THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 September 2012

Antara IKEA High Chair dan AnBebe Seat..Ada Beza?

Ini semua entry dalam draft ..saja buat citer...ni nak citer pasal barang Fayel lak...barang keperluan baby ni dari baby sampai ke besar ada aje la benda nak di beli...memula plan tak nak beli takut tak pakai pun tapi beli jugak...contoh barang kegunaan yang aku rasa mesti beli ialah stroller, car seat, playpen/coat  bouncer/rocking, etc ..macam macam lagi la...terpulang la pada parent rasa benda tu perlu atau tidak..nak pulak anak pertama macam aku ni...semua benda nak beli kan :))..rezeki baby ada yang murah hati dapat la gift...syukur ..

Bila dah besar nak menghala ke arah duduk lagi pulak 6 bulan dah start makan rasanya memang tercari cari produk baby untuk menyenangkan kita bagi dia makan...nak bagi baring pada aku macam tak sesuai la pulak...nak makan kan mesti duduk baru la sopan selesa ...yer tak...mak aku kadang dia suh je bagi baring.."ala anak mak kecik kecik makan sambil baring pun"...huhuhu yer mak itu dulu now dah ada banyak produk kat pasaran kerusi untuk baby..murah mahal semua ada...huhu...menjawab jugakkk hihihi...apa yang penting sebelum nak beli barang keperluan baby ni..kaji selidik jika perlu bagi anda tidak perlu bagi saya...tengok poket anda jangan tengok poket orang...konsepnya..jangan terikut ikut...:D

Fayel aku beli kan dua jenis kerusi...untuk permulaan aku ajar pakai bambo seat...aku beli dari brand AnBebe sajo RM159...Bambo brand .RM199 kot...AnBebe patern lebih kurang..maybe kualiti tak sama kot...takpelah janji leh duduk....AnBebe Seat ni pemberian tok mak dan atok nya...jimat duit aku dan EA lagi..hohoho...AnBebe seat ni ada siap ngan tray ...berbaloi beli atau tidak aku rasa depend kot cara penggunaan...kegunaan bagi aku pulak..senang nak buat keje...awal 6 bulan badan baby belum kuat nak duduk..so AnBebe ni dia support baby duduk...rasa selesa...aku suka seat AnBebe ni...sampai sekarang even dah ada walker...aku guna pakai waktu mandi...berguna sangat..dulu aku gayat nak mandi kan baby .now sejak ada AnBebe aku dah boleh mandikan Fayel dalam AnBebe seat ni..sangat terletak dan selamat jugak untuk baby...pastikan dalam pengawasan yer...

Pilihan kerusi kedua ialah jenis high chair...tak plan pun terlalu awal nak ngajar duduk pakai kerusi jenis ni...lagi pulak tulang belakang baby tak kuat lagi nak menampung...kebetulan IKEA buat sale ternampak kerusi high chair turun harga ke RM49...apa !!!..menariknya markdown nya....tak ragu ragu terus hangkut masuk troli hahaha..beli without EA..ngeh ngeh...balik kena soal jawab ..apasal beli benda yang lambat lagi untuk Fayel pakai...takpe benda bukan busuk boleh simpan...nah tak yah simpan lama...bulan puasa menjelma..memang berguna sangat high chair ni...nampaknya Fayel macam dah leh imbang badan so takde masalah nak letak dia dalam high chair ni...berbuka puasa makan pun hati senang....tak yah gilir gilir...letak je dalam high chair tu meh join sesama mama papa berbuka puasa...high chair ni macam tak sesuai je nengok kan..takpe kita sesuai kan la dengan letak bantal kiri kanan depan belakang...huhuh pepandai jek aku kan..apapun bagi aku kedua dua seat ni memang sangat berguna dan menyenangkan... 


Memula test dulu guna pakai anak member aku nya...ha yang ni jenis Bumbo...tengok Fayel macam okeh je...



Tunjuk gambar Fayel kat Tok Mak duduk seat ni...esoknya terus Tok Mak ajak gi beli..nak belanja Fayel..yeayyyyyyy....sengeh besar Fayel...beli jenis AnBebe je murah sikit dari Bambo

Kegunaan AnBebe Seat menyenangkan...bermain sendiri...

Berguna untuk suapkan makanan...


Tengok TV pun layan...."Untuk Fayel heyy"

Menyenangkan mama nya nak buat keje dapur...duk tercatuk je dia...




VS


ini high chair IKEA...sebab murah terus grab RM49

Testing testing masa baru beli..kena sendal bantal...

Menunggu waktu berbuka puasa...sumbat je dalam high chair ni...

Ready nak makan jugak waktu orang berbuka puasa.....ok meh suap....


ANBEBE VS HIGHCHAIR...MANA SATU PILIHAN...TERPULANG PADA KESELESAAN BABY JUGAKK



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

6 comments:

Mooniqueen said...

Tak sempat nak beli utk anak bamboo seat n high chair ni sebab anak jenis taknak duduk sendiri... Nak kepit je dengan mak ya... Huhu... Makin bambam la Fayel ni.... Peluk cium sikit ye...

Nana said...

comeyy la Fayel neh...geram tengok....

puan.mila said...

comelnya bambo seat tu..ank stabil jekan kalau duk sendiri..

mikhail riefqee said...

both pon tak penah beli. sekali pegi kedai makan letak dia dlm high chair gitu melalak ko! haa...itu lah tak penah ajor anak kan?..padan ngan muka! hahahaha!

#momycha#

mekchu said...

aku nak 2-2 sbb 2-2 tu dulu tak belikan utk mi-cah.. kasihannnnn...

anbebe tu mmg baby tak akan kata apa sbb konpem dia tak bleh bangun.. hahaha gelak kan fayel..

aTy _faRed~ said...

aku baru nak tanye kat blog pasal bombo seat tu...siyes...aku baru plan2 nak beli since qaleef tak mo baring..kalau kat rocker pon die dok angkat2 badan macam nak duduk..kat mane nak beli anbebe tu babe..??

Google