THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 October 2009

Kawan Bukan Lawan

Weh lama tak de entry serius kan...wakakka..macam la aku serius sangat..tapi bila aku serius tau takut...sebenarnya gini...aku pun tak tau macam mana nak story problem antara kawan aku ni ...semua kisah nya adalah salah faham dua pihak antara aku ngan dia...konpius aku...aku ni tak suka nak gaduh-gaduh ngan kengkawan ni...apatah lagi nak buat musuh...aku kenal dah lama..one of my best buddies ...kadang mulut tak insurance ni cakap tak berlapik gak..main sesedap rasa ajinomoto je nak cakap apa...tapi no hal je beb..sebab kawan comolot kan...lagipun dah paham isi hati kengkawan...mulut je potpet hati tak sampai maaa...

Di akui among kawan-kawan aku sumer..tak kiralah schoolmatte, collegematte, opismatte & mana2 matte ke...mmg karakter aku ni giler...selamba badak aka tak tak tau malu...dan aku la orang bebas dari ikatan suami isteri orang yakni berkawen..mungkin sebab status aku yang tak kawen kawen ni kadang orang salah tafsiran pada aku...bukan niat aku nak cakap semua kawan aku tak suka aku bahagia...tapi kadang-kadang be supportive la skit beb...mentang-mentang ar aku tak kawen lagi tak de laki bernama suami..sapa tak nak bahagia beb..semua orang nak bahagia...bodohlah tak nak bahagia..jgn hidup la kalau macam tu..so cinta yang putus tak jadi tu kena salah kan aku la....??

Aku sedikit terkilan la tu aku leh cakap...selama ni aku diam be cool rileks...riak muka happy...tapi dalam hati korang tau ke?? perlu ke nak pertikai kisah silam, lampau aku?? yang lepas tu lepas la...takperlu nak kaitkan kisah silam aku ngan kisah aku yang baru nak bermula ni..yer tau niat mmg bergurau...pikirkan lah juga effectnya pada partner yang baru aku nak kenal...tapi agak2 la beb..jangan ar sampai bg sebelah pihak rasa telinga bernanah...bila aku tak kawen ..tak de boyfriend..asyik duk sebok tanya...bila aku dah reveal..macam ni lak jadi nya...tak paham tul lal...selama ni pun kawan-kawan aku yang dah ada suami tercinta..ada ke aku kondem korang...?? cucuk korang...tak de kan....so jangan la pertikai siapa, dia, yang aku pilih...baik buruk siapa aku pilih itu hak aku..i know sharing is caring sbb korang sayang aku...





I am sorry sebab aku terlepas geram..sebab aku sangat terkilan dan sedih...sebab aku mencari kawan bukan lawan...aku juga ada bahagia yang aku nak kecapi..supportive dari kawan penting gak...tapi jangan lah sampai mendowngradekan aku...thanks pada yang supportive...bukan pujian yang aku harapkan...yer aku tau aku belum lagi menikmati hidup sebahagia korang ada suami & anak-anak..tapi aku pun manusia gak ada hati perasaan ingin hidup bahagia...salah ke aku ada dia dalam hidup aku?? dia yang terima aku seadanya...so what??












21 comments:

POSH76 said...

ala beb manusia mmg ati busuk camni..pantang tengok org lain hepi..pedulikan jer yg penting ko & Mr Awak hepi...

aku pun kekadang pelik manusia ni kita tak pernah dok cakap lebih2 kat dia...tp dia suka ati dia jer nak cakap lebey2...aku mmg tak leh tahan dgn MANUSIA cam gini...kene btg idung dia...amik ko

ko buat jer "HADER AKU KESAH"....ur life u decide k..

Kaseh said...

kadang2 org mmg takkan faham apa yg kita rasa ...cakap pun tak berlapik.. dorang taktau apaperasaan kita sebenarnya.. apa2pun asal ko bahagia ngan pasangan ko.. n ko tak kacau hidup org lain... dah cukup ok dah beb.. encik awak pun sayang ko dan terima ko seadanya tu pun dah ckup bersyukur... apa org nak kata biarlah.. hidup ni kita mmg kena tempuh risiko yg mendatang kan.. kalau skang ko mmg tgh happy..sok lusa ditakdirkan ko kecewa pun ko kena terima gak kan...tapi mintak dijauhkan la kekecewaan itu.. tapi hakikatnya..kita mmg kena lalui..

as long as skang ko happy.. sudah.. aku doakan kebahagiaan ko.. amin.. citer2 ko yg lain nati weekend aku khatamkan ok. :P

Emynz said...

tuler kan.payah kalo ade org yg,kalo dia lassier kat org sesedap oren jah,tapi kalo dah kene lassier balik bleh lak nak terasa hati / pankreas bagai. Let it be je ler mimy, u cant please everyone. Eceh tetibe skiping

daela said...

aduh nok...saper pulak nih buat ko geram sedih ni nok..???biasa lah...org akan sakit hati bila kita bahagia..n lagi sakit hati klu kita x bahagia..org akan cari mcm2 silap kita..lagik2 mcm kita nok..yg blom bertemu jodoh..that y..aku lebih suka dok kwn2 kat lam blog..sbb aku boleh baca luahan hati org...so..aku apat nilai sendiri kan...buruk baik org tu..

isshh..aper aku merepek nih..ko jgn sedey2 nok..aku nk ko bahagia ngan awak tau nok..aku nk g mkn nasik minyak umah ko nnt..ahah...

