THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 September 2010

Sibuk Nak Baju Kaftan Gak Ikut Trend

Sekarang ni dah jadi trend kan kaftan moden ala ala jubah jadi baju raya...dulu kaftan buat pakai tido je...haha..aku panggil baju kelawar je...skrang ngan trend agak melampau harga pun makin menjadik jadik...yer sudah semestinya....aku pun ada sehelai kaftan color coklat...itupun sebab aku beli untuk adik aku konvo UITM bulan Mei yang dah lepas.....kena seiring tema pulak nak bercolor coklat...adeh...dah macam segerombolan sekeluarga ke annual dinner pulak...layan kan aje la request si Ekin...kang sentap lakk...

 Sefamilia Coklat...

Cari punya cari...aku plan nak pakai seluar je..tapi mak aku tak kasi...dia suh sopan sikit...macam aku lak nak amik konvo...aku pun malam sebelum hari konvo tu pegi la uptown danau kota...plan nak cari dress labuh...tapi tak jumpa pulak color coklat...tetiba ternampak satu kaftan moden ala2 gedevassssssss....aku plaing minat material kain lycra cotton...nice beb...pastu ada manik2 kat depan..tp tak de pulak kaler cekelat...aku pilih yang cecorak cekelat ni...lawa tak lawa...amik je..dah la badan limited edition...tak jumpa size hampesssssss..dan harga offer time tu adalah RM100...tawar dapat less RM90 jeeeeeeeeeee...time tu mahal la bagi aku...tapiiiiiiiiiiiiii

 sopan la sangattt..jarang kemainnnnnn



 Tapii tapiii...itu harga 4 bulan yang lalu...time tu rasa gegel gak la nak hulur ...dah la just jual tapak pasar je..tapi harga gitu...nowww aku pegi balik danau kota dan jumpa baju yang sama aku pakai...saling tak tumpah...memang sama...harga nya dah jadik RM180...hahhhh!!!!!!!..giler cepat naikk...dasat tul penangan kaftan...mentang2 la tengah hawtt trenddd...gi soping mall merata jual kaftan..range harga jangan cakap la...around 200++..mak aihhhhh....memandangkan aku pun pestime in life baru pakai sekali je ..kira bau kedai pun tak habiss lagii...maka aku isytiharkan kaftan ulang tayang ini jugak akan menjadi baju raya aku untuk raya ke baper ek?? takpe raya sebulan..

Walaupunnnnnnnnnnnnn sure aku nampak double trouble...ada aku kesah..?? sebuk gak nak ikut trend tu...hahaha...tak kose...!!!!!








9 comments:

-NiD's- said...

chantiklaaa...peduLik jaa doble trable janji hati snang n blew bepesen ...ehehehhehe

Iena said...

aku tingin gak nok... tp achik x bagi. dia ckp cam baju kelawar nak bawak tido jerk. sungguh x up to date laki mak nok oi...

Eri-chan said...

haha..aku tgk kat ka4 rm250 nok..berkenan gak tapi takpelah...aku tetap berbaju kurung pahang di pagi raya..hehe

Shu Shinju said...

wah...cantikla kak mimy... shu da beli 1.. peduli ape ngan double trouble tu.... kalau org ckp..jawab jer..ade ku kesah kan !!!!

noradzlina.kamdani said...

mimy, ko ni pandai bergaya...xkesah le pe org nk ckp janji ko hepi n selesa dgn gaya ko itu...

Mimie Hamdan said...

salam...
blogwalking dan jumpa ur blog... wah, panggilan nama kita sama lah... tp ejaan ajer lain... hehehe... btw, u r so daring okay... mak tak brani pki... huhu... **w/pun dlm hati meronta2** hahahaha.... u look gorgeous babe! ur self confidence bring out ur inner beauty... no worries what other ppl want to say... yg penting kita ENJOY! hehehe... come check out my blog oso kay... :D
salam perkenalan
-mimie-

Ann Ishak said...

baju kelawar aka baju tidurrrr...santek babe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

baju nie la aku cari masa g bandong hari tue..xjumpa lak nok..mak soka..walaupun laki mak kata cam rama2 jerk..mak fedulik apo...

POSH76 said...

beb lawala kaftan tu...hang pakai apa pun lawalaa hehe

Google