

Fayel Food : Pengenalan Western Menu Special BAKED CHEEZY BREAD CHICKEN VEGE

Dari sarapan beralih ke makan tengahari..its lunch hour time bebeh...lepas sarapan bagi main puas puas...tido nyenyak bangun tau nak makan je...aku ajar Fayel amik lunch..no skip...suka or tidak...kena makan tengahari..walau pun kena paksa...dah 8 bulan ni haishhh sangat mencabar sebab dia ingat nak melasak bermain je...makan pun main main...nak tak nak kena ikut rentak dia ...tengah tengah syok main sesuap masuk...10 minit lagi sesuap lagi .. 

Selalu weekdays waktu bekerja aku bekalkan nasi bubur je...weekend ada masa ni nak cuba masak best best sikit..8 bulan dah boleh kenalkan cheese..yeayyy..nak ajar cheese kengkonon western style la...kalau suka cheese memang ikut aku la...kalau dia reject cheese maka dia memang ikut papa nya..test test sikit nak buat something special...hasil review masuk group solid food FB...cheese ada banyak jenis yang sesuai...aku pilih jenis cheddar Beqa cheese..sejenis cheese process...so mari mulakan projek lunch with new recipe BAKED CHEEZY BREAD CHICKEN  VEGE....



Bahan bahan yang diperlukan...Cheddar Cheese Beqa, Roti Massimo, Puri Ayam, Stok Sup Ayam, Labu, Kentang, Tomato, Carrot, Brocoli dan susu 

Roti di koyak carik carik kan dalam loyang...nak buat stok frozen seminggu so lebih kurang 4 keping roti..dan tuang stok sup ayam atas roti

Bahan sayuran dan cheese digesek/racik halus halus tabur atas roti

Siap semua dia racik halus...ratakan sama rata...

Tuang kan susu formula untuk rasa lemak ...

Ok ready untuk pembakaran 

Tak reti nak cakap baper darjah pembakaran..sebab pakai oven bulat...aku main agak agak dalam 1 jam kot

Sipa sudah BAKED CHEEZY BREAD CHICKEN  VEGE..yummy bau wangi harum jeee

Fayel meh meh makan ..wah duk pandang je eh...

Mama pun tumpang makan ngap jugak..sebab sedap..2 in 1 resepi mak dan anak bersama hehehe...sedap weh ala ala baked macaroni lak...tapi ini roti...


WEEKEND YANG ASIK MASAK FAYEL FOOD JE...TUNGGU EH NEXT PROJEK LAGI




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

Nadine said...

nyummeh! good job mommy ;)

Wawa Yusoff said...

kalau gini sedap bukan anak je yg makan, ayah nye pun mau tarik pinggan sekali :)

*SiRibenMerah said...

sedapnya fayel.. nyum nyummmmm~

CikNaa said...

tetibe nak mkn western plop.. chaiya la mama fayel.. =)

m@m@yAyA said...

wah sedapnya food fayel,meh bg kt anty ckit..~
nie bkn ank jer mkn mak pak ank pun join skli..
xsbr lak nak watkn tuk yaya resipi nie.(@__@)

SURIA AMANDA said...

tgok cara buat mcm senang kan...hurm..leh surh Lisa buat utk anak dia jugak ni...

Deqna said...

untung betul si fayel ni.. makan sedap2 jer..

Google