THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 September 2012

Mencuba Kaedah Homeopathi Untuk Fayel

Fayel dah batuk lebih kurang seminggu...memula awal batuk terus je gi klinik ..tak nak berlengah...risau...walaupun time tu batuk dia tak teruk sangat...Fayel tak demam, selsema pun takde...cuma dia batuk hokhok...aku risau penyakit sekarang kan banyak...bronchitis, phenomunia, batuk kokol...nauzubillah minta dijauhkan semua tu...doc cakap paru paru dia ok so tak perlu amik NEB...just bagi ubat cair kahak je...ngan ubat batuk serbuk Singulair.....was was nak bagi sebab masih bawa 2 tahun...tawakal bismillah nak bagi baik kan...oklah dia makan hilang kejap batuk...bagi makan dalam 2 hari je pastu stop...tak nak berterusan bergantung...

Bila dah ok....lega sikit...tup tup tetiba malam batuk berhokhok balik ngan bunyi wheezing..minum susu muntah balik.....aduyai...kesian tido tak selesa...makan pun dah tak berapa selera...takkan nak bergantung ubat lagi...kesudahannya aku baca feedback pasal kaedah perubatan homeopathy...teringat ramai mommy blogger yang dah cuba kaedah homeopathy...berusaha ke sini pulak la...mana yang baik untuk anak...boleh baca di blog LOVEAQSHA dan SAFFIYA OSMAN..bukan la selama ni aku menidakkan perubatan Homeopathy....aku kan ada kemudahan klinik panel..jadi memang memudahkan ke mana klinik...jadi jimat sikit disitu..sebab FOC huhuhu dan kebetulan aku memang ada satu klinik yang serasi....nak anak baik tak leh berkira huhuhu...aku jujur ni....yerla betul..kadang check poket nengok ongkos..mujur la aku ada klinik panel..

Homeopathy pulak .aku risau kalau Homeopathy ni mahal..dengar sana sini mahal ....apapun pengajaran nya jangan duk dengar tapi tak pegi..pegi sendiri baru tau...yer semalam aku amik halfday nak bawa Fayel gi klinik homeopathi...aku duk KL aku pilih Pusat Perubatan Homeopathi area Kg Baru...ni pun rekomen dari Shazura LOVEAQSHA  .cari punya cari pusing punya pusing akhirnya jumpa...nah memang tersorok gak tempat nya...petunjuk memang senang belakang masjid je.ada deretan kedai..terpampang signboard PUSAT PERUBATAN HOMEOPATHY...masuk je orang tak ramai..suasana macam klinik la..jakun aku jap sebab tak pernah tau kaedah homeopathi kan...dah ada anak baru tau...sekejap pastu nama panggil masuk..nama doktor tu Dr Tajudin..orang nya lembut..orang utara...dia check lidah..paru paru...semua ok..Fayel batuk berkahak tersekat kat leher..sebab tu dia batuk..selsema demam semua takde...Alhamdulillah..doc cakap makan ubat air ikut aturan nanti lendir kahak akan kuar ikut najis...Insya Allah aku dah berusaha yang terbaik untuk Fayel....semoga cepat sembuh duhai anak ku sayang...



Fayel muka tak sihat...asik batuk je...kesudahnya aku half day semalam...

Pusing memusing cari mencari pusat homeopathi..pehhhhh tengok alamat macam senang...tapi tak jumpe jumpe

Akhirnya jumpa jugak setelah tidak malu untuk bertanya orang...rupanya kat belakang masjid je...cuma tak perasan sebab dia masuk lorong kecik...

Masa rawatan yang agak fleksibel...ooo rupanya sampai kul 7 petang...

Fayel berkepit ngan papa nya...tak leh berenggang la kalau dah kepit

Ruang daftar yang cool..rileks je

Ruang menunggu...sempat anak beranak tu tengok astro 

Doktor merawat...Dr Tajudin Abdullah...doktor yang baik ....softspoken..rasa tenang je jumpa

Setel dah jumpa doktor..Mengkepit lagi ngan papa nya...

Ubat ubat untuk batuk Fayel...Fayel baby lagi dia galakkan bagi jenis air...ikut aturan a, b dan no.2

memula makan ubat minum a dan b serentak sampai habis ...ubat kena habiskan yer

dah habis nanti baru mulakan dengan langkah no.2..kos 3 ubat RM30 sahaja...Insya Allah semoga sembuh anakanda ku..



Pusat Perkhidmatan Homeopathy
No.87B, Jalan Raja Abdullah
Kg. Baru, 50300 Kuala Lumpur.
No.tel: 03-2692 0125







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

m@m@yAyA said...

Akk camne lps fayel mkn ubat tue?bila dia yak2 ada kua lendir x?
insyallah akk da berusaha moga ada perubahan..
nie adelia plak kna selsema jangkit dari zura,ingat nak bwk jugakla jmp doc kesayangan adelia tue..
bila ank da serasi ngan satu ubat tue rasa syang nak tukar tmpt lain..
moga fayel cepat sembuh yer sayang~

♥ ROS ♥ said...

Tq for info k... Nnt ros nk try la.. Bukan apa, tkut gak kimia dlm badan tlampau byk duk mkn ubt hospital :)

Mommy_Cha said...

nak terai jugakk!!!! wajib ku erai..nak google shah alam pulak!!!! harap fayel twin mikha cepat sembuh! cyggg fayel!!!!

TiNie said...

InsyaAllah..mudah2an batuk fayel sembuh. Risau btul kn if anak sakit.

Girl Girl said...

So fayel cane skrg mimi? Risau kan bile anak sakit..... dgn kite2 kot rse sakitnye, kan?

Ina Khairina said...

alololo siannya fayel....semoga ubat homeopathy ni serasi dgn fayel,cpt sembuh ye dak hensem

mekchu said...

teringat pulak aku gi homeopathy kat kg baru sbb susah nak ngandung dulu.. x silap dr.hamid arshad.. cenggitu lah rupa klinik nya..

fayel bam-bam, get well soon ok... muahhhhh

Mrs. Norrie said...

pernah dgr tapi tak pernah pergi...biasa klu anak aku batuk teruk sgt memang aku sapu minyak jerslin tuh jer, kat dada, tapak kaki dan ubun2 dia...then bila muntah kahak abis keluar

Google