THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 September 2010

Siri Ke-2 Bersambung - Stranger To Fiance

Siri ke-2 kisah chenta novel tak laku bersambung...uhuhuh...kesah ke nak baca?? ada aku kesah...pedulikk la aku ...tak kose aku nak layan mulut orang mengata ni...yang penting bagi aku adalah kisah aku paparkan untuk memori bersama Encik Awak ...

Yang tetiba baca kisah siri ke-2 ni...memang tak tau starter citer ni sila baca semula siri 1 disini http://nurmimy.blogspot.com/2010/08/stranger-to-fiance-siri-1drama-siri.html ... selepas kes chatting dah sudehhh..kisah baru pulakk..kes telepon pulak...tiba masa nya nak dengar  suara memasing...ehh nanti dulu...memula sms dulu...asik la sms ....tak leh tinggal la hp...setiap masa nak sms...ntah apa aku sembang pun tak tau...ala standard ar baru nak kenal diri memasing...ayat ayat chenta tak de keyyy...ayat biasa saja yang skema giler...kah kah...sampai dia teman kan aku buat kuih raya pun sms...eh terimbas pulak...huuhhu...sampai kesudah biskut raya siap...orang yg teman sms pun dapat upah la kann...sebekas biskut raya...


Selepas penat asik nak menekan button sms je..penat okeh jari jemari.....sampai tak tau dah nak report apa...padan muka aku...aku juga yang tak kasi tepon...hahaha...nak jadikan cerita calling pulak....masa tu Encik Awak outstation kat Johor...cam biasa kitaorang sms la selagi boleh sampai la ke tengah malam...pastu tetiba dalam sms tu berbunyi...jam time tu kul 1.30 pagi

"Awak..boleh tak saya nak tepon awak sekarang..itupun kalau boleh..saya tak paksa kalau tak bersedia"

pehhhhhhh...ko ingat apa perasaan aku..tetiba keriangan terkujat sumer ada...bunga bunga riang pun ada...tetiba baru nak riang..hp aku pulak kong tak bateri...hanginnnnnn....alamak sure dia ingat aku tak bagi ni...aku terus cari charger...tgh charge tu terus on hp batt...ada kuar sms ...dah aku agak...

"oh takpelah saya faham mungkin awak tak ready lagi nak bercakap ngan saya"

Oh tidakkkk...harus aku sms balik...ko ingat aku nak biarkan je ego aku...

"Sorry awak..bateri hp kong..call la sekarang yer"... ecehhhhhhhhh tak koseeeeeeee

Dan tetiba di pagi yang hening bunyi la panggilan pertama dari Encik Awak...hihihi....sembang nya sembang..gayut pun dah macam monyet...talian berakhir jam 5.30 pagi...wowwwww...giler lama !!! aku terus sambung sahur...eheh...start dari tu...tak main la sms....baik cakap tepon je lagi bagus...hahaha...tengok aku yang lebehhhhhhh.....mulai dari bercakap tepon...hidup aku tak sunyi lagi maklum la..setiap masa ada je orang call..dulu hp aku merata je...tak de sapa call kann...hahaha...

Bila dah dengar suara nak jumpa la pulak....adehhhhhhh bikin problemo pulakk...cuak okehh kawan ngan stranger ni ...dah la ko tak kenal muka...apatah lagi sapa ntah orang tu pun ko tak tau...series beb...aku gamble...layannnn...sebab stranger dia tu la aku nak kenal sapa dia ni...sebab karakter dia ada yang membuatkan aku suka...dan aku tau dia nak kenal aku sure dia suka aku ...hehehe..giler perasannnn...dah la muka tak kenal lagii....Encik Awak pun satu hal..time ni payah benor nak bagi gambar..asal mintak jee..tak hensemmm...nyampahhhhhh...bagi je bukan aku nak jual gambar dia pun...tak bagi wehh...sampai la aku ugut dia suh bagi gambar kalau tak jangan kawan...baru la dia emaill...jeng jeng...hehe...masa nak buka email tu aku berselawat..siap tutup mata...berdebar!!!!!....dannn gambarnya...eklusipp lagii...takpernah aku papar di mana mana entry sebelum ni...atas keizinan tuan badan encik awak...aku publish..


