THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 April 2010

Nak Kawen Kena Gi Kursus Kawen Yer....

Dah masuk citer bab kawen nampak kat blog ni...hihih...takpelah kan kasi selit selit macam selulit baru la ngam ho...yer ar sesuai la kan...amik mood kawen sikit ...yang benornya lagi 6 bulan tapi aku neves giler babs...napa ek?? lagi dah ke angka 6 ni..buat aku rasa tak senang duduk je pikir...ha ye la kurus nya tak pun tapi sibuk pikir hal lain...haihhh...nanti bulan mei aku citer bab preparation nak kawen ek?? buleh ek?? nyampah ke bosan ke takpelah mak redha...aku nak letak gak kat blog sebab aku ni pelupa..semut dah byk telan...


Okeh aku & Encik Awak dah pegi KRUSUS (encik awak punya sebutan pelat...heeh)...opps ayat yang betul KURSUS KAHWIN la...isk syg oo syg...hahahaah.....salah satu syarat wajib nak berijab kabul...selesai satu step...kami sepakat bertogether nk gi sesama ..hahaha kang tak de plak geng nak makan sesama...gedik kan aku nyampah siot...dan memilih di LPPKN sebelah Hotel Quality ....reason sebab dekat ngan umah..20 minit dah sampai tapi sampai destinasi lambat jugakk sebab terhegeh hegeh nak siap...sapa tu ..yer sapa lagi AKU le...mengaku okeh...kelas start kul 2.30 ptg..kul 2.15 baru nak kuar umah kan..haaa itulah faktornya. nak dekat ngan umah...nasib sempat sebab Encik Awak pakar drift keta terbang..hahah..









SESSI PERTAMA (2.30 Ptg - 6.30 ptg)


Memang mencabar tul mendengar ceramah tengahari buta...serius pulakk tu permulaan dah topik yang tak baper best...just bab kesihatan..tapi penceramah yang sampaikan tu plak bukan ustaz..huwaaa penyampaian pun dah macam mengajar kuliah...aku tengok ramai tido dan aku jugak...ehehtapi bila ada bab bab ehem mata segar bugar je semua kan....hahaha ..minumlah JUS MANGGA yer wahai sang lelaki.....ihihhi..banyak khasiat woooooooo


** kenduri kawen ke dengar kursus kawen...ORENGY outfit...hehehe.....see the tudung la...

** sempat lagi di Trafic light ..hahah Encik Awak muka masak sebab time tu dia bengang ngan aku lambat siap..aku amik mood manja2 la snap gamb...tak makan saman tul ...



--------------------------------------------------


SESSI KEDUA (8.30 Pg - 5.30 ptg)

Pun mencabar sanubari gak..apa taknya pepagi buta di hari Ahad bangun awal sebab nak gi sessi kedua...aku tak lambat lagi okeh...sempat snap snap gedik lagi before gerak ke LPPKN...semangat semangat..nak dengar ustaz ceramah topik penting nak jadi suami isteri mithali ni..Insya Allah Amin...yer memang betul la...hari ke 2 yang best...Ustaz ustaz yang berjaya menyegarkan mata semua...serius tak boring..lawak jenaka..je..aku suka 2 orang Ustaz ni, Ustaz Alias dan Ustaz Kadir...lawak memang tak hengat..siap nyanyi lagu lagi...thanks ustaz ceramah yang menyeronokkkan..mana nasihat benda baik amik buat pengajaran yer jangan lak deny....sendiri rugi...kesimpulan gi kursus kawen bukan semata nak sijil tapi praktikkan ilmu yang telah di pelajari...Insya Allah berkat selamat rumah tangga...i loikeee



** semangat pagi membara..Encik Awak menahan kesabaran nengok aku tak sudah sudah ngan kamera...sabar la syg...eheh


** amboi baju tak leh blah semua nak pakai terang terang...hahhaayang penting RED IS HOT okeh..huhu


** at last...gambo amik hati orang sebelah...heheeh ..yeayyyy dah leh kawen..sijil dah ada...opsss test HIV pulak menyusul...soon bebeh..





