THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 March 2010

"The Biggest Loser Asia "...OMG Mengagumkan...


TBLA dah sampai ke kemuncak final...keputusan nya mengagumkannnnnn...peh depa semua selamat turun dengan jaya nya berat badan...tapi agak2 la ek camner diaorang kurus...bukan fizikal je kena dera...tapi mental sekalik kasi brain wash...pehhhh..semangat tak kental macam aku habis la..memang menangis kelaparan ko disitu.....aku jugak tak turun turun berat nya..asyik maintain je...diet tanpa nasi udah..detox udah..peh nada kesedihan disitu...sudah kalau ko asyik ngidam lantak je apa ke hal...memang la maintain je..turun sikit naik pun sama...sigh giler wehhh...hampeh dotcom...




Ok result TBLA dah ada pemenang lol...pemenangnya adalah peserta dari Indonesia ie; David Gurnani...157kg to 74kg...WOW!!!!! ada stylo woooooo.....memang nampak ar dia kurus ....kira dia balik indon ..konpom tengok tak kenal....respek sama lu bro...dia ni saing hebat ar ngan Carlo ...aku ingat Carlo yang menang..tetiba aku terfeeling kalau lah aku yang lost berkilo-kilo...konpom shopping sebulan pun tak habis..sebab nak cari baju baru kannnn....peh verangan saja la ko nok...wakaka...tapi cuba korang bayang aku serupa before & after macam atas..sila bayang kan sekarang....uhhhhh mimpi tersedar sendiri kena tampar la aku yer....ntah bilanya asyik kempunan nak makan ni makan tu.......aku tak kurus ada hikmah kot...kalau kurus aku rasa habis sebulan gaji aku bersoping je. sebab senang dapat bajumurah kannn....sekarang gemuk pun duit soping pun tak cukup....ahahhaah...result peserta lain pun tak kurang hebat gak..tengok ni

Aaron - 159 kg to 99kg
Carlo - 132kg to 83kg

Martha - 127kg to 78kg


at least diorang turun okeh....caiyok caiyok & syabas beteh sumer yang join...kena kawal makan...buat exercise macam nak mamps...tapi hasilnya.......taraaaaaaaaaaaa....nak lawa kenala derita sikit....cakap orang aku?? hampas ke daun...naik tangga pun mengeluh kan...pemalas lipas tul....gemuk la ko disitu...sambil melopong nengok orang dah kurus.... ...ngeh ngeh.....ermmm pasni konpom akan ada TBLA musim ke 2...sesapa nak join.?? aku?? oh tidak la....tak mampu dek nok ...kata la tak kuat semangat ke hapa...i dont care..ada aku kesah...??? mak tak kuat nok.....kuat makan iyerla...huuhuhhu....





16 comments:

fabulous.farah said...

tapi aku takut tengok davis ni..carlos aku suke tengok wpon xmenang.

*ayu the sun* said...

mmg kena kental! huhuhu

daela said...

hahahahhahaha....sama la kita nok..gemok jer la terus...pas ni buat contest yg gemok terus gemok..sure kita suka nk masuk kan?hahahahah...

Eida said...

Mimy bukan ko jer imagine kalo lahkurus,Eida ni dah berapa kali tahun baru azam nak kurus tak juga tercapai :)

mrs.ecam said...

hihih,,,xpela at least menten x naik x trn kn...hekhek

Farah_W said...

i pun tgk smlm babe...tapi david tu nampak cam org sakit plak kan? i ingatkan carlo yg menang...bestnye kalau dapat masuk show ni.....kalau diet sendiri hampehhh kan?hehehe

NeenaAnuar said...

alaa.. babe! you tak yah lar nak kurus2..coz to me seriously & sincerely you looks soo cute rite now... and just be yourself keh! coz sometimes ade org yg kurus tak menarik pun.. biler dia berisi lebih manis dan mantop! sama lah cam pemenang TBLA tuu.. to me he looks more nicer biler dia montel rather than dia kurus kering camgitu! ;)

kella said...

caya lah! banyak turun tu..

Gallivanter said...

David looks terrible, now just too underweight. The show has lost the plot.

Gallivanter
www.danielfranklingomez.com

mummy roshie said...

mummy suker sgt2 pic no 2....wwwoooooo..!!ade style la..patut hantar gambar tuh hr tuh.. seksi yg tak nampak gedik sgt..bleh gitew..??hahahahahaa..tp gambar tuh mmg cantik sgt2...

Queen said...

memang kagum bila banyak turun gitu..tapi i think dia lebih hensem dan somel dengan berisi macam tu daripada kurus..rasanya skang dia dah underweight

Nadine said...

Kagum jugak ngan diaorg..but i think this program doesnt really promote health. tgk david skang..seriously he looks older and terrible.

dont be bad about urself Mimy. Wpun ur size is bigger than mine, ur definitely cuter than me ;)

Ms AiReEn MoHd said...

kagommm nok...aku nak gak tersenarai...kang aku potonglemak sendiri kang

Mimy Hamid said...

fabulous.farah = carlo tough kannn

*ayu the sun* = tak kental mau la gemuk balik..haha

daela = aku nak masuk sebab leh makan lagi lagi lagi..haha

Farah_W = memang la best tapi pehh tak sanggup okeh cabarannya..

Mimy Hamid said...

NeenaAnuar = yer ker ..alamak tak jadik la nk kurus..kena puji terus kembang..hihi bahaya tul

kella = banyak giler ok..tgk la beza

Gallivanter = hmm at least he ge the target.


mummy roshie = ??? hahah konpius jap

Mimy Hamid said...

Queen = yup gemuk comel kannnn...

Nadine = am i cute ?? eheh thanks nad but u most cute like ur baby faaz :))


Ms AiReEn MoHd = ko potong lemak kang geleber..bran??

Google