THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 October 2010

Open Rumah Yang Memikat Hati Ku


Kita mula kan cerita open house pulak...lepas balik KL ..orang Kolumpo lak nak beraya sakan...undangan sana sini penuh...pehhh jalan pun jem....pastu kasi makan ngan roti..ngam hoooo...aku siap buat list lagi...memang full house laaa...umah pertama aku jenguk ialah umah adik angkat aku merangkap bestfren ekin kat Taman Putra Perdana, Puchong...ehhh macam dekat je ngan umah Encik Awak ..tapi umah Encik Awak apartment 4 tingkat sajooo ..tak mampu lagi ...tak lama lagi aku akan pindah sini jugakk..huhuhu...jauh memang jauhh..tapi ada aku kesah...bila aku buat makan makan korang tak datang...siap !!!! 

Aku datang memalam sangat...open umah nya kul 2 ke atas sampai malam...kul 10 baru aku sampai..heeeee...takpe makanan tuan umah masih ada lagi...berlambak ko...makan saja bagi perabih..ni la yg syok datang last last...hahaha...perangai kejisssss...aku datang bukan nak makan je...nak posing posing sekali...wowwwwwwwwww aku dah terpikat ngan umah ni...kebetulan aku & Encik Awak dalam planning nak survey umah teres area situ untuk dibeli...aku dah tak keruan bila adik angkat aku bgtau umah tepi lorong jalan dia nak jual RM170k...woooooooo ok gak ekk...umah semi D tu...ok ok akan difikirkan..fokus kawen dulu yerrr....umah tu kita main kira kira budget yerrr...kang elaun aku kena potong lak sebulan...no no no (smbil geleng kepala)...meh terjah umah semi D adik angkat aku ni...yang dah siap di ubahsuai....teruja rasa tak nak balik..boleh gituu


ini kolam ikan ...pastu kita leh main teng teng ..hahaha..sapa jatuh dalam air dia kalah..


seee...lawa tak deko hiasan kolam...berdinding batu bagai...


buaian kanak kanak di luar umah...pastu siap ada ruang kat tepi leh buat landskap..nak main buai tu aku takut patah...lupakan saja


sessi melepak gosip beramai ramai...kepoh nak snap gambo umah ni kannn..mak aku tercengang dengar adik angkat aku bgtau kos upah deko...kakak dia Interior Designer....leh ar minta deko deko..harga kengkawan key


apa barang tengok je...posing sekeping la...huhuhu..Encik Awak, boleh tak nak beli umah cam ni.??dah minattt..aku tertarik dah ni..tak mo balik..


hati hati memijak..kang ada yang mandi kolam ikan..hahaha...adik angkat yang bernama ADIK, EKIN & AKU


ha apa lagi la aku nak tawaf umah orang ni...ruangan makan aku tak posing lagi...harus cari posisi baekk punyeee


menyorok di balik curtain langsir....ahhhhhh rasa teruja lagi...suka la ruangan sini...kira pas makan leh ar amik angin kann..tapi awas jangan buat langsir tu bahan lap tangan yer....muahaahhaa



dan main main sinki jugakkk....dan aku pun nak jugakk....adik angkat aku kata dia dah duk situ lebih kurang 6 tahun..Alhamdulillah so far umah tu agak open air tapi takde sebarang kecurian atau kejadian tak diingini berlaku...ni yang aku dah rasa membara nak duk area sini...tak sabarrr la pulakk nak beli area sini...boleh yer Encik Awak..!!


oppppsss gambar mara bahaya kena letak last last...hahaha...sila fokus buaian yang terpacak di depan umah bukan perut yang berlapisss...huhuhu larikkkkkkkkkkkkkkk







11 comments:

farahfatihah said...

lawala deco umah tu =) ala2 bali kan? ke salah? huhu tp nmpak santai

Shu Shinju said...

ish..ish..ish..lawanya umah dia... keje ape adik angkat akak ni.. mesti kayo gileer...

Ieda Al-Habsyi said...

umah org kaya mane ni weh, bestttnyer :)

ratusiput said...

lawa...tp kalau dah bersedia nk bli umah camni...kena bersedia gakla tang fulussssssssssss.....bukan takat bli umah byo bulan2 je...kang langsir la...grill la...lg beso umah lg byk fulusnye...aduuhhh.....pening pale bibik...ehehehe...pe lg...usya la en.awak lebih skit...

Nadine said...

Nice house..semi D for 170K??? giler murah! ni rumah lease hold kah?

cik xxx said...

mimy,
cantik baju ko. aku suke aku suke.

babe, semalam aku pi rinser saloon tu. tutup lah pulok. last2 aku oter rmbt kat belakang uma aku jerk.

wallaweh, comel da aku skrg.oter salun yg aku pi perm aritue? singgah pun aku takmau. fobia weh!

nanti aku bukak entry rambut baru ek

-NiD's- said...

serius LAWA deKO tuan rumah tuh..SLAB kat kolan ikan tuh chantik........

Mia-Ina said...

mmg cantik rumah...aik, yg gmbr akhir tu kak mimy...buaian ok tak?

POSH76 said...

beb lawala deko rumah tu aku pun suka gak...paling suka langsir tu hehe

kella said...

aduss... lawa lah weh...
kepingin aku nak umah cam ni jugak weh..
tapi slow2 la.. kumpul duit byk2 dulu baru leh beli umah bawah, umah atas sekarang pun syukur je.. :)

Eri-chan said...

cantik giler....
nak rumah mcm tu jugakkkkk

Google