THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 September 2010

Kesah nya Hari Raya Pertama 1431 (2010)

Haloooooo...sudah kembali bercuti ke semua...yer yang pasti aku hari ni baru lah start keje..setelah beraya sakan...sakan la sangat....aku menunggu dedaun emas berguguran beberapi hari je lagi ni...tahap dah kelemasan tak henggat ni...macam macam hal lak jadi time raya ni..apapun dugaan.....nanti ar citer apa kes..sekarang ni bulan raya lagi..jadik nak citer hal raya je...dimulakan dengan kisah raya pertama...1 syawal...

Seperti selalu dari kecik sampai la sekarang memang tetiap tahun aku sefamily balik kampung keluarga mak n abah aku kat MUAR, JOHOR.....kitaorang orang muoooooo...hehehe..sonang je...tak yah gegaduh...nak pikir balik mana...pagi raya umah tok belah mak aku..ptg atau esoknya gi beraya umah tok abah aku...dan paling best kampung ada lah sebelah menyebelah...mak aku kg serom no.1...abah aku kg serom no.2.... naik basikal pun sampai beb...tapi aku naik keta la...huhu tak kose aku nak mengayuh...mak aku citer dulu majlis kahwin mak aku pihak laki bertandang jalan kaki ke rumah pengantin pompuan...wowwwwwwww cayalahhhhhhhh...

Seperti biasa acara 1 Syawal dimulakan dengan bangun pagi...err pagi la sangat aku ni..haha tahun ni aku tak dapek solat sunat Aidilfitri...sebab bendera merah melanda...kena last pose lak tu...cessssssss...geramm grrr...tak best la tak dapat solat sunat pagi raya..lain je rasa..takpe aku aku tak kelam kabut...aku biarkan budak2 gi mandi dulu..lepas kan diorang sebuk nak ikut gi surau...nak kutip duit raya..bila semua dah pegi surau...baru lah aku sibuk mandi..makan dulu juadah hebat sebelum diorang serbu kang...tak menang tangan aku...ngan nak basuh pinggan, buat air hapa semua nya laaaaaaa...lepas habis solat sunat raya...semua wajib berkumpul umah atok mak ...kitaorang ada seisi membuang air mata mensuci dosa sesama manusia...huhu habis sumer mekap cair.....huhuhu


ni aku tak tahan ni...syahdu beb...tengok sah la dosa banyak menimbun ngan abah aku ni...aku salam peluk cium abah aku tak leh nak lepas beb.....
 

 ngan mak aku lak...ala blur...sapa la snap ni..time ni syahdu beb...salam semua asik sebut semoga menjadi isteri yang baik tak lama lagikk..alamak touching tetiba...huwaa...aku la paling ratu air mata nangis macam hapa...tersedu sedan depan bebudak...bulu mata pelesu aku smpi tanggal la

Sesi bergambar beramai ramai bersama Tripod...huhuhu...tak complete ni..mak aku adik beradik dia 8 orang..pompuan sumer ada...yang tak de Pak Ngah aku dan 2 bini beserta 10+6 anak anak nya...Pak Teh aku lak tahun ni sekeluarga raya belah Mak Teh aku kat Sabah..pastu Mak Long aku hilang kejap sempat dia singgah beraya lepas solat sunat raya...adehhhhhhhhhh..klau ada diorang mana nak sumbat ekkkkkk...gegar umah atok mak aku


barisan cucu cicit lelaki mengikut peringkat umur..ada budak2, remaja, laki orang, dan bapak orang...dan masih juga tak cukup korum...huhu

 Ini sapa?? huhu ok ramai ingat aku anak sulung...tidakkk salah..ini abang aku..satu2 nya abang aku ..tak de orang lain...anak laki sorang...dah kawen ada bini dan anak 2...selalu raya Penang tahun ni lak kebetulan raya Johor...maka harus kena follow sedondon...

