THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 September 2012

Sorotan Majlis Perkahwinan My Kak Masni @ Manjung Perak

Akhirnya syukur my best buddies friend yang aku kenal dari opis lama since 2001 berkekalan sampai sekarang dah kahwin...lega rasanya dapat tau kak Masni nak kahwin...bukan apa..banyak sangat rintangan, pancaroba,dugaan ketika single...macam macam tohmahan dia terima...fitnah sana sini...skandal laki orang...itulah doa orang teraniaya termakbul sudah...Kak Masni amik sikap lebih berdiam diri dengan segala tohmahan...dan terbukti sudah ...bukan dengan laki orang yang dimaksudkan itu yer....suprise !!!   memang tak pernah kenal, tengok dan tahu pun sapa gerangan bakal suami nya...taraaa majlis berlangsung itu dia....hensem putih melepak bujangan youuu...untung la Kak Masni..hehe..so terlerai sudah segala kata kata fitnah..sapa yang berdosa..lu jawab la sendiri yer...

Demi kawan baik tercinta...wah tercinta kah...cinta la jugak...sapa pernah baca kisah Langkawi aku dulu...kami bercuti bersama pada tahun 2009...banyak kenangan mencuit hati....kami kenal dah lama kira geng geng bujangan la satu ketika dulu....bila dengar kak masni nak kahwin..yeayyy...gembira kemain haku..maklum la kak masni ni payah benor kalau sebut pasal kahwin...asik mengelak je...tak sedia la ..tak nak la...haishh...kalau dah jodoh ..kun fa ya kun...berjodohan juga... aii is happy for u kak masni...hepi tengok kawan kawan bahagia..kerana hepi...majlis kahwin dia kat Manjung Perak sanggup ku redah...majlis berlangsung masa merdeka raya...banyak gak jemputan kawen /open house aku tak dapat pegi kerana ke Manjung...sori ek pada yang menjemput...aku mendahulukan jemputan kak masni...mesti kena pegi...perjalanan penat satu hari takde hal janji sampai ke Manjung Perak...pehh 3 jam tu nak sampai...sanggup hokeh...Kak masni tengok sayang tai aii kat youuu tau...


Bergerak ke Manjung Perak...seawal jam 8.30 pagi dah bersiap...ngan ready Fayel lagi..excited nak ke Kak Masni kawen kan

Mak ikut...mak memang kenal Kak Masni...mak aku kemain nak tengok Kak masni naik pelamin..memang tungguu

Co Pilot anak bujang macam biasa car seat depan....ketiduran sepanjang 3 jam perjalanan

 Best duk belakang ada mak apa lagi landing bahu ke bahu la..zzzzzz

Dah sampai Manjung...nampak banner pre wedding...hamboi kemain...itu dia gerangan suami nya...suprise habis..pandai kak masni sorok tauuu 

 Ruangan wedding guest book...jom tulis

 kata kata dari adik yang dah kawen ahaksssssss....

Sessi menyerbu ke bilik pengantin...nak kepoci pengantin

Pengantin pompuan is kepoci hahahah

Pose pose....baju adalah super gojes...bukan sewa tapi tempah tailor je guna kain chiffon kosong..lawa simple tapi ada kelas...pandai nya designn

kalau dah pompuan..we are kepoci baju nikah yang tak dapat tengok.....pehhhhhhh cantik ..tempah tailor jugak..penuh mutiara...i likee..Ann dan Anis sempat tengok Kak masni nikah...

My best buddies zaman opis lama Stagno Tech Sdn Bhd 2001..memasing dah bawa haluan karier...

Pose ngan pengantin ...biasala ada anak kena hangkut join sekali masuk gambar

 Welcome to the club...oppss kak dila baju purple is coming soon...cant wait sista

Pas Fayel jap kat sesapa...nak post feeling single gak

owh kat luar Fayel kena posing depan pelamin nikah...cantik uollssss...

Nak jugak laaaaaa...meh Fayel

Pengantin lama ...hahaha 2 tahun sudahh

Pelamin bersanding di luar umah...gojesss kerusi

Mewah dengan bermacam macam kek...kakak pengantin tokeh kek yer..aku kahwin tempah akak dia la..sedapp

Belum kek kahwin lagi...nah ni dia...comell

Deko meja makan beradap di luar umah...

Centerpiece meja makan tetamu mengikut tema...

Jemput makah meh meh...Fayel kena cari sukarela sapa nak pegang hhuhuuh

Lauk pauk yang sedap..datang dari jauh belasah ar makan banyak giler..kang balik takut lapar pulak 3 jam tu nak sampai KL

Doorgift dapat 3 ..sebab kami ada 3 orang...:))

Hi Fayel...sapa dukung tu

Yer Uncle ni kawan Kak Dila..dia la rajin melayan Fayel...senang kami nak makan...Fayel pun ok je..dia memang tak kisah ngan orang...sapa pun okeh jeeeeee

 Pengantin dah ready nak togehter gether

Suami kak masni yang ditunggu ramai...heheheh semua suprise nak tengok..tamat la spekulasi salah...Ashraff milik Kak Masni


Bersanding time

ala ala pengantin memalu...

Berseri seri pengantin kita ni...lawaaa

 Makan Beradap time


Kenangan ngan pengantin dari kami bertiga...

Kat pelamin jugak...Fayel cekci la nampak pusat..Fayel dah agak melasak time tu aku tak tahan sudahh

Encik Awak join sekali bergambar...Fayel ni asik je la nengok Kak masni...ntah napa...

Fokus Fayel yang tak berkedip nengok pengantin..bye Kak Masni nak balik dah...



Sahabat lama...banyak memori bersama...Kak Dyla, me, Kak Aida..kami kawan macam adik beradik sangat rapat....owh how i miss my Stagno Tech buddies...




SELAMAT PENGANTIN BARU KAK MASNI DAN ABG ASHRAF...







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

Girl Girl said...

Lawa tul bju k.masni... teringat holiday kt lagkawi ari tu. heheh... fayel kelakar la, tgk pengantin x berkedip. cntik sgt agaknye ... hehe

masniwati rahman said...

Tq mi..mmg prasan ala2 vogeh itu. Akak pun pelik napa fayel tgk akak. Bila akak senyum ngan dia, dia tenung jer akak...hihihi

masniwati rahman said...

Memang x sangka akan kahwin umur half 3 series. Nak canang pun malu sbb akan byk kontrovesi umur yg lewat kahwin ni. Better diam jer n prepare sbb kahwin pun tak plan. Tetiba jer dlm masa 6 bln plan nak kahwin. Tapi alhamdulilah.. Hantaran 2 belah pihak, bunga pahar pink cream kat pelamin kiri kanan & bunga centerpiece atas meja katering dpt gak siap dlm masa 2 bln. 3 helain baju pengantin pun akak design sndiri. Kadang2 mcm x percaya, tpi tu my wish if kahwin nak buat yg terbaik wpun kahwin lambattttt.hehehe

Siti Shuhadah said...

baju pengantin gorjes sgt...

ana liyana said...

beriye fayel tengok pengantin pompuan..

Ann Ishak said...

baju pengantin dengan pengantin sekali kemain berseri2, tahniah kawan ku...kawin sudah kamu ;p

Softtouch [Hanim] said...

cntik pngantin...slamat pengantin baru

Google