THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 October 2012

Ragam Fayel Cuti Raya AidilAdha...

Salam pagi selasa...huhuhu ...baru sempat nak update....mood cuti semalam....dengan sangkut jam 7 jam balik KL...wehooo meriah jalan lampu lampu....ai likeee....sampai kul 5.30 pagi terus bersiap pegi keje...memang terbaik la...hahaha....belum lambat lagi nak ucap selamat hari raya aidiladha...banyak makan daging...banyak dapat daging korban...pada yang berkorban tu bagus la...aku jugak tak berkorban dari segi sembelihan binatang ni..Insya Allah ada rezeki lebih tahun depan...untuk Fayel Aqiqah pun dalam perancangan...amin semoga dipermudahkan...

Amacam raya tahun ni..meriah...?? tahun ni tahun kedua berhari raya haji with suami tapi bertiga bersama Fayel...kalau korang tanya aku gambar raya memang takde la...sebab boleh dikatakan kami tak beraya...!! hahaha apasal??hari raya adalah ketiduran anak beranak... sebab stuck jem jalan malam raya..pulak tu perjalanan dari KL-Melaka- Terengganu..dengan cuaca malam tu hujan lebat...ke Melaka sebab nak amik adik EA keje sana tumpang balik sekali...then teruskan perjalanan ke Terengganu...fuh hazabaijan sungguh ...10 jam tuuuuuuu...tak pernah aku naik keta lama gini..biasa KL-Terengganu ..EA bawa 4 jam dah boleh sampai...ni pasal semua balik raya long holiday la ni....ala sesekali kan baru la meriah jalan raya...

Sana sini hapdate kemain berbaju rayapasal aku takde gambar raya tapi letak gambar Fayel yang cheecky  berkampung..macam macam hal dia buat...fuh budak nak membesar kann.....itu belum cabaran duduk dalam kereta dengan ragam dia...nak memberak la...nak main berdiri meniarap dalam kete la...hadoiii ...elok duk depan nak duk belakang ngan mama pulak...pastu menangis nak dengan papa dia tengah drive...nak makan , minum susu pun tak menyabar..menangis beria...hahahah anak tengah nak membesar gitu la...dulu dia kecik behave je dalam kete...tido je...ni sebab boring kan lama sangat..dah la jem jalan sangkut sangkut...well its fun bebeh..i'm chill...


Dalam kete sangkut Jem ...Fayel nak duduk belakang memang aku penat...ada je kerenah dia...hahaha...tu dia nak duk tepi tingkap nak tengok luar...tak mau tido jam dah kul 2 pagi...

Sampai kampung pagi raya ...terus membuta tak sedar diri....sekali la dengan mama papa dia...keletihan oii 10 jam duk dalam kete kematu bontot...

Bangun je ada kawan baru ...meowww...atok ki dan nenek bela kucing...keje Fayel asik duk kaco kucing ni...tarik ekor...tarik misai...dia jeles ngan meow ni...kalau suap makan dia tak nganga aku na suap meow baru dia nak makan..haishh akaiiiii

Hari kedua kat kg Fayel adalah tak nak tido seharian...hari pertama dia pulun tido puas kan..hamek kaw esok nya dia mencelik mata...terpaksa la kami buat trick tido tipu tido ayam...sekali dua dua tertido hahaha ..Fayel gak mencelik...penattt la dia tak tido

Keje mengoyak kertas sampai hancur...huwaaa itu katalog household mak mertua aku punya ...dah la tak baca langsung...

Aktiviti perabis kertas jugak sampai kesudah....dah mandi malam pun cari kertas untuk di koyak...sampai ke sudah tak jugak tido seharian..tak penat ke

Ni apa pulak nak mengais ni....sabar je la

Jumpa mainan baru radio nenek...ok nak merosakkan radio pulak...akibat tak nak tido

dan finally budak cheecky sudah tido dengan sendiri jam 10.30 malam...jangan duk kaco ...suka hati dia nak tido macam mana pun....legaaaaaaa...ok boleh buat keje..

Esok nya bangun pagi lambat...pukul 10.30 pagi..hello superman mama...nak terbang mana tu

Superman penat lagi...hisap susu terus tido gaya superman....hahaha...11.30 pagi dah tido balik...ngantuk...


Bila anak tido ...masa untuk ke Bandar Kuala Terengganu berduaan ...yeahhh dating time...ahakssssss...eh tetiba EA pegang kamera nak snap gambar tau....huhuhuhu..

Cukup 3 hari duk kampung...malam ahad dah nak pulang ke KL...as usual Fayel the co pilot duk sebelah papa dia...mana boleh duduk belakang...banyak renyah...walau jem malam tu dia behave je tido sampai ke pagi sampai KL...yeayyy mama tido berdengkur la kat belakang...7 jam perjalanan selamat sampai Alhamdulillah...rutin normal is back...keje keje 




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

5 comments:

Mommy_Cha said...

awat la perangai sama ngan mikha suka kaco meow, suka koyak kertas? bab radio blom lagi sebab takde radio umah makwan. :)
ape-apepon stay cute lah itu budak.
aqiqah mikha dah selamat raya haji ritu :)
alhamdulillah.

Rasp said...

wahhhh banyak tul aktiviti fayel time balik kampung ek....
sib baik cat tu baik ye sis...
tak diterkamnya fayel....

~ NANA ~ said...

haha aktif betol si fayel ni ek...si farish lak pantang nampak handphone, mesti menangis nk yg tu...huhu

btw jalan mmg sgt jemmm hari tu...adik i gerak 11pm dari kemaman, 7am baru sampai damansara...cian dia

Wawa said...

skang pegang naila dalam kerete pun dah boleh buat mama menjerit. tak boleh duk diam. kejap nak tgk depan, kejap nak tgk belakang, kejap nak tengok daddy. pastu tarik tudung mama sampai senget2. adoiiii.
pasni besar macam fayel, abes la. jadi singa betina terus mama dia ni. hahaha.

Ann Ishak said...

besok dah dapat kaki berlari2 keliling kampung pulak ye nak ;p

Google