THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 October 2009

Menderita Siot Akibat Diarrhoea @ Cirit Birit.......

Tak sangka tetiba aku terkena food poisoning on hari umaat lepas...padahal malam tu dah janji nak temankan Encik Awak gi Shah Alam...my sis Ekin nak tengok contoh apa ntah..pasal electrical la...sori naik lori aku mmg tak tau benda2 alah teknikal keje diorg berdua ni...bukan line mak...line blogging mak layannn...malam sebelum tu as usual aku n family makan malam bersama...pulak tu naik selera den nengok lauk kegemaran depan mata..wow Pajeri Nenas in da house!!!!!!!!! makan tak hengat la...tak lama pastu badan dah rasa lesu..perut sakit giler..tekak dah mual..loya nak muntah...maka muntahan seranah telah berlaku...takkan nak cancel lak nk pegi shah alam..Encik Awak dah on da way nak datang umah...memula feeling siap nak serve dia makan malam lagi..tapi dah mcam ni tak jadi la...ada yang tak kena ni ngan food malam ni..abah pun sama simptom mcm aku..kecuali yang lelain ..diorg tak makan sgt pajeri nenas...

Perjalanan Ke Shah Alam diteruskan...tapi memang aku dah teruk giler...badan mengigil...ssekali rasa nak bluerkkkkkk.....terpaksa la berhenti kat stesen minyak BHP....dah longlai aku ni..tapi terpaksa la redah jugak sebab sian kat Encik Awak...Encik Awak dah rupa panik the disko ..sian pulak aku tengok dia yang kelam kabut beli kan air..cari pi chi kit teck on kehulu kehilir...muka cuak beb tengok aku dah merengek nanges sakit ..hah baru dia tau susah payah nak jaga aku ni hihihi...hah amik ko ni baru ujian pertama...sampai je umah ekin ..aku tetiba rasa nak bluerkkk..tak dapat tahan lagi...giler aku muntah..uwek uwek !!silap haribulan orang pkir bukan2 kat aku...dah la malam2 buta lak tu...ah pedulikk..aku tak wat salah...dah tu siap ngan guling2 sakit perut mencucuk...aku dah tak tahan beb....aku ni tak leh sakit sikit...merengek lebih...nasib ko le Encik Awak...
Di situasi itu, aku sangat menghargai Encik Awak...terima kasih yang tak terhingga sayang....terharu okey...dia la yang sanggup tepuk aku muntah belahak sampai finally muntah aku dah ke color hijau...dia tolong lap mulut aku....dia la tolong buat kan air teh pekat..dia la yang gi amik air panas bagi perempuan merengek ni minum...banyak kali duduk bangun duduk bangun....tak sedar aku dek kerana sakit sangat tertido menghadap muka dia...tak sedor ok...mulut ternganga ke hapa...lantak le.....sila jangan salah paham..insiden ini berlaku bukan hanya kami berdua..disaksikan sendiri oleh 3 orang housematte my sis...so no kontoroversi plzzz...

** capek dong tertido gue...Encik Awak teman gi klinik...mengada giler kan aku...


Akhirnya aku mengalah juga ngan Encik Awak ..setelah dipaksa rela dari hr jumaat gi klinik...aku tak mo ...hah sampai la esok nya Sabtu cirit birit tak terkawal telah berlaku ngan gelisss nya...maka aku surrender...Encik Awak telah teman aku ke klinik sampai masuk dalam bilik doktor...first ever in my life..somebody has treat me like this...appreciate sangat....Insya Allah tanpa ragu-ragu...aku mengaku bahawa aku tidak menoleh ke belakang lagi...finally i found him....who ever caring, loves me without notice, sabar ngan kerenah aku.....syukur sgt..aku sayang Encik Awak...untuk itu di ekslusif di blog ini...aku dengan rela hati menerima segala bentuk lamaran dari Encik Awak...:-))...maka dengan itu setelah dihitung bahagi darab..aku telah bersedia...Insya Allah...Terima kasih sayang menerima keburukan, kekurangan my self...



p/s : apa kes ngan Pajeri nenas??? rupanya mem besor salah letak krisik lama yang dan berbulan dalam peti ais...sabo je la ...benda nak jadi..







