THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 April 2010

Encik Awak Aku Masak Lagi !!!!!


Ni citer weekend lepas pada hari sabtu...aku baru nak story kan..macam biasa sebab aku baru nampak gambo ni dalam simpanan folder...maka harus lah cerita ini di sebarkan...tak gitu..harussssss.....saja nak tunjuk betapa pemalas nya aku ke dapur ...selain dari Encik Awak yang sememang nya suka ke dapur..uhh terbalik sudah...macam biasa aku kelaparan giler...aku paksa rela pujuk rayu Encik Awak buat something special yang sedap & healthy..tak mo makan nasi or goreng-goreng buhsannnnnn....Encik Awak yang sememangnya rajin tak macam aku ni..mulakan la edisi turun dapur buat sesuatu untung cik tonang nya sangat pemalas...sabar je la hapa nak jadikkkkkkkk...




** aku adalah seperti biasa suka menyebuk bila Encik Awak buat sesuatu kat dapur..sebab tugas aku mensnap snap pandaii lee...



** Encik Awak nak bikin ala-ala twister tak jadikkk...nak gulung je..habis roti tu pecah-pecah...jadi hempap je la satu roti..apa ada dalam?? jap jap



** yer ini dia isi di dalam...campuran tuna, salad, tomato, timun, dan isi ketam + mayonis....yummy nampak sempoi...tapi aduhhhhhhhh walah...itu dia air tangan sang lelaki...boleh tahan




**makan sorang nampak...heheh.... terbaekkkkk wok sudah makan...yes sedap sedap....terima kasih Encik Awak...pasni kalau kawen kamooo saja la ke dapur yer...heheeh....psst mak aku tengak syok tengok TV tu...ahahah ...AF FAN No.1..ulangan pun layannnnn





12 comments:

kella said...

bagus la en awak ko ni..
ni memang betul mkanan berkhasiat beb..
yes..yes.. sedap.. (rasa dlm angan je la)

iena said...

wah... beruntung sungguh....

Emynz said...

mengoda betol. minus da tuna haha sib baik aku dah nak balik. ko mmg .....fill in da blank lol. ve anice weekend mimy

POSH76 said...

untung hang dpt EN AWAK yang rajin ke dapor hehe

Mia-Ina said...

bagusnya en tonangan akak nie...marvellous dia masak

Amy said...

waaaah ghajen erh megat. bagus, kang buku yg dibeli arituh suh die jek praktik masak2 hahaha..

Amboi mak ko mmg minat AF erh nok?? tergelak aku ko ckp ulangan pon layan ekekekeke..

Eida said...

Untunglah Mimy ,En Awak pandai masak,ni baru satu resepi belum yang lenlain lagi

fabulous.farah said...

camane die buat tepung tu??mcm best!

NeenaAnuar said...

u're lucky my dear! en. awak pandai masak tuu... huhuhu...

Megat said...

mesti laa kena pandai masak........heheheheheh...
klu tak asyik mkn kat kedai jer mane leh tahan......baik belajar masak.....heheh tp buakn pandai sgt pun setakat nak mkn sorang jer bolah la....

Megat said...

ooooo mane boleh asyik kata kat miss mimy beruntung jerr ........hehehehehee
tp tak perr.....asalkan en.awak nir rajin nak masuk dapur....heheheh
korang jgn tak tau.....masakan isteri penambat suami tau klu tak suami asyik mkn kat luarrr jerr ........heheheheehehehe

Megat said...

mesti laa kena pandai masak........heheheheheh...
klu tak asyik mkn kat kedai jer mane leh tahan......baik belajar masak.....heheh tp buakn pandai sgt pun setakat nak mkn sorang jer bolah la....

Google