THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 September 2010

Balik Kampung Mesti Servis Kete...

Mood raya dah tiba ni...semua benda dah checked done belum?? baju, kasut, kuih raya, langsir, segala benda la...semua nak baru....konpom duit pun baru..huhu.... esok hari khamis aku nak balik kg parents aku...mak abah aku orang Muar, Johor....so melawat mak sedara, nenek aku kat sana le....huhu..tahun last beraya as bujangs...maka aku nak berpuas puas vogue the vass gedik single mingle ni...ehehhe..tahun depan memang sah konpom kena raya Terengganu...sebab kena ikut Encik Awak...tengok awal awal dah deal kan..hehe...advance tull....

Balik kg tu kena pastikan perjalanan selamat maka kenala membuat pelaburan menservis kereta....sangat penting okkk.. ..pastikan enjin kereta, tayar tak bermasalah..macam aku ni ...sangat la penting nk kena check sumer...maklum la kereta dah berumur 7 tahun...dah jadi hak milik sendiri pun....hhuhu yeszzaa bukan hak milik bank...dan kete aku ni minta dimanjakan macam tuannya gak...selalu yang servis kete ni Encik Awak..setiap sebulan sekali dia yang tolong check minyak hitam apa yang patut...jimat banyakk wehhh...tapi since dah hak milik sendiri..hutang ngan bank pun dah tak payah bayorrr ni aku spend sikit duit ke PROTON SERVIS...nak pakai pun banyak kali kan...Alhamdulillah 7 tahun ni sangat berjasa dan berguna dan tak byk masalah...sayang sangat tauuuuuuuuu...takpelah darling walau kamu tak sehebat kete mewah jenama lain...tapi tuan ko ni tetap sayang kamu...kamu la segalanya buat tuan kamu...thanks darling!!!



Memang lama aku tak hantor kat PROTON SERVIS..hehe nak jimat nya pasal...memula pakai kete dalam setahun memang setia la..tapi servis proton kan mahal...beralih ke arah penjimatan..pakai kete kena pandai jimat koo...tak jimat botak kepala...memacam yang dia nak...ngan road tax la..ada benda nak kena ganti...dan sekarang komitmen nak bayor monthly dah takde ..aku hantor balik ke PROTON SERVIS..kan ke nak balik kg ni...jauh beribu batu...tak pe mahal sikit janji perfecto...kalah aku nokk servis nya...kemain lagi ....

 tu dia darling tengah menunggu masa untuk digodek dalaman nya...sian dia kena berpanas dulu..sabar ek darlinggg


 checked!! senarai checkup darling...alamak no.18 tu..penatnya nk tunggu


eh lelaki ini ada?? eheh mesti kena ada..cita cita nak jadi pomen tak jadi...huhuhu...dpt tgk je la


ok darling dah kena angkat naik atas...bersedia yer darling untuk di godek....dont worry ok semua selamat


ok dah siap membayornya.....adehhhhhhh kos nya hmmmmmmmmm kalah rawatan SPA aku tauwww..takpelah demi darling tersayang selamat....aku rela tak berSPA...eh blur !!cuba teka?? ehhe nak hadiah tak??









4 comments:

Shu Shinju said...

371 or 714...

Liyanaroxx said...

RM 217.50...ahaks!

ratusiput said...

drive safely k nok..slamat ari raye.. :)

Ann Ishak said...

takpe nokkk...puas ati
pasal hargenye tu...yang pasti lagi mahal dari aku muahahahah
aku kan mmg hantar dkt proton jer...biar mahal asalkan berqualitiii

Google