THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 April 2010

Anniversary ke - 31 untuk Mak Abah Aku


Belum terlewat lagi aku nak wish kat mak & abah aku untuk ulangtahun kawen mereka yang ke - 31 tahun...wow...dah masuk 3 series beb usia kawen diorang...aku sebagai anak sangat bervangga......amin bahagia selalu....moga ke akhir hayat & usia yer wahai emak ku dan abahku....aku before ni tak tahu menahu pun tarikh kawen diorang...tapi bila dah besor ni...alert la sket..bila aku tanya mak abah aku je..diorang tak ingat...cuma ingat tahun kawen jekk...jadi camner nak celebrate sesama...

Alkisahnya....abah aku kemaskini file dokumen lama lama pastu terjumpa satu sijil tulisan jawi lama....oh sijil nikah dolu dolu..ada salinan photostat...abah aku bagi aku satu copy suh simpan...if anything needed kan...aku nak baca jawi memang ar merangkak- rangkak dahlah bahasa jawi lama...berperang mata aku...sekali tertera tarikh dalam jawi gak..angka jawi kan leh kenal.. yer tarikh nya ialah 5 APRIL 1979.. eh eh sekarang kan April...terus aku terjerit kat situ gak...owh tak sangka bulan April hari bahagia mak abah aku...cehwahhhhhhhh...
 




Kalau nak tau mak abah aku ni tak bercinta pun ...kawen pun atas dasar sedara mara jauh di dekatkan...tapi Alhamdulillah berkat pilihan keluarga kannn...ha tengok sampai sekarang okeh bertahan...cabaran buat aku & Encik Awak ni...kalau mereka boleh...yeahhh aku Insya Allah boleh jugak seperti diorang...amin....dan sempat jugakk aku terjumpa gambo kawen mak abah aku dolu dolu...ehehe...sangat memori tu...very the oldies...golden wedding uolss...



** saat manis mak abah aku sah menjadi suami isteri pada tahun 1979...mak aku kata sanggul tu berat tu pasal muka mak aku masam mencuka...tahan rasa sakit...mekap orang dolu very the tepung gomak....lipstik tu diaaa merah menyala..paling penting mak aku slim mlim okeh tak macam aku nanti...aduh tak dapat bayang le...maluuu...beruang bersanding kot...hiih....abah aku sangat segak gagah perkasa..baju sampai tak muat le nak sedondon..kelakar kelakar...


**pengantin perempuan gitu dolu dolu..yang penting sanggul itu..tetapppppp...hahah...comel nya mak aku...auwwwww...kalau la aku leh mewarisi badan macam mak aku...pehhhhh....come on come on...aku nak cantik macam mak aku gak di hari bahagia...yeah...so apa lagi kasi kurus la skit...


V
V
V
V
V
V
V
V


** amin...pengantin lama 31 tahun ...ehhe..so shweett...i love u mak & abah...muahhhhh







11 comments:

NeenaAnuar said...

waahhh.. sgt nostalgia kannn...

happy anniversary to both of them! ;)

Eida said...

Happy Anniversary to ur mum & dad,bagai pinang dibelah dua gitu.Kena amik petua tu Mimy.

RedLife2Love said...

ceh2.. sungguh la oldies ek.. kenangan lalu yang terindah.. Happy Anniversary to Mak & Abah kak mimi yer.. hopefully u too soon =)

daela said...

Happy anniversary tuk mak & abah ko nok....:))

Megat said...

selamat ulangtahun untuk abah gan mama.....semoga panjang umur murah rezeki.......amin

mamamarissa said...

so sweet...happy 31st anniversary to ur mom&dad :)

POSH76 said...

Tahniah to ur parents & happy anniversarry..mmg salute la kat org lama sampai leh bertahan hingga ke akhir hayat

kella said...

wa.. terharu ku membaca nya..
selamat ulang tahun kat mak abah ye mimy... sampaikan salam bahagia pada diorang! apa lagi beb.. usaha tangga kejayaan!

fabulous.farah said...

bestnye..maintain romantik,,aku nak mcm tu jugak

Nanie-Izailani said...

alamak...potong tol la baju perantin tak sedondon....

Nadine said...

Happy Anniversary utk mak n abah Mimy...

Smoga I and my hubby, you and megat pun akan berpanjangan hingga akhir hayat cam diaorg. Amin :)

Google