18 comments:

POSH76 said...

beb kalu nak tau itu betul cinta kasih hang yg sejati...biler hang sakit or susah dia ada dgn hang...

bila lagi nak bermanja2...hehe

romantis sungguh EN AWAk.....hehe

Emynz said...

oh en awak.. [baca ngan nada yg betol cam iklan tu eh] lol tetibe

ko terkena virus beri² lak dah Weekend yg sadis.get well soon.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

uih dah jumpa cinta mati... congrats cik mimie..jgn luper ajak mak gi mkn nasik minyak!!! haha.. eh smoga cpt sembuh food poisoning tu yek?? caring sungguh Mr. Awak tu..hihi..

Liyanaroxx said...

masa kita SAKIT nih ler nak tgk sama ada chenta hati kita ni truly SOULMATE ke idak...kalo time bergumbira dondang sayang je bersama baik tak payah kan?

So setelah dihitung,dihisab,didarab,dibahagi maka TERBUKTI en awak kak mimy ada bersama di kala susah & senang...
sweetnya!!!

GET WELL SOON SIS!!!=)

TinTaDariHaTi said...

Finally, cinta sejati sdh ditemui.

So, bile lg? Cam dah terbau-bau je nasi minyak mimie...

Nadine said...

siannya dia..tp takpe, ade seseorg yg sudi layan tentu tak terasa sgt sakitnya kan? hihi..

p/s: sudah jumpa mr. right..ape lg, cpt2lah ikat ;)

busyuksayang said...

bahagianya hidup dgn adanya en. awak kan :)

puteri intan said...

wah!!! en awak..tkkan takpaham2 lagi, cepat2 ler sket..hehe, bukan senang cik limy nak kuar komen cam gitu...hehe, janji bukan bulan januari tahun depan yer!!

mie- gambor ko tido tu cam tak real jer, pesal nampak cam senyum jer? ke ko tertido sambil tersenyum sebab landing kat shoulder en.awak?

hehe

Eri-chan said...

hamboi...entry tak hingat..
pepe pun aku tumpang 800x ganda gembira untuk kau..setelah beberapa kali kau jumpa org yg salah, Allah temukan kau dgn org yg betul..cepat2la kawin, dah manja2 ni bahaya...syaitan berdondang sayang kat belakang korg...opps terceramah sudah

chipsmore said...

oh en awkkkkkkkkkkkkkk ;)

Mimy Hamid said...

POSH76 : ye dia ada masa susah senang

Emynz : sian aku kan cirit

Filla ~ Kasih Aleeya : harapnya cinta mati la...hihihi

Mimy Hamid said...

Liyanaroxx :malu aiiii

TinTaDariHaTi : Insya Allah..tolong la doakan yer

Nadine : bab ikat ikat ni kena ada tali...heheh

Mimy Hamid said...

busyuksayang : ye bahagia mcm hospital bahagia tu..hehehe

puteri intan : ko kemain suh kitaorg cepat..mentang2 nk tawen...weh mak tido dlm senyum..gempak gitu..

Eri-chan : thanks beb..alamak ceramah ni ko kena pas kat encik awak..hehehe no komen


chipsmore : oh ye ..dia sy punya...ehhe

en.awak said...

thanks kekawan coz doakan aku gan ayg(mimi)tp apa pun kena buat rancangan dlu,

org yang kt syg memsti laa kena sama caring,tak kan masa gembira jer kt nak caring.masa sakit n susah laa kt dapat memgenali dia cam maner.samada dia boleh terima tau tak tu yg penting hehehehee

miss alhadi said...

me also doakan kak mimi n en awak hepi alwez together smpi biler2.. insyallah cpt2 sket kawin ek.. =)

tHEoNeANDoNLy said...

Wahh...!! rebah di sisi Dr. Awak laa...??? huhu...

kella said...

alalalaa... ciannye... takleh blah lak tengok muka ko sakit beb..
nasib la EN Awak ko tu caring! btuah ler ko mimy...

so hargailah EN Awak ko tu eh...

Kaseh said...

bila susah senang besama..bila sihat sakit pun bersama.. dan dia sanggup berkorban utk ko..maka.. mmg dialah utk ko beb..
lagu i finally found someone aku tujukan khas utk ko..erm sapa nyanyi ntah aku lupa.. kalau tak silap barbara streisand dgn brian adams... ko dgr eh nati..lirik dia mabeless..

Google