THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 March 2010

Memilih, Terpilih, Dipilih Mak Andam

Okeh la citer pasal preparation nak kawen la...hihihi..amboi kemain excited kan...padahal lagi 8 bulan je..senang la weh booking awal....duit tak la sekepuk nak kena bayor...at least aku buat installment...lagi senang....tq kak wawa coz percaya aku.....okeh tak nak buang masa aku dah jumpa pilihan mak andam aku dari dulu, kini dan selamanya...hoyehhhhhhh...aku memang dah lama kenal owner butik CLEO STUDIO iaitu Kak Wawa...since dah lama kenal dari dia lum famous lagi wehhh...aku selalu berangan nak book dia..tapi takut...sebab dia ni pakej ala2 artis...lagipun aku bukan artis...tak mampu la pulak...hihi..rupanya tak...pakej kak wa ni sangat berbaloi...ikut kemampuan kita dan taraf....tapi aku ada gak feeling rasa artis...hihihi...sebab senang ngan cara dia yang soft spoken dan tak berkira itu...aku sepakat memilih butik ni untuk majlis aku coming soon ni.....oh yer my theme is GREY & PINK FUSCHIA....till wait okehhhhhhhhhh...okeh selain tu..kat butik ni ada salon...so sesapa nak bikin rambut pun boleh...di jamin..salon ni tip top okeh di kalangan artis...korang yang tau area Ampang, Taman Dagang...ala dekat ngan Galaxie MBO tu..pastu satu deret ngan Wong Solo...apa daaa aku bebel...dah gi klik web tu then call.habis citer...opss..kak wawa is so friendly...trust me




** aku lupa snap gambo kedai...yang aku nampak ni je...hasil tangan mekap kak wa utnuk photoshoot artis di bawah ini untuk magazine URTV...phewittttttt..tak lama lagik aku lak masuk URTV.."Artis Gemuk Baru Bernikah"...wehooooooo



** taraaaaaaa baju pengantin yang disusun oleh kak wa kat butik nya...banyak siot ...color apa korang nak pilih je...nak buat baru ke nak pakai yang sedia ada takde hal..tapi pastikan badan korang bukan macam aku yer....haruslah kena tempah baru...kalau la aku size S..memang hijau tu pojaan hati...lawa


** pra tonton jap kain nak buat baju sanding aku....haruslah grey kannn...mata sekarang dah giler grey...kelabu bijik mata aku


** kak wa tengah tunjuk patern baju gaun yang bakal aku pakai..tapi bukan yang ni..aku nya tempah baru ...wakaka..khas punyeeeee untuk outdoor saja...thanks a lot kak wa

**hang apa pun aku tak tau...berangan lebeh la weeeeeiiiiiii..hehe


**oppss sekali bawah terlopong daaaaa.....sila tlg jangan berangan...menci aku dia leh pakai baju tanpa alter....tension jap

** aku tak ready dh snap...memang saja kan si EncikAwak ni...baru nak feeling rasa kepantin...huhu

** tengah tengok gambo pengantin yang kak wa pernah do ......puas hati sangat....

** Kak wa tunjuk kat aku gambo nikah Norman KRU dan Johan Raja Lawa yang dia touch up gak...kelassssssss


** aku baju off white ni...kak wa kata ni baju baru...walawehhhhhhh malatop...sapa size S, M nak kawen sila kan laaaa yerrrrrr

** Inilah dia owner CLEO STUDIO...kak wawa yang gorgeous malatop..merangkap aku nya wedding planner la kot...huhuhu kengkonon jekkk verangan...yang pasti kak wa sangat best....cayalah..












19 comments:

noradzlina.kamdani said...

yg kaler hijau tu lawa ek.. en awk bergaya xagak2..kot ye cover le yg dia ber'short' jek. he he he tp dia maintain slambe jek

Ieda Al-Habsyi said...

weh!! bestnyer, untung2 masuk urtv pas ni, heheheh! cun2 :) weh, tringat aku dolu2, huhuhu!!

POSH76 said...

beb ko nyer wedding mesti meletop...better prepare awal leh budgetkan...kalu last minute mcm2 hal hehe

terasa mau naik pelamin lagi hehe

NeenaAnuar said...

memang cun2 arr baju kat kedai dia yek!

I really loike baju off white yg you pegang tu.. cun abisss!!

but your grey theme memang menarik lar.. I dulu2 teringin nak pakai grey for nikah.. endup jadik cream jerk! huhuhu...

Nadine said...

hi hi hi..kelakar tgk gambar en tunangan awak bergaya tu...

pink + grey..i boleh bayangkan. cantik!! tak sabar tunggu 8 bulan lagi :)

melati_boutique said...

Yups kak wawa memang best...nie jugak org kuat time aku kahwin dulu...puas hati gila...

Berurusan dgn kak wa memang selesa, tak kelam kabut & memeningkan kepala...idea kreatif dan yg best harga boleh runding...

kella said...

grey memang best!
wahh.. ko kawin ni nanti mesti meletop da bomb abis la...
wedding planner ala2 artis gitu..
bagus la buat persediaan awal..
tak kelam kabut beb

Eida said...

kelakarlah tgk En Awak nyer pose,grey hmm cantik tu...trendy skrg ni.

Iena said...

tgk ko wak persiapan kawen... aku tingin nk kawen lg skali sebab aku x puas hati ngan wedd aku dulu... bese r beb, kawen muda, budget ciput...

ah, combination grey aka kelabu tahik hanjing ngan pink juga adlh pilihan baju raya aku thn ni...
hidup kelabu!!!

Ika Razak said...

mahalnye cleo butik.. kayanye kak mimi.. hehehhehe.. tapi takpe nak kawen kene meletop kan!!! hehehehhe... ape2 cantik la design kak wawa..

Mimy Hamid said...

noradzlina.kamdani = mata akak pun terpana tgk hijau tu...lawaooooo..EA mmg short ajekkk..bulu setepek..haha

Mimy Hamid said...

POSH76 = aku awal2 prepare..takle poning2...posh ko buat la photoshoot ngan mr y ko

Mimy Hamid said...

NeenaAnuar = grey jd trend kan skrang...

Mimy Hamid said...

melati_boutique = yer aku tau...mmg puas hati..sbb ko gak la aku choose kak wa

Mimy Hamid said...

kella = mmg trend...ko tunggu saja nanti..hehe..eh ko pun grey gak kan

Mimy Hamid said...

Eida = dia over kan dr aku..ptt aku yg pose..hehe

Mimy Hamid said...

Iena = ko lain kawen muda nok..tgk skrang dah leh honey madu...

Mimy Hamid said...

Ika Razak = kaya?? konpius jap...klu kaya tak amik sini dik..rizalman terus...pakej kak wa tak mahal..leh nego nego lagi..pakej akak all in gitu..tak cecah pun 5k

Megat said...

alaaaa sbenar nyerr cik mimy tu jeles baju kena buat..heheheheehe tak leh laa nak berposing kat atas pelamin tu........
e.awak sempat gak berposing poyol alaa hang megat panji alam punyee keturunan heheheeh......

Google