THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 October 2010

Open House Opis Secara Potluck...

Every year department aku mesti ada jamuan raya...pastu sure gi hotel ...dan yang booking konpom aku gak...tapiii...tahun ni nan ado..berbudget...buat di opis sudahh..baguss selamat keje aku...hehe..gelak saitonn..tak payah pepenat aku pi cari quo hotel sana sini...pastu ngan layan officer hotel yang banyak songeh dari client...

Acara open house semi terbuka ni..tak terbuka sangat la..sebab tu tak jemput department lain...so pada department lain yang baca entry aku pastu cakap napa tak jemput..jawapannya..YE...memang tak allow orang luar..maklum la audit audit ni P&C sket...big boss aku pun memang suka acara tertutup ni...sopan sket..huhu...

Untuk acara potluck ni..memasing volunteer untuk bawa dish memasing...jadi memang best la..harus meriah makanan...macam macam ada..siap ada listing menu lagi...sila tengok list di bawah...ini baru baca menu belum tengok the real menu..pehhh kalah makan buffet hotel beb..berbaloi peruttt....

1. Nasi Impit - Mimy
2. Kuah Kacang - Mimy
3. Pulut Kuning + Rendang Ayam – En. Jamal
4. Satay - Norli
5. Ketupat Palas – Kak Chik
6. Lasagna Daging – Kak Siti
7. Lasagna Ayam – Adeeb
8. Chicken Pie/Lasagna Ayam – Kak Linda
9. Cupcake Red Velvet - Dilla
10. Domino’s Pizza – Kak Azni
11. Lemang – Kak Zeeta & Atiqah
12. Cream Puff – Abdullah
13. Nasi Arab – Hawaby & Marsella
14. Carrot Slice from Secret Recipe – SAU(Special Affair Unit)
15. Drinks (Panas & Sejuk) – Kak Noriah & Kak Rashidah
16. Ice Cream – Johaidi & Haris
17. Kuah Lontong – ‘Aishah
18. Rendang Daging – Fadhlina
19. Laksa Johor – Sarah
20. Meehun Goreng – Haziya
21. Agar2 buah – Razman
22. Kuih Lompat Tikam – En. Hashim
23. Fruits – Hairoladenan, Maya & Akhma
24. Pinggan, Mangkuk, Sudu, Garfu, Tisu – Hazman

macam macam adaa...........sila telan air anda memasing yer..gulppppppp


amende ni?? tengok la siap ada susun atur gituu gempak tak..yer ar menu di bahagi mengikut desert, makanan utama..dan makanan ringan...cayalah kak dilla...gud idea


makanan utama aka makanan berat yang telah disusun beramai ramai...pehh memang banyak kannn...meriah meriah


ni aku bawak....nasi impit + kuah kacang buatan mak aku...bukan buatan aku..huhuhu bila nak buatan aku niiiiiii 


 sesi bacaan doa..wajib!!!!! berkat sikit makanan yang kita makan tau...baiklah ustajahhh...


pinggan memasing sumer kena letak nama...takde makna recycle yer..sila berjimat...pinggan ni awal2 dah bagi sorang satu...ko buang pinggan ni...tadah pakai tangan le jawab nyaaaaaa


ok acara makan makan bermula...sila cari tempat duduk masing masing...jangan terduduk sudah la yer..tak dapek nak nolong


 apa la semua fokus duk tengok tu...sambil makan layan movie...eh takkk...ada pasang slide gambar event yang dept aku buat..ha tu aku...nak gi mana..Ya Ampunnn ...besoorrr gabak ko kannnnnnn


sebok terselit ngan kakak kakak admin...heheeh...


dan gambar wajib juga...3 para setiausaha yang tahun ni yang tak sebuk gogonize majlis..kalau buat hotell..konpom sebuk kann kita...legaaaaa


makan di workstation sajo....hehe..sambil makan baca blog..ada umphhh


 amboii banyak nya makan...skodeng sket..


 banyak mende...hanya 2 dish ni saja aku makan..perut sudah overload...tak mampu nak suapp...heeh caya tak??..ini nasi arab dan pizza 2 keping


dan tersedap..potato salad with tousand island dressing..pehhhhhhhhhhhhhhhh...pasal benda ni aku kekenyangan...makanan byk lagi nak wat pe?? hehe kita tapau duluuu..balik umah sambung balik...huahuaha


errrrkk..last but not least...baju raya on that day...huhuhu...kelawarness kaftanesss...ulang tayang sajoooo..baju raya dah habesss








6 comments:

mrs.hanibunny said...

mimy ko tak jemput aku pun...hahaha... ni yang terbaek! puas oooo... rugi tak makan kan?

Iena said...

ni 1st time tgk pinggan pon siap bernama utk catu elak pembaziran. gud idea gak tu. bleh diguna pakai utk open house thn2 mendatang! hahahhahaa

ratusiput said...

kelasssssssssssss gtu ko nok...!~

Eri-chan said...

iena ni mula tu nak catu mcm TM...

takper sdgkan TM sykt berhad pun catu..apatah lagi sdn bhd..

giler byk makanan....paling tak tahan tang pinggan ada nama..hehe

POSH76 said...

bagusla ur office arrangment open house very organize...aku pun suka pasal pinggan tu tapi paling suka tengok baju hang tu lawa....hehe

kella said...

wah.. meriah.. memang meriah! aku pingin nasi arab beb..

Google