THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 October 2009

Mentekedarah Ayam Hingga Ke Tulang...5 Bintang yooo

Sehari tak hapdate rasa macam sebulan je tak hapdate...rasa gegel gua nengok blog sendiri..tis tis la air mata....ah tak de maknanya...hihihi..Encik Awak asyik sound gua..tak hapdate ke?? pembaca tegar tul la dia tu....alkisah aku ni kan baru baik sakit...mood nak mengembalikan perahan otak tu slow la...bila dah baik sakit tau je la nafsu nak makan membuak buak...semua depan mata belasah...apa tak nya hari tu aku sakit food poisoning tu nafsu makan ada...tapi makan je pastu muntah kuar balik...pastu kuar dari lubang belakang plak lagi...montot la...rasa rugi wooooooo...motip selagi boleh mentekedarah makan lah sesedap rasa....nikmat nya dapat makan ...best tulll...syukur Alhamdulillah...

Bila dah baik sakit ni...aku ngan Encik Awak yang memang sesama kuat makan ni...macam biasa cari pot makan best2 nya....bagi bangkit solero....wah terus kepala otak aku terpikir Ayam Golek Panggang 5 Bintang kat Pantai Dalam...yummy...apa terlintas kat kepala semua sedap je...aku nak makan !! aku nak makan!!! maka acara makan-makan mentekadarah pun berlaku selepas habis bekerja...semestinya kami dah macam belangkas...maaf semua...blog aku telah bersepah muka Encik Awak...maki hamun la aku bukan Encik Awak...sebab dia pun terpaksa rela...nasib la ko wahai Encik AWak muka masuk blog je...tu la keje baca blog aku je before ni...ha sekarang ngan muka ko masuk blog ni....nasib la kannnn...hihihi...



** ni ha ayam seekor utk 2 org makan..masa order tu kitaorg gelak gak..boleh ke habis ni kitaorg sesama makan...kang tak habis membazir...tapi aku tamak nak gak seekor....giler tul 2 orang nya makan...hahahahah

** penambah acara...tomyam & telor dadar wajib tu aku nya....aku mana leh tak de telor....mak favvy telor....giler tul mentekedarah...ikut hati nak order banyak lagi...tak cukup ni..

** taraaaaaaaa..ayam seekor habis dibantai oleh aku ngan Encik Awak..konon tak habis...tengok ar tinggal tulang je ngan sos cicah..giler tak giler la...tengok sendiri la kemaruk makan...hehehe...weh tak membazir tau...
** maaf muka pokcik ni telah bersepah lagi di blog aku.....terima saja la hakikat aku & dia memang macam kuih kepit...heheheh

** muka makin bersepah lagiiii....sila maki hamun aku bukan dia...sebab dia terpaksa rela.... huhuhuhu kan kan kan....eh jangan tak tau yer dia pun dah kena jangkitan sawan camera macam aku...tu tengok sikit tangan sapa yang snap...heheeh

next makan mentekedarah lagi mana yer Encik Awak???











19 comments:

Emynz said...

hahaha sepahkan jek.aku sooka. eh..tetibe lak aku yg suke nie. sesuatu. Aku tak suka ayam
ko mesti pelik aku mkn ape kan lol

daela said...

wah...sedapnya nok ko mentakedarah ayam golek...sedap...!!!

Liyanaroxx said...

ayam golek ctu memang TERBAIKKKKK!!!

kella said...

huuuu... ayam tu memang da best la! aku sebulan mesti kena ratah gak ayam tuh! maklum la dah dkt gak ngan umah kan..skang dah mahal gak rega dia tuh..

Nadine said...

syam kat situ mmg best kan. dulu masa i kerja kat bangsar slalu pegi sana. nyum..

puan.farah. said...

mimi ni suke tau menkecurkan air liur i~

haih~

tHEoNeANDoNLy said...

wah! en awak pic dier sana sinunn....hehe.. semakin rapat en awk rebah kebahu ekk... aiii.. belom dahtar lagi xleh rapat2 haaaa... bahaya.. hehehe.. :P

Eri-chan said...

aku sokong ko mud...bahaya dorg nie...

chipsmore said...

terliur plak tgok ayam tuu...hehe..
btw, i klik ur nuffnang ;)

chipsmore said...

terliur plak tgok ayam tuu...hehe..
btw, i klik ur nuffnang ;)

JuJue said...

membazir beb lu sepah sepahkah tulang. len kali...ratahhh tulang temulang itewwww...

dah tu..kalo sayang sgt makanan yg kuar kot pungkok...palam je lah! muahuahauhua.. bernas tak idea??

Mimy Hamid said...

Emynz : yer ar mmg dah bersepah pung...ehhehe..ko apa makan daging je la selalu


daela : sedap smpi tinggal tulang le


Liyanaroxx : terbaekk wokkk

Mimy Hamid said...

kella : yo lah ko kek pantai dalam kan...dokat haa


Nadine : situ meriah lol


puan.farah. : kecur terkeliur ek...sian

Mimy Hamid said...

tHEoNeANDoNLy : ala lentok bahu skit je..huhuhu


Eri-chan : marabahaya je


chipsmore : pegi cr ayam tu...klik la selalu yek


JuJue : mmg idea ko bernas..tp ko buat dulu buleh..hahaha

Emynz said...

Aku mmg mengistiharkan 'perang' ngan hewan bernama ayam + ikan sejak azali lagi keh3. tapi hewan lain ok jek. *lol*

TinTaDariHaTi said...

Wahh... Melilau ye Mimie carik kedai ayam golek 5 bintang tu. Asik kaco nana je kijenye... Sib baik jumpe gak kedai tu.

*boleh order separuh tak ayam golek kat situ?

Mimy Hamid said...

Emynz : nasib ko makan beef slim mlim je ko


TinTaDariHaTi : hah sekali amik ko...seekor habis kena baham

en.awak said...

tu laa ingat kan tak abid dah ayg tu.memang best gila ayg golek tu.

tp klu dah dua org nie kaki jalan2 cari makan so apa lg terkejut boleh abis kan ayam sekor tu

Kaseh said...

waaa macma sedap jek ayam golek tuh..
kat mana weh korang lepak tuh...

Google