THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 September 2012

Gaya Tudung "Wrap" @ Bandage Kepala...ngeh ngeh

Maaf lambat hapdate...huhuhu sejak bertudung..ramai pulak yang tegur stail tudung aku gayakan...serius to say aku bukan bertudung kerana fesyen ...kerana lillahitaala...Insya Allah masih bertatih perlahan lahan untuk menutupi keseluruhan.....tudung pun tak tutup dada lagi...huhuhu...mak mengaku hokeh......yer aku akui masih belum sempurna lagi dari segi sepenuhnya penutupan aurat ni...aku pohon jangan la terlalu menghukum kita sesama manusia ni...aku tak sempurna...

Ni nak cakap pasal tudung wrap @ bandage kepala laki aku panggil..hehehe memula sentap gak dia panggil macam bandage tapi lelama tengok haaah la sama ...hehehe...ramai gak yang tanya..stail gini..camana nak pakai ...memang satu ke...camana leh senget...hehehe...nak buat tutorial aku memang tak kose la...aku memang suka pakai tudung syria...tudung berawning tebing, shawl aku tak berapa...lagi lagi yang corak lagi la aku tak kenan..hishh mata memang tak universal ...hahaha...aku suka color plain dan kosong...kebetulan dulu aku kan bisnes tudung...adalah sikit aku simpan serba sedikit serba satu color untuk diri sendiri..dengan harapan satu hari nanti dibuka kan hati bertudung...

Dan sekarang sudah bertudung maka aku geledah almari cari semula tudung tudung yang tersimpan tak pernah pakai..simpan aje terperap..yer sudah ku pakai...Alhamdulillah...memang banyak jugak anak tudung bercolor aku kumpul untuk diri sendiri...memula pakai style biasa macam orang lain gak...tudung wrap ni inspired by kawan aku gak...Safuralifestyleshop..sapa pernah beli tudung ngan dia kat the curve street tau la pesen tudung dia camana....dari sesaja cuba gaya ni...aku terminat lakk...ngeh ngeh...rasa lain dari yang lain...aku kan suka lain dari lain..hhuhuhu..dan nampak stailo...tak bermakna dah bertudung ni tak stailo...wahh bajet stailo la...kah kah...yes opcos...aku suka nampak stailo...terpulang la apa orang nak cakap...bajet ke...perasan ke...yang penting penampilan diri kena jaga beb....sopan dan tak over ..lebih lebih lagi dah tutup aurat ni..silap salah sikit zarah kuman orang nampak aje...mula la kena kritik...matik laaaaaaa gini..so jejaga cik senah ada yang memeghati...larikkkkk

Okeh okeh sambung...ada yang tanya cara pakai...owh senang aje...nak tiru pun tak salah...bukan kena bayor pun..bukan copycat pun...ini adalah gabungan dari 2 anak tudung...memula pakai anak tudung pertama then anak kedua tu senget kan aje la...psatu sarung outer luar....nah ikut aje kepadanan baju yang sesuai...macam aku suka main main color..color block konon...puii...so aku tak kisah la color tak match ke hapa...janji colorfull rainbow...so far semakin selesa dengan gaya tudung wrap ni...comfortable...tak panas pun...sebab anak tudung pun dari jenis kain cotton...as long am selesa...okey la tuuuuuu....so sudah puas hati dengan explanation ku?? ala tudung murah je kot...tudung syria tak mahal..anak tudung pun RM4..kalau pandai cari 3 for RM10...beli satu set outer baru RM10-RM20...mampu milik uolls...dan kebetulan aku memang suka stail syria...so inilah gaya tudung wrap @ bandage ku...ngeeeeeeeee







ENTRY INI ADALAH BERDASARKAN PERTANYAAN ORANG...BUKAN MENGADA GEDIK NAK MENAYANG GAYA KONON STAILO ITEWWWWWWWW..HEW HEWWW




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

imhana said...

cantik mimy bertudung ni tau.dah mmg orgnya cantik...nanti nak try jugak...

nUR_rOsALiNdA said...

Doakan aku mengikuti jejak mu juge ye..AMIN!!~

Ann Ishak said...

ko buatlah yang lagi banyak kaler tu, ala2 pelangi gitewww

♥ ROS ♥ said...

Seriusly mmg match stail ni dgn akk :) pelan2 tatih xpe kak... :)

Siti Shuhadah said...

cun sgt !!

Gieyana said...

Sweet..:-)

Eri-chan said...

aku macam tak sanggup nak wrap lagi.. heheh

mrs kayrul said...

kayrul ada satu anak tudung mcm tue tapi x pernah pakai takut nampak tembam..hehehehe

Jen Jen Izaicun said...

this style sesuai ngan akak... sy pun tak penah try lagik style camtu...

Mrs. Norrie said...

apsal aku try pakai aku rasa cam muka aku kembang semangkuk jer...hehehehe..ke aku tak pandai pakai camnih

Google