THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 September 2012

Ada Apa Travel Beg Fayel ?


Ada apa dalam Diapers beg Fayel...beg ni la aku hangkut ke hulu ke hilir especially ke soping mall or everywhere...untuk travel sehari suntuk perjalanan saja...dah masuk berhari hari konpom lagi banyak le barang nak bawak...beg diapers ni memang sentiasa standby...senang siap terus hangkut ...laki aku adalah super cerewet kalau barang Fayel tak complete...pernah gak la Fayel berak kat taman tasik titiwangsa ..pancit air lupa bawak...baju standby takde...hamik kaw...berdesing telinga laki aku bebel...sampai ke sudah balik dalam kete citer bab tu aje la...so belajar dari pengalaman itu...siap sediakan la barang beg fayel yer...bila papa fayel kata ready siap jom jalan...aku dah tak terkial lagi...:))


(1)Standby 2 baju...baju basahan +  baju tido (2) Pampers 6 keping (3)Bip kalis air - bersih cuci lap lap setel (4) Kasut/stokin dan topi (5) Kipas bateri (6) Fayel Essential dan Toiletries (7) Container Susu FM 8oz x 4 (8) Ubat ubatan-if demam (9) Tuala dan Handkerchief (10) Food for travel (11) 2 botol susu + Thermos+ Tumbler


** ada apa yang tertinggal lagi...???? how about yours mommies...lets share :))






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Mommy_Cha said...

memang paling complete beg si kenit ni. kalau beg mikha yang hado pampers dgn wet tissue je.

kalau nak kuar jalan baru cerakau cari air ahngat, susu, baby biscuit bagai. kalau idop..non hadooo!

spiderman pon boleh bersarang dalam beg dia kuikuikuikui!

rina mazlan said...

Nak travel ke mana? Cukup ke bawak pampers 6 keping tu?

Wawa said...

takde beg travel pown...nk travel baru la mama nye ni terbongkok2 ngemas barang...haha..dasar..:p

**klu nk keluar, mst ade je lupe nak bawak...pernah sekali lupe bawak pampers, sekali naila melabur....huh!terpakse beli pampers baru...hihi..:p

♥ ROS ♥ said...

Wah bgus...detail mummy.. Ros xsmpai tahap mcm ni..hahahah

Mrs. Norrie said...

towel jgn lupa....:)

aTy _faRed~ said...

complete...:) aku selalu tengok perjalanan..kalau dekat aku bawak setakat pampers 4 keping..dan baju 2 salinan..wet tissue tu harus...dan paling penting tuala kecik aku dok pegang setiap mase since qaleef suker menyembur..!!!
kalau jalan jauh..segale2 bende aku nak hangkut..ngan tilam ngan bantal..ngan rocker kalau boleh..hahaha...

mamyharraz said...

harraz dah berumur 4 tahun ni pun masih sy buat mcmni..sentiasa stanby satu beg brg2 dia..jd senang bila nak jln je kaut je beg.senang.

mekchu said...

banyaknyaaaaa.... aku selalu main ngelat.. lepas tu mula lah gelabah.. sejak mi-cah dah drypers free, lagi lenggang kangkung.. syok wooo.. tggu turn fayel pulak..

veesakura said...

pergh! n i tot beg diaper hussein dah cukup berat.hahaha! beg hussein selalu ada baju tido,romper n tight,booties n mittens, diaper 6pcs, wet tissues, hanky-2, pacifier, changing mat, snowcap, swaddle, nailclipper, alcohol swab, buku checkup. memang sume benda ni, after pakai, terus refill sebab kalo tunggu nak kuar baru refill takut terlupa. kadang2 letak napkin sehelai. banyak kan? hihihihi

YanaHime said...

walawei! byknyer barang, hehe! ekceli mmg ikut keperluan umur bb laa sbb yana pun mcm tu jgk dulu. Nak keluar je abis satu rumah nak kena packing. Tp sekarang dh mudah sikit sbb dh besar. Yg penting2 mcm pampers, susu, sweater & baju spare sll ada. Klu pegi umah BS je bwk lebih sikit

Google