THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 September 2010

Raya Ke-4 Ke Melaka Pulakk.

Cukup cukup le beraya raya ke -3..baju kurung pasang pun ada 3 helai sajo...raya ke- 4 masa nak bercuti pulakkk...raya ke-4 mak aku plan ajak stay kat melaka...before raya lagi dah rancang...lagipun muar ke melaka tak jauh..siap tau jalan shortcut lagikk...dalam 1/2 jam je dah leh sampai melalui lebuhraya AMJ.....tapi tak semua family dapat join...abah dan abang aku dah balik KL ptg raya ke-3...jadikkk pompuan pompuan je la semuanyaa bercuti melaka....

Kali ni tak balik hari ..nak amik feel jadi orang melaka..hehe then book hotel kat melaka....aku yang tukang arrange aku pilih Hotel Mahkota..sebab hotel ni senang tengah Banda Hilir...pusing pusing pun tak sesat...citer hotel nanti ehh...citer tempat menarik yang sempat tour kat melaka...

Day 1 -Menara Taming Sari

Di sebabkan  check in kul 2ptg...nak masuk awal tak dapekk...sampai lak melaka tengahari bute terik kul 12tghari ...rasa tak tahan ngan melaka...panasss hotttttttt...aku ajak jalan dulu dekat dekat la..parking jgn cakap la..penuh gilerrrrrrr...menara taming sari ni dah lama aku nak naik...tapi selalu lalu je tak sempat nak naik...kali ni nak naik....gi kaunter situ tulis fees RM20 for adult, RM10 for child..tapiiiiii kalau bawa mycard separuh harga..maka tiket adalah RM10....boleh la dari harga asal tadi..mahalll le...naik duk atas pun tak la lama mana pun...pastu teropong kena sewa RM5 untuk yg besauu..ala2 naik Menara KL restoran berputar je aku rasa....caption malas nak tulis layan gambar ehhhhhhhh









5 comments:

POSH76 said...

memang bess naik taming sari nikan...mana hang dpt topong tu hehe

ratusiput said...

tu ar pasal...siap ade topong lg...on eye tu aku dh pnh naik...taming sari je belum..best ke..??

kella said...

hohoho.. aku pun dah naik dulu masa ke sana, tapi tak pernah dapat tropong pun? :)

mrs.hanibunny said...

hahah saya org melaka pun benda2 tu pun tak pernah gi lagi.. hahah terukkan????

Megat said...

wah best nyeeee......bila laa cik mimy nak bwk mr tunangan nye nirrrr gi sana yee..... tak sabor nye menanti heheheheheheehe

Google