THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 September 2010

Tayang Baju Raya di Tahun 2010...huhu

Masa untuk menayang baju baju ku...huhuhu....uwekk ada aku kesahhh ....tahun ni baju raya aku cukup untuk sampai raya ke -3 ..nasib tak 30 helai kan almaklumlah raya kan sebulan bersamaan 30 hari...lebammmmm...nasib tak de ulang tayang...kebetulan last minit ada 2 helai baju kurung dapat disiapkan sebelum raya..yahooooo...leh pakai untuk raya...kalau tak sure aku ulang tayang baju raya yang dah aku pakai before raya..kengkonon nak pakai untuk raya tapi atas sebab tidak kesabaran melampau...sebelum raya aku dah pakai...dan yang pasti tak la sevogue the vass pun....raya ni tahun berjimat...fokus ke baju yang gedevass hari kawen nanti...itu baru gempak...kan kan jonet kan kan kan

Raya Pertama - Kain ni murah sajo..kain sari ..atas sebab mengikut tema DARK GREY sedondon...dan kain ni di hantar khas terbang jauh nun ke Pantai Timur..mana lagi ..Tganu Kiteee la...dan telah dibiayai sepenuhnya kos upah menjahit oleh Encik Awak selaku Tunang aku...eleh bukan mahal pun belah sana...boleh la bayorrr kannnnnnnn....huuhhu..dan baju ini ada kesahhhhh....baju ni lama sangat aku hantar...rasa bulan 5 kot..pastuaku silap bagi contoh baju lama ..dan baju tu memng kecik...aku pun dah tak muat....dah siap aku try baju ni memang tak muat...ahh gawattt!! mana aku nk cari last minit baju color dark grey...dah la badan besor beli siap tak de size...hmmmmmmm...aku peram labu till raya...sebab masa pose tu aku tak sehat..asik sakit je..dah la asik muntah...tu yg tak makan...di hari raya leh muat...wah!!!!!!!!..aku timbang turun 3kg beb...patut la leh pakai walupun tahan napas..tp aku takut pas raya takleh makan je ni...hadoiiiiiii

1 Syawal
 Fokus dari jarak dekat material kain sari..plain sajo...simple ajeee



Raya Kedua - Ini kira nya baju standby untuk tema dark grey...akhirnya jadi baju raya kedua ..tapi raya di rumah saja..kena tinggal...kesiannnnnnnn....punyalah aku blow rambut cantek cantek....duk umah saja...ini kain cotton beli kat Nagoya saja...semeter RM8 hengget x 4m ...murah saja...aku tak beli kain mahal punn!!..plan baju ni buat baju harian gi keje...tapi tailor baik hati nak duit raya siap cepat lak baju ni before raya...ok rembat sajo...janji baru..bukan ulang tayang...ngeeeeeeeeee

2 Syawal





Raya Ketiga -baju yang disiap kan tailor awal jugakkkk...okla raya ketiga pun tak de ulang tayang..huhuh..ini baju keje harian gak..tapi aku rasmikan di hari raya...pun jadi standby untuk tema pagi raya...sebab ada sikit color grey...kain cotton...murah jugakk..ni lagi murah...beli Jalan Tar...harga RM25...pehhh masa beli berebut rebut.....aku berkenan corak ni sebab ada bunga kaki...lain dari yang biasa jual lambak lambak tu...sebab tak pandai pilih corak lebih kurang ajer....dapat terus tak lepas....

3 Syawal


Itulah alkisahnya baju raya tahun ni...semua kain kain murah..simple saja...eheh...takpe tahun depan aku melaram beli mahal mahal...komitmen dah tak terikat sudah tahun depan.habislah Encik Awak aku pawww....tahun ni takleh berjimat selagi boleh...fokus fokus fokus....tak kisah la murah ke mahal janji ada baju baru di hari raya...yer dakk..dan yang penting si pemakai nya  di atas ...ehem ehem....pakai murah tetap canteksssssssssss...anggun gitew..auwwwwwwwwww ku hanya memuji. diriku....muntah?? opssss tak der hall...hikssssss










11 comments:

Iena said...

tiga2 sekaler jer nok... mmg tgh giler kelabu ker??? k2... aku faham... aku dah standbykan pon kaler kelabu utk wedd ko nanti. heheee

POSH76 said...

murah or mahal tak penting bila hang pakai jer nampak lawa....aku tak pernah terai kaler grey hehe

Shu Shinju said...

cantik2 baju raya semua.. shu xde lg baju kaler grey...

baju kawen nanti grey gak ke kak?

Emynz said...

aku soookah ah baju dark greey ko tu.cam kewl.

ratusiput said...

wah ko sme tema grey ek nok...cun2...cam pompuan melayu terakhir..ehehe...3 pasang baju...byk.. :)

-NiD's- said...

wah....kakmimi banyak baju raya...cecantik lak tuh....
psttt, kak nak habaq nie..nida bekeNan baju akak yg bUnga - bunga tanah putih tuh...lawa snGt...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah kelabu taik hanjeng pilihan qalbu kan....cun nok...menjeles haku....harga bukan penting nok..yang penting mantop meletop...

RedLife2Love said...

suka baju sari tuh.. cantek la..

Emmy said...

suka la baju bunga kelabu kuning tu. santekkk....

Ann Ishak said...

mood kelabu ko tahun ni yer

kella said...

amboi.. da vast...
sekata je kaler ko tahun ni kan... tapi menarik tertarik.. :D

Google