THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 October 2012

Fayel Food : Fayel Mengamuk Nak Makan.. BUBUR ISI IKAN TAUHU KOBIS BUNGA SAWI Siap

Rentetan semalam pasal Fayel mengamuk ...pujuk hapa semua tak jalan...susu baling...aku tanya mak ...apa dia makan hari ni..mak kata apa yang aku bekalkan la..dah 3x makan...semalam aku sediakan macam biasa makan breakfast Oats Yogurt Kurma Kismis, Lunch makan Pasta Star n Cheese, Petang makan Roti Kering cicah susu...omgeee...tengok menu balik ...rasa nya Fayel ni tak puas makan la...sebab semalam MakSu dia makan kek..dia nak rampas...sampai menangis..

Ok mama do something nampak sangat kelaparan...menu menu untuk semalam macam ada yang kurang tak mengenyangkan dia...ok Fayel tengah ngamuk tu...bagi dia mainan kejap...berkuntau la aku masuk dapur jap masak bubur...main campak campak je bahan stok puri yang ada..sebab nak cepat sangat takut Fayel melalak amuk lagi...semalam puri yang tinggal..ada Puri Isi Ikan Merah, Puri Kobis Bunga, Puri Sawi, dan campur Tauhu sikit...potong halus...campak kan semua jadi satu dalam bubur..kacau sekacau nya...sampai masak jadi la bubur hasil campak campak yang diberi nama  BUBUR ISI IKAN TAUHU KOBIS BUNGA SAWI ...siap !! ok Fayel mama suap sikit...hmm not bad rasa nya...first time cuba letak tauhu...good taste ..rasa lemak berkrim sedap ...

Fayel nampak je aku bawa bekas makanan dia ni terus dia kejar..oh kesian nya...kelaparan rupanya anak mama...makan kali ke-4 sudah...nampak nya tekak Fayel ni adalah tekak melayu versi papa nya..yang tak boleh sehari tak makan nasi mesti mau nasi...kengkonon mama ko nak ajar pasta la..macaroni la..tetap bubur nasi di cari nya...Fayel dapat ngap terus tak lepas sudu...lepas sesuap nak lagi dan lagi...licin la bubur nasi 3 senduk aku buat...3 senduk hokeh...3 senduk adalah banyak gak tu untuk baby...kenyang dia makan..burpp bunyi..senang hati nengok bekas kosong...lapang dada mak ko ni..sudah takde bunyi mengamuk tak tentu pasal...ok mama sambung main tab...nak instagram tak habis habis...hiks...


Bubur campak campak yang disukai Fayel semalam setelah mengamuk tak tentu pasal...sampai nak terlondeh kain mak ko ni nak masak bubur nasi..tak menyabar nya pasal...ini menu makan kali ke -4...pehhh



MENGAMUK NAK MAKAN RUPANYA...HAISHHHHHHHHHHH




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

mamyharraz said...

oloh oloh comelnya fayel ngamuk nak nasik rupanya kan hehe mmg tekak melayu.so comel.

Ina Khairina said...

hahaha comelnya perangai fayel....mengamuk lapar rupanya!

Riri Yoorin said...

bila dah pandai makan memang begitu

Dee said...

baby..biasa mkn nasi baru kenyang...kalau pasta2 ni mama dia je bolehlah..hahaha..alah fayel..comel..

safiyyah osman said...

ala siannya dia....byk mkn cpat besarkn fayel..boleh cpt p sekolah..hihihihi..

pasni akak dh xlarat nk dukung dia la...bestkan anak lalu mkn:)

aTy _faRed~ said...

heheh...macam2 perangai dak nak besar ni kan..dah pandai pilih2 makan nak makan besh2..;p

Ann Ishak said...

tumbesaran memberangsangkan, bagus...tambah semangat mama sediakan makanan lagi

♥ ROS ♥ said...

Amboi fayel, siap mengamuk lagi yer... Hehehhe... Ade sama mama x perangai tu?? Kikiki

NeenaAnuar said...

hihi... fayel garangg tau!

m@m@yAyA said...

alahai comeinya fayel ngamuk sb xknyg eh~
mama bg mamam western food erk..
hish bestnya lah lau nti yaya cam abg fayel berlari2 nak mamam~
br yaya leh geng mama dia,lau x dia geng papala..huhu

Nalie Wong Joon said...

seronok membaca..thank for the resepi...boleh sediakan untk my lil princess..:-)

Google