** haloo saya mat bunga...huhuuh..i love bunga...kah kah ..tak boleh blah akuuuuuuu

Korang ingat apa pandangan aku?? sejujur jujurnya..aku suka Encik Awak...auwww berani mati mengaku...sebab aku suka dia bkn sebab gambar ke hapa..tapi sebab karakter yang dia tonjolkan semasa tak kenal muka lagi aku dah suka...tapi aku ego kena jual mahal sikit...opss...lepas dia bagi gambar..adalah wajib aku tunjuk pada Mak aku...ada unsur unsur memohon restu nampak...padahall..haha...Mak aku ok je..siap tanya Boipren baru ke?? eh eh takkk...cepat je mulut ko cakap tak kan..dalam hati?? (iyer iyer)...gatal!!!

Lepas kes gambar kes nak jumpa pulakkk...alahaiii..memacam hal la budak 2 orang ni punya citer...ada je hal nya...ok ni pun kes kena paksa...Encik Awak yang kengkonon pemalu tak berani nak jumpa aku..segan kata nya banyak kekurangan...ek elehhh..pang baru tau...mengelabah je bunyikk...ahhh aku cabar la...keje aku asik ugut orang je kan...tak baekkk tul

"kalau awak betul nak kenal n kawan ngan saya ...beranikan diri kita jumpa berbuka puasa sesama hari khamis ni.."


Sudah diizin kan Allah pertemuan kitaorang berdua...memang Encik Awak datang hari yang di janjikan...awal ko dia datang...aku lak lambat turun...bzz skit kononnya...tapi aku cuakk ...Encik Awak datang tunggu kat lobi menara ni...dup dap dup dappp...deborrr wehh semacam...dan cari duk cari takde...tetiba dengar suara slow tegur aku "Assalamualaikum"...ddengan gaya memalu kucing...aku?? tak kose nak cover malu..aku jawab salam pastu terus je cakap..."eh cepat la dah lambat nak buka pose ni"...buka di mana di SECRET RECIPE BANGSAR SOUTH



Berbuka pose kali ke-2 kemain dah rapat kannn....opss blur gegara dulu nak sorok punya pasalll...hehe











p/s : agak agak korang nak sambungan lagi ke?? or cukup je sampai sini...citer approach tak de lagi..perlu ke citer??















9 comments:

Emynz said...

haloo saya mat bunga...huhuuh..i love bunga...---> lol mcm setan.

cik xxx said...

weh mimy,
sengih sengih aku baca entry ko. nak lagi nak lagi.

kalau ko wat novel aku rasa aku nak beli lah.. semuga bahagia ke hujung nyawa.

ni tunang tak marah ke expose kisah chenta korang nih?

Megat said...

suka ati dia jerr.pandai nyee reka ayt2 pelik yeeee...
alaa klu marah kan dah tentu menagis punyeeee.... nak wak cam nerr kena laa ikut jerr klu tak teriak cam baby baru lahir lak hahahahhah

Eri-chan said...

wah megat membalas..iyer dah kenal sepenuhnya ke kor dorg ni ek? sila sambung citer semua even aku selalu je di update hihi

noradzlina.kamdani said...

perghhh best gak baca n3 yg nih

DedOllY said...

sweet sgttt!!!!!! hehehe...sambung la lg.

POSH76 said...

Aku lak yang sengih sorang2 baca citer ko ni..bess hehe

Ann Ishak said...

megat...ko mmg mamat bunga ker?!!!muahahahaha
comel gambo ko dengan bunga tuh

ogy said...

megat klo aku tunjuk kt norman gmbar bunga ko sure kene kutuk ni.......wakakakkaka muka cute lak tue.....nk tackle limy nyer pasal mat bunga pun mat bunga lar

Google