THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 September 2012

Cerita Si Budak 7 Bulan

Skip kejap citer raya ...nak citer pasal kesayangan ku budak manja masyam debab bam bam...Megat Nufail Anaqi atau panggilan manja gedik gelaran Fayel...Fayel dah 7 bulan...sudah melepasi setengah tahun usia nya...counting 5 bulan lagi nak setahun...owh semoga dipanjang kan usia ku untuk melihat anak membesar depan mata...now sekarang 7 bulan aku dah boleh ar sikit tarik nafas lega sikit..kira nya nak senang lenang sikit la...walau still dalam keadaan berjaga jaga baby tengah melasak...pantang lepa leka bahaya ada di mana mana... 

Umur 7 bulan takde checkup as usual kat klinik kerajaan...kena terus ke 9 bulan..tapi aku tetap bawa pegi checkup klinik swasta...saja nak check berat dan tinggi dia...keadaaan kesihatan dia...berat badan Fayel dah 10kg..aduyai macam sekampit beras..aku nak dukung pun terasa rasa badan dia...yang mampu dukung lama hanya papa nya saja...aku dukung sekejap letak leh ar...sakit tangan aku huii...tengah nak mendukung tu dengan badan dia mengeliat melentik memang tak tahan ar....mau nya tak cecah 10 kg...makan lalu ...makan nak yang mama dia masak..no instant tak laku muka jeluak...susu pun masih maintain 8oz 6x sehari..kadang tu sekali minum tak cukup tambah sebotol lagi..pehhh...kuat nya susu anak..still BF? masih tapi tak sepenuhnya...susu drop bulan puasa..merundum habis...pam dapat dalam 2oz je..jadila untuk menampung buat stok makanan EBM dalam solid food Fayel...

Progress Fayel 7 bulan ni..dia kuat melasak...sangat lasak...merangkak belum pandai lagi tapi meniarap menjalar dah laju macam askar...berjaga jaga dia perhati je wayar apa benda dia attack...kepala dah tegap..suka di duduk kan...nak berdiri pun suka...tapi berat badan kan so lambat sikit la dia nak angkat bontot dia bergerak...mulut dah bising...menjerit sesuka hati dia...suka mengaruk papa dia...heheh...kalau tido pun dia sorang nak conquer tilam...kitaorang memang tido bawah...tido dah senang...dia tido lambat tapi bangun lewat..sepanjang tido dah tak merengek nak susu..sampai la ke pagi aku gi keje pun dia still tido...cara tido jangan cakap la..pehh lasak..kepala kaki atas ntah kemana...nak cari tempat selesa kan...mari layan gelagat gambar Fayel di 7 bulan


Si tukang kacau papa nya tido...bangun papa bangun...dengan mulut bising apa dia cakap ntah


Ketiduran keletihan..tetap dengan bantal peluk busuk dia..

Melalak manja menangis tipu je ni...hahahaha..trick

7 bulan badan alergik pulak...so tukar pakai QV kids...nasib la free klinik panel..huhu jimat sikit

Cheeky boy mama papa

Boss kecik papa...dalam kete mesti duk seat depan

Bila rasa nak duk belakang dia melasak..aduyai penat mama

tido mengiring sendiri berbantal kan bantal feberet

I love u bambam debot

Masih BF jugak...ala susu kurang tapi dia nak memekap manja je

Si tukang sepah ..semua benda nak masuk mulut

Dah penat main tertido sendiri...bantal pun orang besor punya..tak suka bantal kecik baby 

Susu 2 botol dalam satu masa pun boleh licin ...

Cak...bermain sendiri...

Kepenatan tak henggat

Cara tido stail sendiri..nak selesa...

Tersedar pun dengan sendiri nya...morning cepet cumill masyam..kalau bangun ceria gini maknanya dah puas tido 

Tido buai mesti jugak ada bantal peluk kesayangan

Nah hamik kawww...tetiba kepala dah tukar 90 darjah

Main main tak sedar kertas sampai terlekat kat kepala

Stail baru duk dalam kete...sibuk nak pegang gear

 Suka nak jalan gak walau tak reti jalan pun...



SEMOGA MEMBESAR DENGAN BAIK YER SAYANG...MAMA PAPA DOAKAN YANG TERBAIK...AMIN





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Mrs. Norrie said...

sikit hari lagi dia akan tolong mama dia kemaskan kain baju dlm almari...heheheh

Siti Shuhadah said...

alala..comelnye dia..semoga fayel membesar ngan sihat..:)

SURIA AMANDA said...

comel dan sgt bam bam...geram la...ntah bila dapat peluk..

aTy _faRed~ said...

Fayel comel kulit putrk melepak mcm mat saleh...:-) perangai same mcm qaleef..lasak tak reti dok diam...tidor pon skrng die sorang2 control katil..mak nye dok sipi2 jage sempadan takut jatuh..paknye ngalah tidor bawah..!!! Heheh..

eLLy said...

Fayel dah membesar bagai johan :)

Mommy_Cha said...

kemain fayel dah semakin montoks. susu sekali 2botol boleh habis? gulp! memang selera sungguh lahai anak kan? semoga fayel terus membesar dgn sihat dan menjadi anak yang soleh yer...cyg fayel :)

mrs kayrul said...

sama la macam hadif gak mimy...memang sebijik la perangai tue


katil dah macam perhiasan jer kat rumah tue coz kena tido bawah...kadang2 dia tido lasak sangat, bergolak2 sampai kepala terhantuk kat almari..menangis kejap, pastu sambung balik tido

Riri Yoorin said...

kemain lagi fayel yeee.. semangat betul negok dia. tinggi.. cepat2 besau nnt leh jalan2

ariana8733 said...

sonok tgk perkembangan fayel..sgt comel, moge terus membesar & jd anak soleh ye fayel..

aminnnnn....

mamyharraz said...

semoga fayel membesar dgn sihatnya.
cepat masa berlalukan..dah nak masuk setahun usia fayel.

♥ ROS ♥ said...

Oh fayell... Semangat... :p aunty ros xleh nk amek aura dah, dlm perut ni gegurl... Hihihi :)

Girl Girl said...

Semangat gile fayel ni.. daddy nana pon mengah je bile dukung dia. hehehe...

NeenaAnuar said...

dah besar handsome fayel nie nanti! bile nak posing mauut ngan Untie Nin nie Fayel? geramm lah tengok dia!

Google