 Kesayangan aku...Mak &Abah aku...kemain abah nya songket sampin terjongket...haha..eh tak baik gelak...abah aku ni kelakar leee....mak aku baju tak ikut tema...baju raya kelabu tak siappp..tailor lari balik kg..siot tull...sian mak aku tak sedondon..

Kami 4 beradik bersama Mak &Abah kami... yang pasti aku la paling terlebih vitamin....ikut bapak aku

Satu keluarga termasuk menantu dan cucu...nice tema..tp sayang baju mak aku tak siapp...kesian tul..last minit...baju baju ini lah yang di pakai semula untuk tema nikah aku...jimat sudehhhhhh

aku paling suka gambo ni...suka sangat sebab adegan menyimpuh sedondon...tak lama lagi akan bertambah la menantu hantu dalam family aku...hehehe...tetiba teruja  lak tak sabar..apakah??

adik beradik mak aku...ha tu dia mak long aku ada lak dia muncul...baru sampai semua paksa suh bergambo...dah le dia tak bersiap lagi...kenangan beb ngan atok  mak aku... atok mak sampai terpejam mata ehheeh...atok mak aku dia terlupa selendang dia kat mana...hehehe

budak kesayangan aku...anak buah aku yang 2 orang macam ragam...boboy &tasha

 atok mak dan cucu pompuan yang pertama dalam keluarga...dan juga paling lanjut usia antara semua hehehe...sepupu sepupu girl aku semua cinonet kecik2 je...tak geng la...geng la ngan Ekin sajo...hehe...

Dan tahun ni juga adalah tahun last aku beraya sebagai single mingle ...dara gituuuu...auwww..Insya Allah tahun depan dah beraya bersama Suami...amin amin....dan nak sakan sangat tahun ni pun tak dapekkk....sebab aku more fokus ke majlis kenduri kahwin aku soon november ni.....tetiba sebak sangat raya tahun ni...huhuhuk hhukk..tak dapt nak teruskan citer la...sebak ni...next entry key





11 comments:

Eri-chan said...

wah mimy..besar gitu family kau..tapi still family aku menang..hahahaha..titiber..ko ramai sedara kat muo yer..tetiber ade suku sakat aku termasuk dlm suku sakat kau..hahaha...aku dah lama tak balik batu pahat neh...

NeenaAnuar said...

meriah korang... sedondon semuanyer warna grey! cantikss!

sessi air mata tu memang tiap2 pagi raya ade jerk kann.. huhu.. aku pun tak terkecuali beb!

NeenaAnuar said...

meriah korang... sedondon semuanyer warna grey! cantikss!

sessi air mata tu memang tiap2 pagi raya ade jerk kann.. huhu.. aku pun tak terkecuali beb!

ratusiput said...

wah ramai tol yg mik kale grey utk raye ni kan termasuk aku...dh mcm kale tahunan pulak...ehehe...last year thn ni ko single nok...thn depan hamikkkk ko!ehehe...

POSH76 said...

bessnyer beraya kat kampung....cantek gak semua sedondon kaler grey tak pernah cuba kaler ni hehe

kella said...

Syahdu syahdan nye tengok gambar ngan abah ko tu... :)

best kan raya reramai cam ni! tunggu aku pun nak upload gak!

salam aidilfitri.. :)

RedLife2Love said...

jeles tau tgk entry ni.. sbab ada gambar kak mimi n famili ramai2.. huhuhu.. sedih & kecewa.. ika takde gambar camnih..

tp,mmg nice kaler kelabu.. i loike~

Mimis said...

Selamat hari raya..

Ann Ishak said...

yang pasti orang tua kita akan peluk tak lepas2 kann..sedeyyy

Shu Shinju said...

sesi pembuangan air mata shu pon tidak terkecuali.... x sempat nak minta ampun... hujan airmata suda..hehehe...

Nadine said...

Mimy, theme color kita tahun ni sama la! Goooo grey!! :)

Google