THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 March 2010

Sejejak Ke Terengganu

Ada yang tunggu ke gambo jejak kaki ke Terengganu ni?? sebenarnya aku ke Terengganu bukang makang ikang ....tapi jalang jalang bermakna...tengok kan dah keluar bahasa ganu...perosak bahasa tul aku...tak plan pun nak gi....tapi kalau dah Encik Awak ajak aku yang mengeletis ni memang nak la pegi kannnnnnnn....aku bab jalan - jalan habiskan duit no.1 laa kannnnnnn.....sebenarnya ada jemputan kawen sedara mara Encik Awak...dan kebetulan my bakal MIL pun ajak sama gak...dan pada masa yang sama aku nak mencari door gift untuk tetamu on my wedding ni....banyak daaaaaaaaa kebetulan....iyer la penat giler okeh...berjalan tak dirancang ni...mana satu ko nak pegi pun tak tau...main hantam sajalah labuuuuuuuu




**jangan tukar blog...yer ini aku muka aku...mak bertudung hipokrit sori...segan la weh...kepala aku sorang togel tak pakai tudung nak pegi kenduri...bakal SIL aku dah pesan pakai tudung nanti akak rasa malu semua pakai...jadikk aku pun pakai


** nasib aku baik bawa baju sopanggggg.....pastu tergerak pulak bawa inner......aku ni kan sengal baju nipis pakai singlet ajo...tapi hari tu nasib la bawa inner penyelamat......nnati org tgk pki singlet bertudung...tak sesuwaiiiii...tau je la mulut2 makcik2 kampung kannnn....matikk dek keji...takuttttttttt

**bergerak sumer 4 orang dalam satu kereta bersama bakal SIL & SIL Biras...mereka sumer bestttt.....macam biasa Encik Awak kat kg pun kena jadik driver....siannnn

** ini my bakal SIL biras yakni adik laki Encik Awak nya bini jadi Menantu pertama dalam family Encik Awak....tapi aku tetap menantu ketua...tak gituuuuuuuu

** si comel bakal SIL aku yakni adik bongsu Encik Awak....satu2 nya pompuan...manja gitu...tapi takleh lawan bakal kakak ipar dia ni manja lagi...macam kucing youuuuuu

** alamak terpegang...eh sengaja je fokus kat perut sebab comel sangat cam teddy bear...wakakaka

**oh baju sudah tukar...after kenduri rushing nak cari pot untuk photo outdoor kami kat Terengganu...gigih okeh berlakon outdoor....Tganu banyak pantai sesuai kot kannnn

**Jangan percaya ngan gambar ni nampak mesra...purak purak je...hehehe...Encik Awak cakap "Lautan ombak pun sanggup diharungi"...yolah tuuuuuu

**jom kita main hindustan pulak...sambil cak cak kat pokok....auwwwww..mere nammmmm

**berehat seketika...penat okeh gambar outdoor 2-3 keping...tunggu coming soon nanti...lebammmmmmm....itu baru sikit snap sudah hujannnn daaaa....

**motip gambar bangunan ni aku snap....Kedai Kasut Vincci okeh di tengah bandar...jakun bakun jap...giler macam tak pernah tengok Vincci ..yerlah selama ni aku tengok kat KL dalam shopping mall kan...



** Misi hari ke- 2 pulak...jalang-jalang cari kainggggg....kaing kaing adalah sumpah murah okeh...jahanam duit aku....sengalll...takpe backup aku ada siapa dia Tonang ku....heheeh....tu ar sapa suh bawa aku kannnnnn...tu belum lagi nengok kedai emas pasar payang...menjerit aku terus...auwwww best best

**kesempatan bertemu my silent reader.....adik Lily Mazrina dari Pulau Kambing...hehehe...gigih dia call aku nak ajak jumpa di tempat dia Terengganu...aku okeh jeeeeee......set tunggu kat Mydin Mall lepas dia balik keje....thanks Lily banje akak makan...pasni meh dtg KL tapi Encik Awak banjer yer.....rajin2 baca blog akak yer smbl klik klik


**okeh tamat sudah nanana ganu kite.....malam tu jugak aku balik KL...penat woooooo wlupn bukan drive tp asyik terbangun je kena be alert Encik Awak drive...kang tak pasal2 dia mengantuk....walau sejejak hati puas...nak pepuas sabar yerkk tungguuuuuuu...








19 comments:

NeenaAnuar said...

first & foremost! ko sgt swweeetttt OK ngan gaya muslimah itu... nak2 ngan baju purple... lagi lah cunnggg!! hehehe

adoii.... winduuu nyer nak balik kg den... ganu besttt kannn... especially beach side! ;)

mamamarissa said...

shantiknya dia pakai tudung :)

Queen said...

mimi...ade kelas macam datin u....hihhhii....anggun vadevass...


terenganu pantai dia cantik2...cari yang ade batu2 sikit..sure lawa utk outdoor...

*ayu the sun* said...

comey sungguh bertudung..
akak doakan nanti terbuka la pintu hati awak brtudung..
amiiinn..

;)

Eida said...

hehehe loghat ko pun dah tukor jadi ganu nih.Gambar outdoor tu mmg cunggg,

Ms AiReEn MoHd said...

alala nomey nomey kawan aku pakai tudungkan!!! insap ker nok....bagus aminnn

Ms AiReEn MoHd said...

nok jom trip pg redang jom..ajak sekalian jom arr ko bikin

Sharinginfoz said...

hmmm lama tak pi ganu ni...

Income Tax: Lebihan RM584.44

Jom Exam

fabulous.farah said...

betul2..aku wpon xdrive tapi kadang2 tak senang hati nak tido..tapi kalau tak ponat tertido jugak

daela said...

Comel nok ko pakai bj kurung pepel tu...pepel..?huhuhu....ai likeeee...x gitu nok..?

kella said...

ye! mmg aku tunggu2 gmbar korang...
akhirnya ya! cantik de ko pakai tudung! cantik tul amik gambar kat pantai! i lik.e..

Nanie-Izailani said...

pulau kambing..ape punya nama da...

Nadine said...

u look so sweet bertudung, Mimy :)

cantik2 gamba kat tepi pantai tu. boleh bayangkan dah nanti u pakai ur wedding dress n posing maut tepi pantai :)

Mia-Ina said...

wah, ni klu buat outdoor shooting kawin,gempaq ni kak...en tunangan pandai gak posing..uiks, klu mia & en tunangan, x boleh jd gini.kaku pe..huhu.

P/s : tak sbr nk tgk gmbr2 kahwin kak & en kalam nanti...:-)

cantik akak pakai tudung

eynda said...

Manisnyer bila bertudung :-)

POSH76 said...

beb cantek la hang bertudung ayu gitu

la ni bole cakap ganu la...bessnyer hang dpt ipar sporting morting hehe

Megat said...

tempat outdoor kat kitaorang cari dah ......
sepetang mancari tempat untuk outdoor kat terengganu

Iena said...

peh ni kite jumpa di KT jerla time raya... welcume to da club ~ bermentua n berlakikan org ganu... hehehheeee...

Mia-Ina said...

anda telah di tag utk sertai pertandingan ini at http://impianfikaryna79.blogspot.com/2010/03/contest-yertempat-mana-paling-romantik.html

Google