THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 October 2010

Jom Terjah Open House Raya Sana Sini..

Konon nak hapdate citer gi beraya umah by setiap umah yang aku pegi ..alahhh raya pun dah habis ..mood raya pun tak mucul la...ala2 swing je...mood aku dah ke lain...huuhuh...nak upload satu satu pun leceh gak..kose mak...makanya tima kasih photoscape..aku rojak kan semua gambar jadi satu...sonang.....


Open House Kak Suriani - Puncak Jalil
aku bertiga..si bff aku Erichan , Encik Awak dan aku  ke rumah kawan lama ex opis aku kat  puncak jalil...kak sue time ni dia buat hari jumaat...dan jalan raya agak jem..tapi kawan tetap kawan...aku pegi jugakk..sebab aku rindu ngan kak su ni...lama tak jumpa dia nak gosip...aku call dia bagitau aku nak datang malam ok ke?? jalan pun jem nak mamps...biasa ar jumaat kan....nak gi pun satu hal...sesat daaa...time ni la baru rasa kegunaan GPS..hahaha...Encik Awak sila beli satu...bila dah sesat mulalah gaduh kejap...gilerrr tu la keje korang kannn...tapi takpe kejap je dah jumpa baik balik manja2...ngeeeeeee...ok ok smbg citer balik...open house dalam sejarah sampai kul 12 tengah malam..oh nice..tetamu terakhir beb...paling best air tangan kak sue memang very the vassss..kak sue ni memang pandai masak...teruja..weh makan...ada nasi lemak,mee kari, soto...kenyang gilerr...dann lepas rindu kat dia...to kak sue...i love u lahh...errr si Encik Awak lakk dia kan memang suka bebudak...memang anak anak kak sue terlekat terlepek la kat dia...jeles haku sebab bebudak tu ngan aku pun tak lekat..



Open House Jijah & Rani  - Taman Greenwood
aku pegi terawal lak umah laki bini ni...umah wajib kena pegi tetiap tahun...sebab diorang memang tiap tahun konpom buat...standby je la...Jijah & Rani geng GXIXG aku....patut klau nak datang aku janji ngan bebudak GXIXG lain...tapi diorang dah teks kat FB memasing nak datang petang tak dapek la...aku banyak open house lagi hari yang sama...siap buat list jgn memain...apapun thanks jijah & rani...eheheh jadi orang terawal lak aku kan..terus sengal tak tau apa nak buat...jadi umah ko lah jadi makanan pertama masuk ke perut aku...




Open House Ika  - Bandar Tasik Selatan
Ok pastu gi tgk pengantin mat salih lak..tapi tu aku dah citer kan...after that rushing lak nak pegi umah si adik jiran sebelah opis ni ha...si Ika...kang tak pegi mau dia majuk ngan aku ...eheheh...lagipun si Encik Awak nak gi jugak...dia kan dah kenal Ika...jadi dia tetap nak gi jugak...ni sapa kawan sapa?? konpius jappp...datang umah Ika nampak ada kamera DSLR wowwwww...apa lagi aku suh si Ika peposing ..i likee...!! family dia pun best sporting...cam hepi jek nak bergelak gumbira...jgn memain walaupun Ika ni adik...aku Kakak..yer aku tua dari dia...minah masak sendiri all food hari tu...pehhhhhhhhh mee kari ko mantoppp dik...ko tengok Encik Awak makan...bertambah tambah...tu yang makin bulat maju ke hadapan...hehehe



Open House Neena Anuar  -Ampang
yeahhh open raya yang ditunggu...wajib pegiiii....excited sungguh aku nak kerumah ni...tengok msg FB dah teruja...tajuk msg pun GLAMOUR RAYA..harusssss semua havoc ni...tengokkk kitaorang sempat cari baju sedondon lagikkk....hahahaa..ini semua demi tema neena hokayy....giler kentang tak?? umah neena malam...jadi petang tu dengan jem yang mengila...gi cari baju untuk di pakai malam tu...bukan sebab nak menang ke hapa..sebab si neena buat baju glamer pulakkk...adehh si Encik Awak baju melayu dia tinggal kat Kg Tganu..jadi tak best la tak pakai baju melayu...tu yang baju melayu dia jadi pink...hehehe...very the girly...auwww...eh bukan aku yang paksa ...dia yang tetiba pilih warna tu...suka lakk...hehe..thanks Encik Awak sebab sporting sangat...cam ni la nak jadi laki aku...cayalahh...palin best  food neena..rendang mak kita marbeless...sumpahh..trifle ada nenas..ciput makan sebab kenyang...terbesttttt...peposing reramai dan membising di tengah malam...



