THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 September 2010

Pegi Melaka Harus Pekena Ikan Bakar

Ramai yang tahu kot dan memang tau kot Melaka memang top ngan medan ikan bakar...sebut je Alai, Sekam, Umbai...pehhhhhhh dah la seafood fresh..murah lak tuuuuuuuuuuu...dan aku jugakkk nak memang nak makan sefamily ikan bakar...rugi wehh...kalau tak pegi...padahal tak tau jalan...memang la signboard ada..tapi tak reti la nak merayap tempat orang memalam buta..dah la pompuan sumer...menakutkan jugak la jalan memalam...konfiden level memg low la....nasib pakcik beca tu cakap kalau nak dekat ngan bandar hilir gi kat ujong pasir nanti ada lalu muara sg duyung...situ la dekat sikit..pastu direction senang...tima kasih pakcik..direction mu memang leh pakai...senang sgt nak jumpa... 


Masa nak lalu laluan muara tu agak takut la..mencabarrrrrrrr sanubari ku gak la...kiri kanan sungai..dah la gelap tak de lampu...berselawat tak henti aku...hujung dunia baru lah jumpa pot nya...maka bermakan la kami semua di MUARA SG DUYUNG....oklah janji makan seafood..at least bila datang melaka tu org tanya tak makan seafood ke?? makan tauuu...



ok tersengeh kerang aku dah sampai pot nya...apa tak nya...nak harungi laluan memang berliku..gelap malam tulllll


hamboii 2 orang ni dressing macam nak pi mana je...dira lagi giler kentang...ngan baju penuh labuci dada...hihihi...ekin pun sama je 2 kali 5...aku jugakkk sempoi...haha yg benor baju tak bawa banyak...lagi banyak bunyii komplen baju orang...


berselera semua makan yerrrrrrrr....sotong goreng tepung terbaekkk..udang sweet sour pun terbaekk jugakk...bestt rasa kemanisan udang segar..tapiii melaka nya style makan nasi lemak ekk


makan makan yer...pastu gemuk jgn komplen yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


dira adalah pemakan nasi lemak tegar....malam tu je dia santap 4 bungkus nasi lemak...oh adikkkkk...ko jgn gemuk macam kak ngah ko sudah.....nyesalllll


ekin si keding kurus yang kuat makan...adik aku sorang ni memang body cantekkkk..dia tak diet okehh..memang semulajadi keding..dia nak gain weight tak berhasil..kesiannn!!!..takpelah bagus jugak tak la membazir mak masak..sebab semua ko balun ..dah la nasi selonggok...malam tu dia makan nasi lemak geng ngan dira 4 bungkus gak...adehh korangggggggggggggggggg


Alhamdulillah hasil santapan habesssssssssss...tapi Ikan Pari Bakar tak gak sampai sampai dah la perut kenyang ...sapa nak makan??????? lambat nya bakar oiiiiiii...


dan sekali lagi mak aku banjer makan yeayyyyyyyy...tak mahal ek makan sini..oklah semua total dalam RM84 (5 menu : sotong goreng tepung, udang sweet sour, ikan pari bakar, kailan ikan masin, otak otak, tauhu bakar)...murahh ke untuk 5 kepala dewasa 2 kanak kanak ?? dah ar tuu memasing lepas makan muka ngantukkkkkk je kannnnnnn...haihh...tengok ar mak tu...dah la mak jom balik...











10 comments:

-NiD's- said...

fuh saheh nasik lemak tuh sedap..sampai adik-adik akak santap sorang 4bungkuih.....ehehhe

lydzar said...

singgah tinggal komen :)

i ke melaka tak pernah dapat santap ikan bakar kt sana..huhu

Eri-chan said...

aku melaka dan mcm rumah no2 lak..asal pergi umah adik, mesti mkn ikan bakar..tu RM84 murahla beb..pergi umbai beb pasni...aku nak try mkn lagi kat sana sebab byk naa restorannya..semua kena cuba..hehe

Shu Shinju said...

udang tu nampak best...tp now, shu xleh mkn udang...huhu...

Kyuubi_85 said...

wah sedap korang mkn ye.. nanti dpt g sana aku pun nak merasa ikan bakar ni :)

Mia-Ina said...

tu dia smpai 4 bungkus hbs nasi lemak...sedap tue bunyinya kak

kella said...

adeh... tettiba perut ku jadi lapa giler.. tetengah malam lapa plka.

Ann Ishak said...

jom pegi melaka - makan ikan bakar...sape nak jadi organizer?!!!

POSH76 said...

seafood kat melaka mmg bess murah pun murah untungnyer kalu body tak naik makan bnyk mana pun hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

perhhhhhhhhhhhhhhh ikan bakar terbaik nok.....

Google