Nadine said...

in life, there are times that we will face this type of scenario cause in reality, we can't please everyone.
Sabar ye Mimy, satu tak suka, ade 10 lain yg suka.

Cheer up! :)

puteri intan said...

good one babe! orang yang condemn camni lain dari orang yg bagi kritikan membina, so ko buat pekak jer...lgpun ko nampak sendiri bf ko tu sangat caring dan baik (insyaAllah), so u can definitely see...unless kalo mamat tu jenis yg mmg very obvious sangat tak guna la, then u shud start listening to ure friends advise..

so moral of the story: buat bodo jer..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ayat keramat ialah CINTA ITU BUTA... dan juga HANYA JAUHARI MENGENAL MANIKAM... dan juga HANYA MIMIE MENGENAL ENCIK AWAK!!!! so?? x yah nak question lah... yg bercinta adalah ko... dan yg mengenal hati budi ialah ko.... dan yg nak hidup bahagia ialah ko.... sebagai kawan..aku doa ko bahagia.... auwwwwwwwwwwwwww lagi skali!!!

en.awak said...

tak per laa ayg kt niee manusia tak lagi dari kena maki hamun,asad dengki,tu kan lumrah hidup..
ada yg suka n ada yg tak suka tentang hubungan org lain.yg penting syg terima ayg seada nya.pedulikan org lain.diaorg hanya tahu jer tp tak merasa apa yg kita rasa.bahagia pun salah tak bahagia pun salah.
tuhan dah tentu setiap manusia ada pasangan nyee
bahagia tau tak tepulang pada diri kt yg tentu kan.tak semestinye yg kawen akan bahagia selamanyee
ingat akan kuasa Allah.Allah boleh lakukan apa saje keatas umatnyee
yg penting syg bahagia gan ayg.

Eri-chan said...

mimi semoga bahagia... aku doakan engkau kawin cepat2 dgn bf ko...citer yg lepas sudah2la...masing2 ade history, tu cerita sudah tutup, life must goes on..for those yg suka ingat kisah lama, ingatlah diri anda skrg tak kan jadi mcm skrg sekiranya anda tak melalui kisah2 lama anda yg mungkin very bad memories..hidup adalah pengalaman, jgn kondem org tp supportla..selagi tak melanggar batas agama dan susila sebagai manusia..
~ni utk aku jugak~uhuk..

tHEoNeANDoNLy said...

ni cerita panasss nih mimi... saper yg kondem ko nih mimi...?? meh aku empukk kepala dier ngan tong gas! larat ker aku nak angkat tong gas tuh...hehe.. sabar la mimi k...

:: || Mrs. Izwan || :: said...

beb, lama tak terjah kat sini.. yang penting kau happy bep. and aku pun doakan kau happy. dan yang penting nya, bila nak makan nasi minyak tu, jemput aku ye. tetiba cam megidam nasi minyak umah orang kawen ni. kecur dah ayaq luiq.

Anonymous said...

ala toksah take serius sgt mimi...bio je dorang mulut org bukan mulut tempayan leh tutp.dongki & kenat di klgn manusia ni memg xley elak..so i doakan u idop bahgie ngan en. awk..sume org bg sapot kat u mimi.kalo u sedey i xdpt nak share ur besz story lagik...

dina said...

oit, aku festime masuk blog kau nih... aku tak tahu nak komen hapa dulu... kira aku letak salam perkenalan... papepun, aku hope sesangat kau sabo je dgn keletah manusia yang tak puas ati dgn orang ni... biasa la tu beb, diorang dengki kat kau le tu, kau kan ke vogue... selalunya kebahagiaan kita tu jadi kejelesan pada org2 tertentu... sabo noks... sabo!

Eyriqazz said...

Singgah sebentar.Jgn lupa singgah di http://eyriqazz.blogspot.com

tHEoNeANDoNLy said...

wah! dah lupa nak komen kat blog aku lagi la.. semenjak dah ader Mr Awak ni....!!! uwaaa....!!!

chipsmore said...

saba je la kak...langau langau memang macam tu..saya da biasa dengan semua ni...be positive ;)

Iena said...

go to hell mulut2 longkang!!!
trus menggedix ngan gedixnya nok!

Ms AiReEn MoHd said...

amboi gojes ko hah..aku kan nopk males nak komen bab org org yg venggong tu nok..koabai kan jer...ko kan jiwa slumber teruskan jer nok

The Pink Berry said...

hi..tetiba rasa nak komen..bukan semua org yg kawen tu bahagia..ada yg tak bahagia tp depan kita mcm la sgt bahagia..takkan nak tunjuk tak bahagia :) jgn kawen sebab keadaan memaksa...

just be happy..pedulik la ape org nak kata..bkn nye org tu yg nak kawen..tp U..

so all the best..cheers :)

Mimy Hamid said...

TO ALL : waduh kok komennya panjang giler...tak terbalas satu-satu..apapun pada kalian yang mendoakan..menasihati...macih macih..apapun saya tetap teguh setia bersama Encik Awak kesayangan..yang tak suka pun apa boleh buat..ko nak kata apa ko nya pasal..mak penat dek non layan cakap orang2 ni...

kella said...

mimy.. deep down my heart..aku faham sangat apa ko maksudkan ini..
aku pernah gak alaminya.. sampai ada member suh aku mandi bunga! kecik ati aku..
tapi, tak perlu kita nak amik siyes smpai makn hati lama..
mereka tak faham apa yang kita lalui..
so its up to kita juga untk menentukan semuanya..
coz, in d end, theres nothing to do wit them at all..but us!

Google