THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 September 2010

Raya Kedua 1431 (2010) ..Raya Ke??

Raya Ke-2 kira dalam mood raya la jugakk kannnnnnnn....tapi tahun ni raya ke 2 aku amat la sengal babun....aku bangun pepagi kemain nak beraya...semangat membara nak bersakan ngan baju raya ke-2..ngeh ngeh...yer ar..mak & abah aku dah janji nak bawa raya umah sedara mara belah abah aku lak....okehh oraitt jekkk...tak sabor nak jumpa sedara mara aku belah abah...sepupu sebaya ramai beb....leh bercerita sakan...gosip girl...errrrrrrrr rupanya aku telah ditinggal kan oleh mak abah aku..yang awal awal kul 10 dah beraya....nak pi umah TPM kat Pagoh, Muoorr...katanya kejap je tengahari balik....ha yer laaaaaaaaaaaaa.....aku ngan ekin tunggu sampai tertidor...jam kul 4 pun tak balik lagi...aishhhhhhh beraya sakan mak abah aku ni...ok takpe..aku pun nak balas dendam...

 excited aku nak beraya...aku nak bikin rambut kasi straight oleh adik sepupu aku...dia terror..tokeh saloon


taraaaaaaaaaa..dah siappp...jimat duit tak yah gi kedai...adik sepupu aku yang bersusah luruskan rambut serabai...adik sepupu aku si Amal tu memang tokeh saloon kat Kota Tinggi...takat blow simple ni kacang jeee


2 orang anak dara yang kena tinggal beraya oleh mak dan abahnyaaaaaaa..huwaaa..penat aku mengosok baju raya ke-2 ni..



posing maut kejap la...heheh...tak dapat ikut ..posing dalam umah sajaaaaaaaa...........aku suka baju ekin...corak abstarak ...patut baju aku tu...tak cukup bagi dia la...huhuhu


sesi melepak sampai lebam tunggu mak abah balik...ngan cousin aku pun tunggu mak ayah diorang gak....adehhhhhtv tengok kitaorang...membutaaaaaaaaaa


tu sipi sipi body aku......terpaksa tengok tv citer yang tak best........aku nak beraya tak dapat....layannnnnn


----------------------------------------------------------

Okeh sebab tak tahan nya pasal...dah la sengal babun...bosan giler..citer tv ntah apa2..asik citer lawak bodoh..seram hantu...semua ada..pastu citer nyanyi ulang tayang...baeklahhhhhhhh !!! semua mari kita pi Bandar Muar..kita pekena Mee Bandung...yeahhhhhhhh...mee bandung muar adalah terbaekkkkkkkkkkkk...super sedapppp...datang muar kena datang kedai ni..memang terkenal sejak zaman bapak aku sekolah lagi...sampai la skrang...kedai dia sempoi giler...aku nk ckp pun tak reti..tapi memang ramai je orang...fuhhhhhhhhhhh..meletop bila makan terasa sampai ke perut.......kedai ni look cikai jee...tapi setiap gambo tepi dinding bersepah gambo VIP yang duk makan kat sini....


kami perjalanan mencari restoran mee bandung....

pinjam spek dira..panas!!..dira takde..blk kg tak geng aku..dia lepak ngan cousin sebaya

sepupu sepupu sengal...amal, mus mony, ekin ...tu tepi dinding bukti gambo VIP datang makan Mee bandung top

time to mee bandung..yummy...aku rembat tasha nya...anak buah aku alergik udang..maka rezeki aku 2 pinggan..burlpp Alhamdulillah kenyanng

fokus mee bandung sodappp..pehhhhhhhhhhhhh terangkat makan...iskkkkk lupa la beli pes dia...lupaaaaaaaaaa

ada sate gak...errrrrrrrr tak lawan sate sahmuri...sate ni kurengggggggggg

tu akak ipar aku...ngan boboy...tu dia raya  ke 2 pun orang ramaiiiiiiii bebbbbbbbbb..penuh kerusi meja

sesudah makan...aku ternampak kedai baju jenama ni....comel je bunyik...ada khelasss uolls...so nak gi makan mee bandung muar cari landmark ni key..pasti jumpa..ahakssssssss

sempat jadi orang muar..gi shopping mall kat situ...ke Wetex Parade...adehh macam KL tak de soping mall...hahah...gambo sakan..

kengkonon jeeeee..cam jakunn..hahah..semua orang kat atas nengok time tgh snap ni..malu hakuuuuuu..lepas aku blah...ada 2-3 orang bangla pun gambo port yang sama...apakah?

gi tanjung ketapang...jalan jalan tengok kera............tapiiiiiiiii

jumpa buaya..kera takdeeeeeeee..mana pegi ntah...ee geliiiiiiisss

dan destinasi terakhir di muar ke tanjung emas...orang muar tak tahu tmpt ni kasi pelempang...tampat famous orang berdating...berjoging...kitaorang?? bergambo...hahaah..last gambo dpt snap pastu batt camera mampusssssssss...si tembam vs si kering bergabonggg malatopp yeahh..........hahah..








11 comments:

Iena said...

tu bkn buaya la nok... tu biawak!

Shu Shinju said...

akak... kira raya gak la tu erk..hehehe...

eeee...gelinye tgk biawak tu...

cik xxx said...

mimy,
aku nak potong rambut pendek macam ko buat zaman memuda dulu tu. alah, yang pendek atas bahu tu. mcm comel je muka aku klu aku buat.

Tapi melihatkan ketembaman aku plus rambut tak berapa nak tebal rasa kureng konfident pulak.

Camane nak menvolumekan rambut. Rambut aku ni macam hidup segan mati pun segan lor. ko ada tips tak?

Nadine said...

Haha, sian you olls kena tinggal ur parents. Takpela, kasi chance diaorg dating.

Mimy, raya ke 2 pun bukak eh mee bandung muar. favourite I jugak tu. terliurrrrrrrrrrrnye!!!

nUR_rOsALiNdA said...

Nok, salonnya tu kat KL ke? Boleh aku pergi.. Try salon baru :)

POSH76 said...

cian hang kene tinggal...tp paling bess mee bandung muar tu yer hehe

Eri-chan said...

haha kesian kena tinggal..aah tv citer mengong musim raya baru ni..biawak dgn boye pun tak kenal ke..kena gelak dgn encik awakla mcm ni..hahaaha

Ann Ishak said...

haaaa dkt seremban pun ade Khelasss tu mie...dolu2 masa jaman sekolah, rajinlah shopping dkt situ

ratusiput said...

memang kelas brand khelasss...ehehe...

kella said...

wah.. sakan korang beraya semua! takpela takda parents pun kan.. suka tengok pic2 kau tu mimy..
khelaaasss...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wetex kat muar tue kira glam habis la tue kan nok..hahahha...terkenang kenangan silam aku kat sana nok...wakkakakakaka

Google