P.S : INFO AKU DAPAT..USTAZ DARI JAKIM KATA KURSUS KAHWIN AKAN DATANG AKAN DI TUKAR KEPADA SESSI UJIAN DAN KURSUS ...MAYBE 2 HARI 1 MALAM...










21 comments:

Sharinginfoz said...

kursus jangan tak kursus.. timba sebanyak mungkin ilmu dah tambah dengan bacaan dengan tanya org yang arif..... penting tu...

Hidup Tanpa Handphone??

kella said...

mimy! cantik da bomb la ko pakai tudung tu! ko pandai la mix n match!
waaa.. i like la!!
suker giler sudah...

Lin Creshk said...

bila nak langsung tu???

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku dulu pegi kursus dekat zura's akademi bangsar tue...ada part yang best..ada part yang sangat mengantok..huhuhuhuhu....tapi betoi beb..bab tet..tet..jerk masing2 mata buntang kan..hhahahaha...*ke aku sorang jerk :P*
wah 6 bulan tue kejap jerk beb...tiba2 dah sampai..selamat la ko.. :)

cikmemy said...

woohh..da nak kawen..tahniah.tahniah..bestnye kawen..hukhuk

mamamarissa said...

comel jer u pakai tudung :)

so, hows the kursus?? dah bleh kawin tue...yeay!!!!

Eida said...

Mimy,thanks for besday wish kat FB,broadband problem tak leh nak online FB,Kat opis nih tak leh buka hampeh betul.Anyway berkenan dgn baju & tudung ko,bertambah ayu ko Mimy.

Nanie-Izailani said...

LPPKN..mengimbau kenangan tol..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

fulamak... seri2 ko nyah pakai tudung.. cun cun!!! slamat ler hendaknyer yer sampai ke hari bahagia sok!!!

Iena said...

wei, jujur ni ckp... ko sgt cantik bertudung!

Queen said...

mimi...ko pakai tudung nampak cantik...teruskan pakaila....ok pe...

bab 'p/s' ko tuh..aku dengar sejak 2 tahun lepas lagi..tapi tak taula bila nak dilancarkan..

Norrie Zallyna said...

cun giler ko pakai tudung...tapi cam giler klu pakai glases kat luar tudung....hehehehheh!!! kelakau lah mimi, sakit perut aku tgk gambar ko manjer2 ngan en.awak tuh!!!!

Mia-Ina said...

takut yg warning akhir tue..hehe..kte pun akan gi akhir mei ni..tunggu........

tahniah dh p kursus kak mimi

hehe..en awk masam sokmo ni..awat, marah sangat ke

otteck45 said...

ilmu dh dapat, siapkan fizikal dan mental lak ya. :)

Megat said...

masam tak bersebab....sajer jer buat masam ...hehehehheeh asyik senyum jerr kat dlm blog
apa salahnye sesekali buat masam kakakakakakaka.........

Megat said...

sekurangnye kt dapat ilmu walaupun ilmu tu kt dah ada sedikit sebanyak masa kt belajar dlu....hehehhe
kebanyakan bercerita tentang pengalaman org yg dah kawin....
ada yg kawin tak ssampai seminggu..
ada yg kawen tak sampai sebulan
ada yg bru nak nikah tak jadi kawen...
ada yg masa nak nikah tu tersebut nama org lain....
macam2 ada laa ..............kakaakakakk

fabulous.farah said...

wow..kene bermalam pulak dahhhhh...

sofiah shariff said...

na tanye, tdg yg mimi pakai tu, 2 piece ke? shantekkk laaa~

Shahrul Shaharuddin said...

Salam.. pembaca baru di blog kamu.. ;D

yours
SH

Eri-chan said...

mimi...aku suka tgk gambar megat masam dan kau manja mengada2 di tepinya..hahaha
wahhh kawin ya..best kan..best..
~mcmla aku dah kawin~
wawawawawawa

POSH76 said...

dah amik kursus tak lama lagi ni hehe

Google