THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 October 2009

Gegambor Raya 4 Syawal -1430 (2009)

Ada lagi gambo raya aku rupanya...eh tak ni bukan gambo berbaju raya...ini berjalan raya santai sakan...sudah tak der baju glam raya lagi..aku dah pakai baju biasa je...limit sampai ke 3 je ko nak bercantik cantik....raya ke 4 time nak chill out..penat weh duk umah melayan tetamu..pastu berjalan raya ...penat makan rendang ketupat...jadi baiklah kita bercuti-cuti santai...happening beb...bebudak adik sepupu anak sedara dah sebok mengajak ke Air Terjun Gunung Ledang...yahooo moh kita mandiiiiiii...

** pis dah sampai ke air terjun gunung ledang...penat siot menapak..nasib amik yang rendah je...kalau makin tinggi...aku kan failed hiking....nanges makkkkkkk

** budget cute la...tak kose kan...huuhuh..aku sbnrnya belum mandi lagi ni dari pagi terus nk berkelah....busyuk masyam tak de halll..sembur minyak wangi sebtol...harummmmm
**wajah gadis seusia...seusia kah?? ya aku kan 18 tawun...aku & ekin je la yang besor antara sepupu maka aku ngan dia je le bestbreastpren...breastpren la sangat...masalahnya tak sama size lol...how come??.wakakaka..apakah.?? sori mak mental jap

** kemain emak & abah aku ni bergelak sakan...apa lawak aku pun blur jappp..kira dating di air terjun le...wakakaka...tak henggat tul mak besor n pak besor....nk kembali ke zaman bercanda di air terjun semula waktu mude2 ke?? aku plak jeles nengok mak pak aku mesra ni...apa kes...tak guna tul...jeng jeng
** aku mana leh tak gambo ngan mem besor ni...wajah kesayangan ni....rasa macam leh meroyan satu badannn..mem besor mmg kena paksa rela je la gambo ngan anak dia yg sengal sorang ni..fedulikkk aku..masuk blog tetapppp....

** wah mem besor..tak kose ok...hahaha..siap berpayung lagi..padahal tak hujan pung..eheheh kantoi!!..ini adalah posing maut tak henggat...mak dara di atas batu kira blh masuk majalah mangga ke urtv di rauangan berkenalan....hahaha..tettt ...i love mummmmm

** abah aku pun pandai posing plak...pelik ni..bila dua2 dah sampai air terjun automatik posing tu very theeeeeeee ...waaaaaaa terkesima jap aku...abah aku tu feeling2 terkenang la tu saat dating mating memuda ngan mak aku...kira time tu dlm pikiran lagu lama dari klasik nasional pun berkumandang..lagu apa ek?? tak tau lol..mak tak layan nok** aku tak sedar diri besar..telah menjadi kanak-kanak riang ribena disamping adik-adik sepupu aku...wehhhhh giler babas nya sejukkkkkkk...gegel gua...


** gedik la 3 orang ni...dalam air pun gambo...redha je la aku ...adik2 aku terkenan ngan sawan gambo...

** aku kesejukan tak tahan wehhhhhhhh..gegel mak siot...pulak tu mak mmg tak mandi dari pagi...terketar la aku nk cakap...grgrggrgrgrgrggrgrg ... macam kambing tak mandi pagi pun ada ni...itulah ada sesikit bak kata mem besor

** sudah kebasahan bergmbo lagi plak...saja kasi bikin panas kt mem besor...baju dia kan kering...harusla dia sound tepek....."basah leeeeeeeeee" (nada soprano f sharp major minor g)

** gambo apa lak ni??? ** ni lori pasir lalu da......dah tak de kena mengena ngan air terjun..dh gerak balik pung...abah aku feeling terkenang nostalgia lama...dia bawa gi sungai kat kg serom 3..ada kisah sebalik kat sg ni...dulu abah aku cakap sg ni penghubung bdk sekolah dari hulu ke hilir naik sampan..pastu sampan terbalik..13 orang mati..maknya sg ni kira keliwon la...terus mak cuak nengok sg ni..serammmmmm


** eh ada pensebuk enterprame kat belakang...aku nk tunjuk sampan kt belakang tapi muka bambam selambak aku plak tersergam ....apa kes..
** sambil tengok aku posing tu sila fokus kat belakang nun tu..kg seberang...sg ni la penghubung diorang nk ke seberang...baru ku tau masih ada lagi pengangkutan sg kt kg aku...ingat kan ada jln tar dah maju...but seronok giler sbb experience yg best untuk org jakun macam aku
** dari kejauhan aku tengok sambil menyenget.......rambut serabai dh ala ayam serama...tak tahan poyos aku posing gini...takpelah mak terlayan keindahan sungai...nasib tak terjun sungai kannnnnn



14 comments:

Emynz said...

Baru nak tanye ,x pegi gunung ledang ke. tetengok dah up. hahah, nk pegiiiiiiiiii

Liyanaroxx said...

pergh...pi picnic!!!bestnya!!!=)

yaya said...

wah beraya ke gunung ledang tu... jumpa puteri gunung ledang tak?

eKiN said...

mndi mnda smbil dpt free fish spa..haha...g sg serom 3 pon nk jakun...tgkp gmba memcm...tp ku ttp msti kne interframe gak.. :P

ininieza said...

sekali skala mandi kat tmpt mcm ni ..best gak yer... Nii asyik mandi kat shower je...apa bestnya...

kehkehekeh...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

uih mimie bestnyer ko pesta berendam gitew... aku pon soka..lagi2 kalo lps mandi manda ada makanan kat situ...ngapppp,aummmmm bunyik der..hahaah

busyuksayang said...

lama tak gi air terjun..bestnya :D

en.awk said...

tu laa best jer tgk ayg mandi...

bkn jupe puteri gunung ledang tp jupe putera kat kl
hehehee....

POSH76 said...

sempat lagi berendam di hari raya...hehe

best gak tmpt tu yer...hehe

Mimy Hamid said...

Emynz : tak sempat tanya ni ha aku dh posting

Liyanaroxx : pi picnic sbb malas nk basuh pinggan hehee


yaya : eh tak tau ke..aku la puteri tu..wakaka..tipu jekkk

Mimy Hamid said...

eKiN : lalala..ko pun sebuk enterprame

ininieza : tp tak tahan gegel...serm sejuk...kehkehekeh...


Filla ~ Kasih Aleeya : aku tak sempat nak makan...sejuk bangat air sungai

Mimy Hamid said...

busyuksayang : sabar jue, tunggu baby kuar

en.awk : best la sgt..jom join lenkali..kengkonon putera KL tu syg le ...cehhh


POSH76 : berendam di hari raya amat menyegarkan smpi berbunyi ahhhhhhh lega

en.awk said...

dah tentu laa syg join gan ayg... ayg ckp jer kat mane...heheheh

kella said...

hmm.. best la sangat mimy... dah lama tak mandi waterfall..

Google