Open House Iena Achik -Ukay Perdana
nexttt raya umah iena achik lakkk...tahun ke- 2 gi umah minah ni....hehee cepat cepat kul 6 dah kena balik ...hahaha si iena siap msg kat FB masa open house nya..kelam kelibut aku di buatnya..dah la time tu si Encik Awak keje lak di hari sabtu..sampai umah amik aku dalam kul 3...Iena dah sound kul 3 tau jgn lambat..ehhe yer aku lambat nokkk...tapi tetap sampai kannn...umah ko dalam ingatan Encik Awak  tu yang lambat pun cepat...sampai jek...mereka kengkawan dah ada punn...sampai je kena makan..sebab open close house kul 6...hahaha lawakkk okeh iena achik jadi bahan sebab waktu..tapi biasalah nan ado nak ikut kann...leh bergelak ketawa....peposing bagai....pastu luahan rasa ala2 drama ...tu yang last last lepas maghrib gak...hahaha...siap leh tapau tapau..best kann....bihun sup tulang marbelesss



Open House Cida Zam- Klang
Giliran umah cida pulakkk esok nya...pegi jugakkk...aku ni kalau orang jemput Insya Allah aku pegi la...selagi boleh aku pegi...tapi kalau tak dapat nak pegi tu maap le yer...aku baru je kenal cida...geng blogger jugak...tapii what a nice cida...sebab aku ni kalau orang mulut selamba memang senang mesra la....kan kannn...konon janji nak gi konvoi..tapi aku terlewat lagikk..aku yang asing asing...sori geng...aku kan tak serumah lagi...susah sket..tunggu pas kawen...heeh konpom cepat...cehhh...pusing gak nak cari umah cida...aku rasa jauh jeee..tapi naseb Encik Awak tau jalan...nice !! tak gaduhh.huhu..sesat je nak gaduhh apa daaaaaaa...pegi asing tapi sampai sama...very the good timing..cayalah...orang terawal jugak...dan paling best..baju tak dirancang..semua PURPLE...hepi takk...padahal no calling calling...aku terjatuh cinta ngan puding kek umah cida...cida, tolong dgr rintihan aku...pleaseeee kepingin ni...nak resepi...hehehe




Open House Diana Faizal - Taman Melati
umah cida takleh lama...aku ada 4 buah umah lagi..tapi 3 umah je sempat pegi...pastu gerak balik gombak nak pegi umah diana mamat geng GXIXG aku...wajib pegi jugak walaupun dah petang...dia buat birthday anak no.2 dia si Kimi..ala tak dapat join...soriii..habis masa atas jalan je tauuu...jem giler babs....geng geng lain ada yang dah gerak...so soriii tak dapat jumpa korang...yang sempat ada pun...diana meri, baizura, melor, jijah, ..siap sound ngan tuan umah sila basuh pinggan...hahaa..sengal ko diana...time nak posing gambar si diana meri dah balik...tinggal la berempat termasuk tuan umah..eh baru perasann..kecuali diana mamat sebab dia kawan aku time form 1...baizura & melor, bila kita bergambar bertiga aku baru teringat kita kawan dah almost 19 tahun...pehh lama kannnnnn....




Open House Azura Akmal - Taman Sri Gombak
umah last aku jejakk...adehh penatt ...ada umah lagi sebenarnya tapi aku tak dapat nak datang...drebar surrender kepenatan...sori key...especially to Linda & Norrie...sori geng...umah zura ni pun aku datang malam beb...kena bawa mak aku ...dia ni umah zura suka aje nak ikut...umah orang lain dia tak kenal memang tak mo nya ikut...masa aku datang tengok diorang macam nak kemas kemas...oh apakah aku terlewat ni...oh tidak...makanan masih banyak lagi...macam macam ko....makan la se makan nya....kenyang aku hari tu...dan aku datang balik ngan hadiah jugakk...hehe azura bagi aku bunga pahar telur 100pcs color pink gitu (sila tengok plastik aku jinjit itu)...owhhh teruja aku....terima kasih banyak banyak...appreciate sesangat..





TERIMA KASIH SEMUA SUDI MENJEMPUT....







9 comments:

iena said...

amboi sibuk makan yer kak.. ingat awak tuh nak naik pelamin... jaga kesihatan k...

Eri-chan said...

gile byk ko p umah raya2...ko compress semua dlm satu entry yer...

CidaZam said...

ngeh ngeh ngeh... kalau mak mertua aku buat, aku snap gambo... aku paste kat bloh no.... heheh aku pun tak tahu buat. kah kah kah kantoi

Softtouch [Hanim] said...

bestnya ...banyaknya mimi punya jemputan raya...meriah...sy plak xramai yg kwn2 buat open house..sy pg 2 uamh jer..

NeenaAnuar said...

tu diaaaaaaa.... update secara jemaah dlm satu entry.. tapi memang aku tak leh lupa lah pada list jemputan open house ko tu beb!

btw thanks sebab susah payah ko dtg umah aku siap2 carik baju lagik! terharu tauu!! :D

Naomiehasmi said...

Mie, i like ur maroon dress...cantik!..

ratusiput said...

beraye sakan ko nok...banyak ar makan.jgn mengah nk naik pelamin sok sudah.ehehe..

POSH76 said...

kelasss ko beraya sakan....hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhhhhhhhhhh satu N3 semua open house ko masuk kan skali..cayalah nok...
wei puncak jalil tue jangan ko lupa jalan taw..sebab puncak jalil jugak la..umah aku nok....nanti nak datang dah senang kan.. :P

Google